Sākas pirmais Pāvilostas mūzikas un mākslas festivāls "Zaļais stars" • IR.lv

Sākas pirmais Pāvilostas mūzikas un mākslas festivāls “Zaļais stars”

31
Piektdien plkst.22 Sakaslejas baznīcas dārzā notiks īpašs naktskoncerts, kur uzstāsies arī Rēzija Kalniņa. Foto Gunta Kļava, LETA

Festivālam pēc Ulda Marhileviča ierosinājuma apvienojušies populāri mākslinieki 

Piektdien, 25.jūlijā un sestdien, 26.jūlijā Pāvilostā norisināsies pirmais Pāvilostas mūzikas un mākslas festivāls “Zaļais stars” ar Rēzijas Kalniņas, Marta Kristiāna Kalniņa, Aijas Andrejevas, Ances Krauzes, Ivo Fomina, Tomasa Kleina, Aivara Hermaņa, Ainara Virgas un citu mākslinieku piedalīšanos, raksta aģentūra LETA.

Pirmajam festivālam “Zaļais stars” populāri mākslinieki apvienojušies pēc mūziķa Ulda Marhileviča ierosinājuma. Festivāla atklāšana gaidāma Sakaslejas baznīcas dārzā ar īpašu naktskoncertu, kas norisināsies 25.jūlijā plkst.22. Tajā savu dalību apstiprinājuši tādi Latvijā mīlēti mākslinieki kā Rēzija Kalniņa, Marts Kristiāns Kalniņš, Ance Krauze, Jānis Pelše, Dzintars Beitāns, meiteņu ansamblis “Dziedošie eņģeļi”, Liepājas zvanu ansamblis “Campanella” un idejas autors – Marhilevičs. Līdzekļi no šā koncerta ieņēmumiem un saziedotā nauda koncerta dienā tiks ziedota Sakaslejas baznīcas apkures un iekštelpu klimata sistēmas ierīkošanai, lai nodrošinātu šī kultūrvēsturiskā mantojuma un 2008.gadā atjaunoto baznīcas ērģeļu saglabāšanu. 

Festivāla turpinājumā 26.jūlijā Pāvilostas pludmalē būs vērojamas smilšu skulptūras “Zelta smilšu grauds”. Visas dienas garumā būs iespēja gan apskatīt Latvijas un citu valstu smilšu skulptoru veikumu, gan arī pašiem būvēt un iesaistīties smilšu skulptūru tapšanā. Līdztekus smilšu skulptūrām būs Kalna ielas amatnieku tirdziņš, kurā varēs iegādāties Latvijas zemnieku, amatnieku un mājražotāju produkciju. 

Festivāla kulminācijā – 26.jūlijā plkst.22 – paredzēts Pāvilostas pludmales lielkoncerts, kas norisināsies uz lielās skatuves pie skatu torņa. Tajā Marhilevičs piedalīties aicinājis Aiju Andrejevu, Anci Krauzi, Ivo Fominu, Tomasu Kleinu, Aivaru Hermani, Ainaru Virgu, Igoru Novikovu, Robertu Zīli, Pāvilostas vējdēlistus un citus dalībniekus. Plānots, ka festivāla noslēguma koncerts ilgs līdz pusnaktij un tā izskaņā, visiem kopā dziedot Pāvilostas himnu, virs Pāvilostas moliem būs skatāma svētku uguņošana, bet pēc tās – sadziedāšanās un dejas. 

Biļetes uz festivāla “Zaļais stars” koncertiem nopērkamas www.bilesuparadize.lv

Komentāri (31)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu