ES paplašina sankcijas amatpersonām un aizliedz investēt Krimā • IR.lv

ES paplašina sankcijas amatpersonām un aizliedz investēt Krimā

12
Foto: AFP-LETA

Ukraina gatavo dokumentus Krimas atbrīvošanas sākšanai

Eiropas Savienība (ES) paplašinājusi sarakstu ar personām un organizācijām, pret kurām vērstas sankcijas par viņu lomu Krievijas agresijā pret Ukrainu, to papildinot ar vēl astoņiem cilvēkiem un trim kompānijām, trešdien paziņoja Eiropadomes preses dienests, vēsta aģentūra LETA.

Līdz ar to otrās fāzes sankcijas Brisele ieviesusi pret 95 personām un 23 iestādēm, kurām noteikts ieceļošanas aizliegums un aktīvu iesaldēšana. Jaunajā sarakstā iekļauti Krievijas prezidenta administrācijas vadītāja pirmais vietnieks Aleksejs Gromovs un Vladimiram Putinam pietuvinātie biznesmeņi Arkādijs Rotenbergs, Jurijs Kovaļčuks un Nikolajs Šamalovs.

Sankcijas piemērotas Krievijas nacionālajai komerciālajai bankai, pretgaisa aizsardzības ieroču ražotājam “Almaz-Antej” un lidsabiedrības “Aeroflot” izveidotajai lēto lidojumu aviokompānijai “Dobrolet”. ES aizliedza jaunas investīcijas projektos Krimā un Sevastopolē transporta, infrastruktūras, telekomunikāciju, enerģētikas, naftas, gāzes un minerālo resursu ieguves jomās.

“Eiropadome pieņēma jaunus tirdzniecības un investīciju ierobežojumus Krimai un Sevastopolei [aneksijas] neatzīšanas politikas ietvaros. Šie pasākumi ietver aizliegumu jaunām investīcijām šādās Krimas un Sevastopoles nozarēs: infrastruktūras projektos, transportā, telekomunikācijās, enerģētikas sektorā, kā arī naftas, gāzes un minerālo izrakteņu ieguvē. Svarīgākās iekārtas šīm nozarēm nedrīkst tikt piegādātas, apdrošināšanas pakalpojumi nedrīkst tikt sniegti,” teikts Eiropadomes paziņojumā.

Ukraina gatavo nepieciešamos dokumentus, lai atbrīvotu no Krievijas agresoriem okupēto Krimas pussalu, trešdien paziņoja Ukrainas prezidenta administrācijas vadītāja vietnieks Valērijs Čalijs, vēsta LETA/UKRINFORM.

«Krimas jautājums ir dienaskārtībā, un Ukrainas pozīcija ir tāda, ka Krima bija, ir un būs Ukrainas [teritorija]. Tas aizņems laiku, bet mēs šobrīd izstrādājam juridiskus dokumentus, kas šo lēmumu nākotnē padarīs par iespējamu,» skaidroja Čalijs.

Ukraina negrasās Krimas jautājumu atlikt. «Mēs uzskatām, ka nebūs iespējamas normālas attiecības Ukrainai ar Krieviju, kā arī Eiropas Savienībai (ES) ar Krieviju, kamēr netiks pārtraukta Krimas nelikumīgā aneksija,» uzsvēra Čalijs.

Krievija februāra beigās okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu, bet martā to anektēja. Starptautiskā sabiedrība nosodījusi Krimas okupāciju un tās aneksiju neatzīst. Sodot Krieviju par Krimas aneksiju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis jau noteikušas sankcijas vairākiem desmitiem Krievijas augstāko amatpersonu un Kremļa tuvākā loka cilvēku.

Komentāri (12)

Malda 30.07.2014. 23.18

Ko tur investēt? Tai reģionā neviens nav radis strādāt tā vai tā. Tagad sēdēs uz KF nodokļmaksātāju kakliem visi tie “mājiņu izīrētāji pie jūras”.

+3
0
Atbildēt

0

dro 31.07.2014. 15.36

Ксения Ларина

29. jūlijs plkst. 13:09 ·

Но такое “патриотическое” отчаяние охватывает, когда читаешь такие признания совсем не политизированных, мирных обывателей, открывающих для себя “вид на пропасть” – между миром и Родиной(((

Почему так? Почему в России сконцентрировано все самое уродливое и безобразное, что может быть в человеке? И самое страшное, что здесь в России это считается нормой((( мы называем это нашим менталитетом – жить в говне и быть говном. И еще гордимся этим.

Вернулся из Финляндии, испытал мерзкое чувство http://www.gazeta.ru/travel/2013/05/29_e_5361273.shtml

+1
0
Atbildēt

0

ILZE 31.07.2014. 08.35

Un tad? Investēs Kuriļu salās un tā kā darbojas savieno trauku princips, nauda Krimā tāpat nonāks. Nozīme ir aizliegt investēt visā fašistisko izdzimteņu Krievijā.

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu