Trešdien "Gaismas pilī" izskanēs programma "Austrumu horizonts" • IR.lv

Trešdien “Gaismas pilī” izskanēs programma “Austrumu horizonts”

24
Dzejnieks Uldis Bērziņš. Foto Ieva Čīka, LETA

Uzstāsies orientālās mūzikas ansamblis “Sarband”, Korānu un dzeju lasīs Uldis Bērziņš 

Šovakar, 30.jūlijā plkst.20 Latvijas Nacionālās bibliotēkas Imanta Ziedoņa zālē izskanēs starptautiskā introvertās mākslas festivāla “Ad Lucem” programma “Austrumu horizonts”, raksta aģentūra LETA.

Izcilo orientālās mūzikas speciālistu – ansambļa “Sarband” – veidotās programmas “Lord of Horizons” iedvesmas avots ir 17.gadsimta tulks, skolotājs un komponists Ulī Afkī, kura īpašā dzīve Austrumu un Rietumu kultūru krustcelēs ir visu laiku lielākās vērtības – cilvēcības – apliecinājums. Koncertā skanēs 16.gadsimta un 17.gadsimta orientālā mūzika Afkī instrumentācijās, kristīgie un jūdaisma garīgie dziedājumi – psalmi un islāma garīgie dziedājumi, kurus papildinās dzejnieka un tulkotāja Ulda Bērziņa lasījumi no Korāna latviešu valodā, sūfiju dzejas un paša rakstīti dzejoļi par metafizisku tematiku, tā iezīmējot vēsturiskās paralēles ar izstādi “1514. Grāmata. 2014”. 

Kā ziņots, no 26.jūlija līdz 3.augustam Rīgā norisinās 13.starptautiskais introvertās mākslas festivāls “Ad Lucem”, piedāvājot apmeklētājiem gan unikālus koncertus pilsētas vidē un Rīgas koncertzālēs, gan radošās darbnīcas kultūras pilī “Ziemeļblāzma”. 

Festivāla biļetes nopērkamas www.bilesuserviss.lv un www.ticketshop.lv

Komentāri (24)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu