Otrdien Sv. Pētera baznīcā uzstāsies kontrabasa virtuozs Daniēle Rokato • IR.lv

Otrdien Sv. Pētera baznīcā uzstāsies kontrabasa virtuozs Daniēle Rokato

27
Ansambļa "Ludus Gravis" publicitātes foto

Kopā ar viņu muzicēs  kontrabasu oktets “Ludus Gravis”

Šodien, 29. jūlijā plkst. 20 Rīgas Sv. Pētera baznīcā programmā “Ziemeļitālijas apgarotie. Daniēle Rokato un kontrabasi” klausītājiem būs unikāla iespēja dzirdēt vienu no pasaules izcilākajiem kontrabasa spēles virtuoziem Daniēli Rokato (Daniele Roccato) kopā ar kontrabasu oktetu „Ludus Gravis”. Koncerts notiks Starptautiskā Introvertās mākslas festivāla „Ad Lucem” ietvaros, kura programmā šogad ir gan unikāli koncerti pilsētas vidē un Rīgas koncertzālēs, gan radošās darbnīcas un meistarklases.

Festivālam īpaši veidotajā laikmetīgās kamermūzikas programmā Daniēle Rokato kopā ar kolēģiem no Itālijas kontrabasu okteta „Ludus Gravis” atskaņos dažādu kontinentu komponistu mūziku – koncertā skanēs Džona Keidža, Arvo Perta, Sofijas Gubaiduļinas un Daniēles Rokato darbi, kā arī bolīviešu komponista Edgara Alandias Concerto Grosso pasaules pirmatskaņojums un Terija Railija (Terry Riley) slavenā skaņdarba „In C” speciāli ansamblim „Ludus Gravis” veidotā versija „In D”.

Kontrabasu oktets „Ludus Gravis” ir spilgts jaunums starptautiskajā koncertu arēnā. Tas dibināts 2010. gadā, pateicoties divu kontrabasa meistaru – ievērojamā itāliešu komponista un kontrabasista Stefano Skodanibio (Stefano Scodanibbio) un Daniēles Rokato (Daniele Roccato) sadarbībai. Kopā ar viņiem grupā darbojas Daniēle Rokato studenti – kotrabasisti Paolo di Džironimo, Simone Masina, Andrea Pasīni, Džakomo Pjermati, Frančesko Platoni un Alesandro Skilači. Ansamblis savu darbību pilnībā velta laikmetīgajai mūzikai un neraugoties uz to, ka izveidots salīdzinoši nesen, tas jau paspējis gūt ievērojamus panākumus starptautiskos festivālos .

Vairāk informācijas par „Ad Lucem” programmu festivāla mājas lapā

Biļetes uz festivāla koncertiem nopērkamas www.bilesuserviss.lv

 

Komentāri (27)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu