Sāksies muzikālā brīvdabas iestudējuma "Vella kalpi" vasaras tūre • IR.lv

Sāksies muzikālā brīvdabas iestudējuma “Vella kalpi” vasaras tūre

32
NULL

Pirmizrāde piektdienas vakarā Saulkrastos

Šovakar, 25.augustā plkst.21 ar pirmizrādi Saulkrastu estrādē sāksies muzikālā brīvdabas iestudējuma “Vella kalpi” vasaras tūre pa Latvijas pilsētām, raksta aģentūra LETA. 

“Vella kalpu” piedzīvojumus uz skatuves izdzīvos 32 aktieru trupa, kuras piecas mākslinieces – Karīna Tatarinova, Jolanda Suvorova, Anna Šteina, Līga Robežniece un Zane Burnicka – piedalījušās arī 2005.gada iestudējumā. Brašo “Vella kalpu” lomās iejutīsies Gints Andžāns, Jānis Auzāns un Atis Ieviņš, savukārt viņu līgavas atveidos Vita Baļčunaite, Helēna Vasiļevska un Samanta Tīna. Pārējās lomās būs redzams Juris Kalniņš, Ērika Eglija, Zigurds Neimanis, Akvelīna Līvmane, Atis Auzāns, māsas Legzdiņas, Kārlis Anitens, Anita Levša, Olga Stupiņa, Sergejs Ivanovs, Alberts Kivlenieks un daudzi citi. Bet Rīgas atslēgas un līdz ar to arī Rīgas nākotnes loma šovasar uzticēta mūsu nākotnei – trim mazām, bet brašām meitenēm. 

Kā stāsta lugas “Vella kalpi” autors dramaturgs Kārlis Anitens, Rīga un 17.gadsimts būs tikai iestudējuma izejas punkts. Lugā būs ietverts vēstījums par neuzveicamu gara spēku, kura pamatā ir cilvēku spēja būt vienotiem, bet vienlaikus tā būs stāsts par mīlestības un nodevības kolīzijām cilvēces vēstures garumā. Režisora Voldemāra Šoriņa vadībā scenogrāfs Jānis Jansons radījis skatuvi trīs stāvos, talkā ņemot iespējas, ko vēlā vasaras vakarā piedāvā pati daba. 

Tā kā izrādes vairumā pilsētu sāksies plkst.21, jau ap desmitiem Rīgas vaļņi ietīsies lāpu, uguns, dūmu un citu noslēpumaino Daniela Rebusa brīnumieroču plīvurā. Savukārt lugas autors Kārlis Anitens pēc režisora ieceres veidojis arī kostīmus, turpinot lugā ielikto sadursmi starp mīlestību un nodevību. 

Izrādē izmantota Raimonda Paula un Raimonda Tigula mūzika gan no vēsturiski slavenajām kinofilmām, gan no 2005.gada “Muzikālā teātra 7” mūzikla, kā arī pāris princešu cienīgi pārsteigumi kādā mums pazīstamā svešvalodā, ko gan izrādes veidotāji patlaban vēl neatklāj. Izrādes horeogrāfs ir Alberts Kivlenieks, muzikālais producents – Atis Auzāns. Ar šo izrādi “Muzikālais teātris 7” atzīmēs desmit gadu pastāvēšanas jubileju. 

Nākamās izrādes būs skatāmas rīt, 26.jūlijā, Tukumā, 1.augustā Valmierā, 2.augustā Alūksnē, 9.augustā Madonā, 15.augustā Ikšķilē, 16.augustā Jēkabpilī, 22.augustā Bauskā un 23.augustā Kuldīgā. 

Biļetes nopērkamas www.bilesuparadize.lv, kā arī viesizrāžu norises vietās. 

Komentāri (32)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu