Valsts prezidents palīdzēs Straujumai atrast veselības ministru • IR.lv

Valsts prezidents palīdzēs Straujumai atrast veselības ministru

22
Andris Bērziņš un Laimdota Straujuma. Foto: Emīls Desjatņikovs, F64

Bērziņam zināmi kandidāti, kas varētu ieņemt neiekāroto amatu

Valsts prezidents Andris Bērziņš paudis gatavību palīdzēt sameklēt veselības ministra amata kandidātus, un viņam par šo tēmu plānota saruna ar Ministru prezidenti Laimdotu Straujumu (”Vienotība”). To Bērziņš šorīt paziņoja intervijā Latvijas Televīzijai, vēsta aģentūra LETA.

Bērziņam esot zināmi cilvēki, kas varētu šo amatu pildīt, un viņš ir pārliecināts, ka veselības ministrs tuvākajā laikā tiks atrasts.

Jau ziņots, ka līdz šim divi valdības uzrunātie kandidāti atteikušies un nav piekrituši stāties šajā amatā. Gan Latvijas Veselības ekonomikas asociācijas vadītāja Daiga Behmane, gan Rīgas Stradiņa universitātes attīstības prorektors Toms Baumanis nevēlējās atstāt pašreizējo darbu, jo ministra pienākumi, visticamāk, būtu jāpilda tikai līdz Saeimas vēlēšanām rudenī, turklāt atbildīgajā amatā esot mazs atalgojums.

Ministru prezidente vakar pauda, ka aktīva veselības ministra amata pretendenta meklēšana vairs nenotikšot. Straujuma pati pildīšot ministra amata pienākumus, un tiks izveidota darba grupa, kas izstrādās priekšlikumus veselības nozares pārraudzīšanai, darāmo darbu sarakstu laikam līdz vēlēšanām un nākamajai valdībai. Straujuma plāno pieņemt darbā parlamentāro sekretāru, kurš varētu uzraudzīt darba grupas darbu. Ja tas būšot cilvēks no Saeimas, tam nebūs nepieciešams papildu finansējums atalgojumam.

Kā ziņots, ilgstoši slimojošā un vairāku veselības aprūpes organizāciju pretestību savām reformām saņēmusī veselības ministre Ingrīda Circene (”Vienotība”) 7.jūlijā iesniedza demisijas rakstu, un valdības vadītāja Circenes demisiju pieņēma.

Komentāri (22)

ligakalnina 23.07.2014. 09.52

Rozentāle un Bērziņš jau esot pieteikušies.

+5
0
Atbildēt

1

    ILZE > ligakalnina 23.07.2014. 14.54

    dzeris49

    Kāpēc gan kāds no Putina smegmas ēdāja, Zatļera, bandas, nevarētu komplektā pie superietekmīgām, IeM un ĀM paņemt arī veselības nozari?

    0
    -1
    Atbildēt

    0

silvija_vitina 23.07.2014. 08.43

pašķirstīja blociņu no valmieras grupējuma laikiem?

+4
0
Atbildēt

0

Kristīne 23.07.2014. 14.07

Var ieteikt savu sievu. Pilnīgi droši būs labāka ministre nekā šams prezidents…

+4
-1
Atbildēt

3

    ILZE > Kristīne 23.07.2014. 15.14

    kristaps_freimanis

    Kur bijāt agrāk ar savu sievu, kad piesmietais čekistu un bandītu kājslauķis, parādu, kompromatu un alkatīgu un pastulbu bābu atkarīgais premļjaks postīja mūsu valsti?

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    ILZE > Kristīne 23.07.2014. 18.06

    kristaps_freimanis

    “Šamais” prezidents nav pastrādājis tādas nelietības, ka visi viņa priekšgājēji un lielākā daļa premjeru.

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    Kristīne > Kristīne 23.07.2014. 16.22

    Mācies lasīt!

    +1
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu