Nedēļas nogalē izstādē "Rīgas paš/portreti" būs portretu darbnīca "Mīlestības stāsti" • IR.lv

Nedēļas nogalē izstādē “Rīgas paš/portreti” būs portretu darbnīca “Mīlestības stāsti”

24
NULL

Sestdien un svētdien no plkst. 16 līdz 20 ikviens var nofotografēties

Līdz 27. jūlijam Tabakas fabrikā vēl skatāma vērienīgā Eiropas Kultūras galvaspilsētas programmas izstāde “Rīgas paš/portreti”. Šajā nedēļas nogalē, 26. un 27. jūlijā, izstādes ietvaros notiks fotogrāfes Aijas Bley vadīta portretu darbnīca “Mīlestības stāsti”, kurā ikviens izstādes apmeklētājs tiek aicināts nofotografēties kopā ar kādu sev tuvu cilvēku.

Izstādē apskatāma arī Aijas Bley sērija no projekta “Portretu darbnīca”, ko fotogrāfe uzsāka pagājušā gada nogalē. Tajā viņa mēģina apvienot laikmetīgo portretu fotogrāfiju un 20. gadsimta salonfotogrāfijas tradīcijas. Savā radošajā darbnīcā fotogrāfe aicina cilvēkus ierasties kopā ar kādu mīļu un tuvu cilvēku – tas var būt gan dzīves draugs, gan vecmāmiņa, brālis, māsa, skolotāja vai mamma. Darbnīcas mērķis ir ar fotogrāfijas palīdzību pievērsties mīlestības tēmai, uzdodot jautājumus par cilvēku attiecību dabu un tās izpausmēm.

Aija Bley ir fotogrāfe un filmu režisore, beigusi Latvijas Mākslas akadēmiju, piedalījusies vairākās starptautiski atzītās fotogrāfijas meistarklasēs, grupu izstādēs, bet 2012. gadā notika viņas personālizstāde Latvijas Fotogrāfijas muzejā. Aijas fotogrāfijas ir publicētas vietējos un starptautiskos medijos, vairākās grāmatās, 2013. gadā viņas projekts “Vēlāk” iekļuva Latvijas fotogrāfijas gadagrāmatā.

Darbnīca notiks 26. un 27. jūlijā laikā no plkst. 16 līdz 20, un ir atvērta visiem interesentiem bez maksas. Paralēli darbnīcai iespējams apskatīt arī izstādi.

Izstāde “Rīgas paš/portreti” aplūkojama Tabakas fabrikā, Mierā ielā 58, līdz 27. jūlijam no plkst. 12 līdz plkst. 20. Ieeja bez maksas. Vairāk informācijas: www.rigaselfportraits.com

“Rīgas paš/portreti” organizē biedrība ISSP, un tā ir daļa no starptautiskā iedzīvotāju līdzdalības un kopienu mākslas projekta “Laikmetīgi pašportreti” (www.contemporaryselfportraits.com). 

 

Komentāri (24)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu