Sāk lietvedību pret medijiem - Krievijas propagandas izplatītājiem • IR.lv

Sāk lietvedību pret medijiem – Krievijas propagandas izplatītājiem

29
Foto: Rūta Kalmuka, F64

NEPLP monitoringa centrs konstatē vienpusēju informācijas izplatīšanu trijos medijos

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) sākusi lietvedības pret vairākiem medijiem par vienpusēju Ukrainas notikumu atspoguļojumu, vēsta Tvnet.lv un aģentūra BNS. Lietas rosinātas pret diviem Krievijas propagandas spīdekļiem Latvijā – «Pirmo Baltijas kanālu» (PBK) un «Pro100 TV», kā arī «Autoradio Rēzekne».

Likums noteic, ka elektroniskajiem plašsaziņas līdzekļiem jānodrošina, lai fakti un notikumi raidījumos tiktu atspoguļoti godīgi, objektīvi, veicinot viedokļu apmaiņu, un atbilstu vispārpieņemtajiem žurnālistikas un ētikas principiem. Komentārus un viedokļus atdala no ziņām un nosauc viedokļa vai komentāra autoru, paredz likums.

Lieta uzsākta par PBK raidījuma «Vremja» sižetiem 12.jūlijā par notikumiem Ukrainā, balstoties uz NEPLP monitoringa centra ziņojumu, no kura izriet, ka sižetos atspoguļots vienpusējs viedoklis par notikumiem Ukrainā.

Arī «Pro 100TV» raidījumā «Kriminalinform» 6.jūnijā monitoringa centrs fiksējis, ka sižetos atspoguļots vienpusējs viedoklis par notikumiem Ukrainā. Sižets par Donbasa separātistiem veidots tendenciozi – atspoguļoti tikai separātistu un viņus atbalstošu personu viedokļi.

Programmas «Autoradio Rēzekne» neatkarīgā producenta veidotajos raidījumos «Golos Rossiji» no šī gada 7.maija līdz 9.maijam sižetos atspoguļots vienpusējs viedoklis par notikumiem Ukrainā, liecina NEPLP monitoringa centra ziņojums.

Konstatējot pazīmes, kuras norāda uz iespējamo administratīvo pārkāpumu, NEPLP pieņem lēmumu par lietvedības uzsākšanu. Turpmākā lietvedība notiks Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā paredzētajā kārtībā.

Komentāri (29)

ligakalnina 24.07.2014. 19.08

Labāk vēlu, kā nekad, kaut, vajadzēja jau sen.

Man kaimiņos dzīvo clvēks, līdz šim bija pilnīgi normāls, bet, kad sākās tā propaganda un meli par to Ukrainu, cilvēks pilnīgi izmainījies, tic visam, ko tur saka, un kad viņam mēģina iebilst, ka tur stāsta un rāda tīros melus, kļūst agresīvs, jo netic, ka TV tā var melot, absolūti dezorientēts un pazudis cilvēks.

Tas, ko tās Krievijas TV dara, ir sliktāks par mēri, tāpēc vajadzīga karantīna un pretepidemiskie pasākumi, lai stulbuma un naida epidēmija izplatītos, pēc iespējas, mazāk.

Un tos “žurnalistus” un kanāla vadību būtu jāpasludina par kriminālnoziedzniekiem, un nevienā civilizētā valstī vispār nebūtu jālaiž, ko vēl gaida ES un ASV, nav saprotams, taisni tā propaganda, nevis tanki, jau ir Putina galvenais ierocis un balsts.

+19
-2
Atbildēt

5

    oskaar > ligakalnina 24.07.2014. 23.36

    Karantīna ir tieši tas, ko Puķins nu jau 14 gadus īsteno Krievijā. Proti- cenšas izolēt sevi un savas valsts pilsoņus no jelkādas informācijas, kas viņam ir nepatīkama.

    Vai tādu informācijas telpu vajadzētu veidot arī Latvijā?

    Es domāju, ka tā būtu liela kļūda.

    +1
    -7
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > ligakalnina 25.07.2014. 11.21

    Un kāds tam sakars ar Krievijas TV propagandas ierobežošanu?

    Šeit ir runa par informāciju, nevis par meliem un propagandu.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    dro > ligakalnina 25.07.2014. 09.24

    andrejsg. Proti- cenšas izolēt sevi un savas valsts pilsoņus no jelkādas informācijas, kas viņam ir nepatīkama.

    Vai tādu informācijas telpu vajadzētu veidot arī Latvijā?

    __________________________

    Tas ir pilnīgi nepieļaujami! Mums jāiet vēl tālāk – lielos metienos jāizdod Marksa, Ļeņina, Hitlera, Mao Staļina sacerējumi. Bez Krievijas kanāliem mēs dzīvotu kā mucā. Vai mēs zinātu, ka varu Kijevā sagrābusi fašistiskā hunta, kura bērnus sit krustā, nemaz nerunājot par nepilsoņiem, kuri zaudētu “garīgos” orientierus un politisko vektoru:):):)

    +7
    0
    Atbildēt

    0

    Ojārs > ligakalnina 24.07.2014. 22.26

    Man kaimiņos dzīvo clvēks, līdz šim bija pilnīgi normāls

    ———————

    Tici man, viņš nekad nav bijis “normāls”. Normāli viņi ir tad, kad latvieši piekāpjas, kad latvieši runā krieviski, nepiemin krievu okupantu noziegumus Latvijā. Nenormālība sāk parādīties, kad tiek aizskarti jautājumi, kas saistīti ar nacionālajaām attiecībām.

    p.s. “17 pavasara mirkļos” arī visi gestapovieši un esesieši bija “īsteni ārieši, ar stingru raksturu, labi ģimenes cilvēki un sportisti”.

    +10
    -2
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > ligakalnina 25.07.2014. 06.00

    andrejsg – tam, ko raida Krievijas TV, nav nekāda sakara ar informāciju.

    Tā ir propaganda. meli, un naida kurināšana, derēja, tomēr, šīs divas lietas atšķirt.

    Rietumiem nevajadzētu tik dogmatiski pieturēties pie vārda brīvības jēdziena, ko Krievija izmanto, lai kaitētu tiem pašiem Rietumiem, RT un pārējo krievu kanālu skatītāju arī tur kļūst arvien vairāk, Krievija propagandā iegulda miljardus, tie krievu kanāli ir visur, un arī Rietumos parādas arvien vairāk nozombēto.

    +10
    -1
    Atbildēt

    0

Lalalaima 24.07.2014. 23.48

Diemžēl, jāatzīst, ka Kremļa propaganda dominē visā Latvijā. Nezinu, kurai ministrijai par to jāatbild, bet fakts ir “uz sejas”! Mūsu godīgo mediju vārgie pīkstieni gandrīz nav saklausāmi. Pāris rādiostacijas un pāris televīzijas kanāli latviski, kuri pie tam nav redzami/dzirdami visā Latvijas teritorijā. Tam pretī, nomācošas melu straumes n-tajos kanālos krieviski. Plus vēl mūsu pašu oligarhu angažētā prese, kas baro vietējo mietpilsoni ar fāst fūdu un gaida vēlēšanas. Reizēm sāk pat zust cerība, ka nelieši saņems pēc nopelniem. Nolaižas rokas.

+14
0
Atbildēt

0

Malda 24.07.2014. 21.16

Vispār jau ločmeli Latvijas Melu TV saīsinātu LMT, laikam gribēji citu iestādi aplikt :) Neapmaksāti telefona reiķini neļauj čučēt?

Reku – KF meklē cilvēkus kas izseko citus cilvēkus:

http://zakupki.gov.ru/epz/order/notice/zkk44/view/common-info.html?regNumber=0373100088714000008

Ločmelis varētu pieteikties – zagt un melot ir viņa dienišķā maize.

+14
0
Atbildēt

1

    gundega_heiberga > Malda 24.07.2014. 22.32

    3,900000 koka rubļu. Cenas skārusi inflācija. PRAGAS KAPSĒTĀ mana mīļākā epizode, kur Krievijas specdienesta aģents pasūta uz dokumentu viltošanu specializētam Parīzes kaktu advokātiņam apvienot ŽĪDUS ar MASONIEM(zinātājam-eļļu ar ūdeni). Izpildītājs prasa 100000 franku. Pasūtītājs atbild: “Labi, bet tad lai ir īsti mēsli.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu