Par jaunu tieslietu ministru NA lems pēc Brokas demisijas • IR.lv

Par jaunu tieslietu ministru NA lems pēc Brokas demisijas

55
Nacionālās apvienības ģenerālsekretārs Aigars Lūsis. Foto: Dmitrijs Suļžics, F64

Lūsis prognozē Brokai spožu nākotni Nacionālās apvienības rindās

Nacionālās apvienības ”Visu Latvijai!” – ”Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK (NA) tieslietu ministres Baibas Brokas lēmums atkāpties no amata, nesaņemot pielaidi valsts noslēpumam, ir vīrišķīgs un mūsu politiskajā vidē neierasts, šorīt intervijā Latvijas Radio 1 pauda partijas ģenerālsekretārs Aigars Lūsis.

Partija to atbalsta, jo lēmums atstāt amatu pieņemts kopīgi ar valdi, norādīja politiskā spēka pārstāvis. Lūsis apstiprināja, ka NA ”nav problēmu ar kadru atrašanu tieslietu ministra amatam, bet partijā to lems tikai tad, kad Ministru prezidente Laimdota Straujuma (”Vienotība”) pieņems Brokas demisiju.

”Gribam, lai jautājums par ministres atkāpšanos tiktu pieņemts ātri un izlēmīgi, un pēc tam, kad tiks parakstīts Straujumas rīkojums, lemsim par jaunu kandidātu,” norādīja Lūsis. Kaut arī iepriekš ”ir bijušas dažādas dīvainības” ar lēmumiem par ministriem, viņš neparedz, ka Straujuma kavēsies ar Brokas demisijas pieņemšanu.

Savukārt Broka intervijā LNT rīta raidījumā kā iespējamo tieslietu ministra kandidātu minēja NA valdes locekli Gaidi Bērziņu, kas iepriekš jau pildījis šo amatu. Bērziņš šādu iespēju sarunā ar LNT nav noliedzis. Viņš arī norādījis, ka NA plāno tikties ar valdības vadītāju, lai pārrunātu izveidojušos situāciju un valsts noslēpuma pielaides izsniegšanas kārtību.

Taujāts par tālāko sadarbību valdības koalīcijā, Lūsis sacīja: ”Attiecības koalīcijā veidojas vēsturiski, mēs neveiksim straujas un kardinālas kustības. Laiks visu saliks pa plauktiņiem. Atcerieties bijušo kultūras ministri Žanetu Jaunzemi-Grendi, kura atlaida apšaubāmas reputācijas Latvijas Nacionālās operas direktoru, un tagad redzam, ka viņai izrādījās taisnība par izšķērdību. Ar Broku, domāju, izrādīsies līdzīgi.”

Ģenerālsekretārs paredz, ka Brokai kā politiķei NA rindās ”gaidāma spoža nākotne”, jo viņa ir ”līdz šim vienīgā atjaunotās Latvijas brīvvalsts ministre, kura nebaidījās paust atbalstu tradicionālajām ģimenes vērtībām”.

Jau vēstīts, ka Baiba Broka vakar atkāpās no tieslietu ministres amata pēc tam, ka ģenerālprokurors neatcēla Satversmes aizsardzības biroja atteikumu izsniegt viņai augstākās pakāpes pielaidi valsts noslēpumam. Tas liedz Brokai piedalīties ierobežotas pieejamības informācijas jautājumu apspriešanā valdības sēdēs.

Straujuma šodien saņēmusi demisijas pieteikumu, un tasapstiprināts, tomēr nosakot, ka Brokai ministres pienākumi jāpilda līdz 5.augustam. Pēc tam tos pārņems kultūras ministre Dace Melbārde.  Straujuma sacīja, ka neredzot nekādus šķēršļus, lai Tieslietu ministrijas parlamentārais sekretārs Gaidis Bērziņš kļūtu par nozares ministru. ”Viņam kā bijušajam ministram noteikti nevajadzēs laiku, lai ieskrietos uzdoto darbu paveikšanai,” piebilda valdības vadītāja.

Komentāri (55)

Uldis Babris 29.07.2014. 12.16

Izdzirdot Gaida Bērziņa kandidatūru, nevilšus rodas jautājums vai politiķis, kurš ir bijis ministra amatā un demisionējis, pēc tam var būt atkal tās pašas nozares ministrs? Cirks kaut kāds!

+12
-2
Atbildēt

5

    janis17 > Uldis Babris 29.07.2014. 13.48

    DikembeSakamoto Kad tur nav bijis cirks?

    ————-

    Nu veselības ministrijā nav cirks – tur ir traģēdija!

    +5
    -5
    Atbildēt

    0

    ILZE > Uldis Babris 29.07.2014. 21.42

    zirnekliene Šeloba

    jo Bērziņš, atšķirībā no Brokas, ir nomenklatūras cilvēks

    __________________

    Vai ar to gribēji pateikt, ka Bērziņš ir tāds pat čekas mērglis, pēc kura bendes cirvis raud, ka zagļu, koloradu un kremļa mauku, RP/V?

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    Ieva Priedenfelde > Uldis Babris 29.07.2014. 13.32

    Kad tur nav bijis cirks?

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    gliters > Uldis Babris 29.07.2014. 13.01

    Esmu ar mieru saderēt, ka cirks būs… un izrāde noslēgsies ar vētrainiem aplausiem, jo Bērziņš, atšķirībā no Brokas, ir nomenklatūras cilvēks, t.i. “savējais” – iebildumu nebūs ne Āboltiņai, ne Straujumai, ne Zaķim, ne Brigmanim, ne arī RP biedriem, kas sen jau nokāvuši “sarkanās līnijas” sevī.

    +13
    -3
    Atbildēt

    0

    Una Grinberga > Uldis Babris 29.07.2014. 12.29

    …pie tam tā paša sasaukuma laikā…

    +12
    -2
    Atbildēt

    0

andris902 29.07.2014. 10.58

…izskaidrojums vienkāršs – kādus likumus Broka nobloķēja un kurus nepaspēja “sakārtot”, lai gan Bērziņš vislaik pie sāna stāvēja?…kurus jāsakārto, lai neciestu “savējie”?…

….bet….ne mazāks akmens jāmet Vienotības dārziņā, ja Straujuma to izliekas neredzam….

+14
-5
Atbildēt

4

    Alise > andris902 29.07.2014. 11.02

    Oi nu nevajag šito. Jums pašiem Vienotībai daudz labāk Gaidis patīk nekā Broka.

    +8
    -11
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > andris902 30.07.2014. 15.41

    Pie kura flanga kremlinu partija?

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    Ieva Priedenfelde > andris902 29.07.2014. 13.29

    Pavisam Latvijā ir divas partijas – Lemberga partija un nelemberga partija.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    andris902 > andris902 29.07.2014. 11.11

    ….esi no Vienotības spices, ja tik labi informēts – kas un kur notiek?….

    …vai tomēr labdabīgais baumu izplatītājs, kā viss nacionāļu fanu klubs?….

    +11
    -8
    Atbildēt

    0

Inese 29.07.2014. 09.15

Savukārt Broka intervijā LNT rīta raidījumā kā iespējamo tieslietu ministra kandidātu minēja NA valdes locekli Gaidi Bērziņu, kas iepriekš jau pildījis šo amatu. Bērziņš šādu iespēju sarunā ar LNT nav noliedzis

============================

iz archīviem:

Tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš politikas kuluāros ieguvis iesauku „Lemberga pastnieks.” Iesaukas rašanās saistīta ar Bērziņa, iespējamo, saistību ar tā sauktajiem Lemberga stipendiātiem. Aizdomu ēna par Lemberga interešu īstenošanu uz ministru kritusi arī saistībā ar skandalozajiem Kalvīša valdības laikā, 2007.gada sākumā virzītajiem drošības likumu grozījumiem, kas izraisīja asu publisku nosodījumu un pret kuriem kategoriski iestājās toreizējā Valsts prezidente Vaira Vīķe- Freiberga. http://www.pietiek.com/raksti/berka_un_lemberga_intereses_esot_lobejis_ari_tieslietu_ministrs_berzins

+11
-2
Atbildēt

1

    Ojārs > Inese 29.07.2014. 23.13

    skat kā vienotībēni noplusojuši ločmeli…. Reāli smieklīgi…

    +1
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu