Ukrainas austrumos notriektas divas ukraiņu kara lidmašīnas • IR.lv

Ukrainas austrumos notriektas divas ukraiņu kara lidmašīnas

11

Separātistu kontrolētajā teritorijā pazudis “Russia Today” britu žurnālists

Ukrainas austrumos esošās krievu algotņu un vietējo separātistu bruņotās bandas notriekušas vēl divas ukraiņu kara lidmašīnas, apstiprinājis pretterorisma operācijas štāba preses sekretārs Aleksijs Dmitraškovskis, vēsta LETA-UKRAINSKAJA PRAVDA. Ukrainas Nacionālā drošības un aizsardzības padome paziņojusi, ka raķetes, ar kurām lidmašīnas notriektas, izšautas no Krievijas teritorijas.

Kā pavēstīja Dmitraškovskis, saskaņā ar informāciju, kas saņemta no frontes līnijas, notriekti divi iznīcinātāji “Su-25”. Tie nogāzušies aptuveni 45 km uz dienvidrietumiem no Malaizijas pasažieru lidmašīnas katastrofas vietas. Nacionālās drošības un aizsardzības padomes paziņojumā teikts, ka iznīcinātāji lidojuši 2500 metru augstumā.

Separātisti iepriekš apgalvojuši, ka viņu rīcībā nav ieroču, kas spēj trāpīt mērķiem augstumā virs 2500 metriem. Tomēr teroristu grupējuma “Doņeckas tautas republika” pārstāvis ziņu aģentūrai AFP apgalvoja, ka iznīcinātājus notriekuši viņu kaujinieki. AFP žurnālisti mēģināja piekļūt vietai, kur nogāzušies iznīcinātāji, bet separātisti viņus apturēja, raidot viņu virzienā šāvienus.

Ukrainas pretterorisma operācijas štāba sniegtā informācija liecina, ka viena no lidmašīnām pildījusi kaujas uzdevumu Luhanskas rajonā. Lidotājiem izdevies katapultēties, taču viņi, domājams, nonākuši bruņoto bandu kontrolētajā teritorijā. Sākta lidotāju meklēšanas operācija.

Kremļa finansētais telekanāls “Russia Today” (RT) trešdien pazaudējis kontaktus ar britu žurnālistu Greiemu Filipsu, kurš atspoguļo notikumus Austrumukrainā, ziņo LETA-AFP. RT tīmekļa vietnē teikts, ka telekanālam kopš pagājušās nakts nav izdevies sazināties ar Filipsu, kurš bija devies veidot sižetu par kaujām Doņeckas lidostas apkaimē.

Telekanāls norādījis, ka ieteicis žurnālistam nedoties uz lidostu, jo situācija tur ir ārkārtīgi bīstama, bet, spriežot pēc Filipsa ierakstiem sociālajos tīklos, viņš brīdinājumu ignorējis. “Līdz šim mums nav izdevies iegūt nekādu noteiktu informāciju par to, kur viņš atrodas,” paziņojis RT.

Otrdienas vakarā Filipss tviterī ziņoja, ka atrodas tieši blakus Doņeckas lidostai, kur notikusi smaga apšaude, piebilstot, ka acīmredzot gaidāma spraiga nakts. Ukrainas varasiestādes maijā uz vairākām dienām aizturēja Filipsu un nopratināja viņu par darbu RT. Apsūdzības viņam netika izvirzītas, un viņš tika atbrīvots.

Pamatojoties uz izkropļoto Ukrainas notikumu attēlošanu Krievijas medijos, Ukrainas ārlietu ministrs Arsēns Avakovs ierosinājis prezidentam Petro Porošenko lūgt Eiropas Savienību (ES) noteikt ceļošanas ierobežojumus Krievijas mediju īpašniekiem un vadītājiem, vēsta LETA-NBN.

“Iekšlietu ministrija prasa no civilizētās pasaules aizliegt ieceļošanu ES dalībvalstīs, ASV, Kanādā, Austrālijā, Japānā visiem tiem, kas, translējot melīgus sižetus (..), palīdz [Krievijas prezidentam Vladimiram] Putinam sarīdīt ukraiņu un krievu tautu, tiem, kas tagad palīdz [Krievijas aizsardzības ministram Sergejam] Šoigu vervēt jaunus algotņus karam,” preses konferences laikā paziņoja Avakavo padomnieks Antons Geraščenko.

Viņš klātesošos arī iepazīstināja ar to Krievijas “nelietīgo” mediju un to vadītāju sarakstu, “uz kuru rokām ir nevainīgo ukraiņu upuru asinis”. Sarakstā ir ap 20 mediju un to vadītāju.

Komentāri (11)

bebiekste 24.07.2014. 04.33

    vegan > bebiekste 24.07.2014. 12.45

    Aha, reti pretīgs tipiņš tas Graems..

    Starp citu, Strelkovs taču aizliedza žurnālistiem atrasties kara zonā. Laikam jau uz Kremļa roklaižām tas neattiecas.

    0
    0
    Atbildēt

    0

Malda 24.07.2014. 03.20

UA armīnieka viedoklis par karu Ukrainā. Nez vai Ločmelis vispār saprot ko rašisti ar fašismu ir sastrādājuši.

http://www.youtube.com/watch?v=MGsaBTlntPo#!

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu