Ceturtdien Sv. Jāņa baznīcā notiks Eiropas jauniešu kamerkora koncerts • IR.lv

Ceturtdien Sv. Jāņa baznīcā notiks Eiropas jauniešu kamerkora koncerts

28
Diriģents Kaspars Putniņš. Foto Edijs Pālens, LETA

Diriģents Kaspars Putniņš. Skanēs Bērda, Mendelszona, Vāgnera, Regera, Perta, Gundegas Šmites un citu komponistu darbi

Šovakar, 24.jūlijā plkst.20 Svētā Jāņa baznīcā, Rīgā, notiks Eiropas jauno profesionāļu kora nometnes koncerts, raksta aģentūra LETA . 

No 14.jūlija līdz 24.jūlijam Siguldā notika otrā Eiropas jauno profesionāļu kora nometne, kas iekļauta Eiropas kultūras galvaspilsētas “Rīga 2014” programmā. Eiropas Profesionālo koru asociācijas tīkla “Tenso” Eiropas kamerkora nometne šovasar apvienoja 24 jaunus un talantīgus dziedātājus no desmit Eiropas valstīm, tostarp Latvijas, daļa no kuriem piedalījās projektā jau 2013.gadā. 

Koncertu programmā iekļauti komponistu Viljama Bērda, Fēliksa Mendelsona, Riharda Vāgnera, Maksa Regera, Žana Īva Daniela-Lesīra, Arvo Perta, Gundegas Šmites un citu komponistu darbi. Kora vasaras nometnē tiek gatavots arī komponista Kristapa Pētersona uzvedums “Seriāls”, kas pirmizrādi režisores Zanes Kreicbergas un diriģenta Kaspara Putniņa vadībā piedzīvos Eiropas kultūras galvaspilsētas “Rīga 2014” programmā, “Tenso” jauniešu kora koncertos 17.oktobrī un 18.oktobrī. 

Nometnes iniciators ir Latvijas Radio kora diriģents Kaspars Putniņš.  “Tenso” Eiropas kamerkoris paredzēts kā unikāls Eiropas profesionālais koris, kas apvieno izcilākos jaunos dziedātājus no dažādām Eiropas valstīm un kalpo kordziedāšanas tradīciju pārmantošanai, izkopšanai un tālāknodošanai. “Tenso” ir Eiropas Profesionālo koru asociācijas tīkls (“Tenso Network Europe”), kurš mērķtiecīga darba rezultātā, apvienojot labākos Eiropas profesionālos korus, kopš 2005.gada ir izveidojies par spēcīgu kormūzikas attīstības platformu. Viens no tā četriem dibinātājiem ir Latvijas Radio koris. Projektā piedalīsies kora vadītājs un “Tenso” Eiropas kamerkora procesa iniciators Kaspars Putniņš, “Tenso” koordinatore un “Tenso” Eiropas kamerkora menedžere Babete Greinere, viens no nometnes pasniedzējiem Gērts Bergs, režisore Zane Kreicberga, projekta vadītāja Sandra Zandberga un starptautiskā kora dziedātāji.

Komentāri (28)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu