Ceturtdien "Origo Summer Stage" uzstāsies festivāla "Saulkrasti Jazz 2014" mākslinieki • IR.lv

Ceturtdien “Origo Summer Stage” uzstāsies festivāla “Saulkrasti Jazz 2014” mākslinieki

29
Grupa "Roman Vertiagin Quartet". Publicitātes foto

Bezmaksas koncertā muzicēs gan festivāla viesi, gan pašmāju mūziķi

Šodien no plkst.17 “Origo Summer Stage”, Stacijas laukumā, bezmaksas koncertā uzstāsies festivāla “Saulkrasti Jazz 2014” mākslinieki, raksta aģentūra LETA.

 Uz “Origo Summer Stage” skatuves muzicēs gan festivāla ārvalstu viesi – krievu un ukraiņu grupa “Roman Vertiagin Quartet” un lietuviešu apvienība “Made in 234” -, gan pašmāju mūziķi – grupa “Coolmans Report”. Romāna Vertjagina kvartets apvieno džeza māksliniekus no Krievijas un Ukrainas, kuri priecējuši džeza mūzikas mīļotājus uz daudzām pasaules džeza mūzikas skatuvēm. Džeza ansamblis “Made In 234” džezu uztverot kā savas mīļākās spēles spēlēšanu. Grupa radīta 2012.gadā, kad muzikālā savienībā apvienojās džeza un brasa skolnieki. 

“Coolmans Report” ir “blues/fusion” grupa no Latvijas, kas dibināta 2011.gadā. Grupas mērķis ir mūzika kā mākslas forma, kas nedrīkst zaudēt savu attīstību un patiesumu, – to arī mākslinieki mēģina panākt, kombinējot blūzu ar modernās mūzikas pamatiem, kā arī citiem žanriem. 

XVII starptautiskais Saulkrastu džeza festivāls “Saulkrasti Jazz 2014” norisinās “Minhauzena Undā”, Saulkrastos, no 21.jūlija līdz 26.jūlijam, un tajā šogad uzstājas džeza mūziķi no 15 pasaules valstīm. Ierasti festivāla laikā notiek arī džeza meistarklašu nometne, kurā pieredzējušu pasniedzēju vadībā džeza mūzikas smalkumus apgūs jaunieši no Latvijas un kaimiņvalstīm. Vairāk informācijas festivāla mājas lapā

Komentāri (29)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu