Malaizijas pilotu balsu ieraksts neliecina par ārēju iejaukšanos • IR.lv

Malaizijas pilotu balsu ieraksts neliecina par ārēju iejaukšanos

22
Notriektās lidmašīnas atliekas katastrofas vietā. Foto: AFP-LETA

Lidojumu datu atšifrēšana ”melnajās kastēs” var ilgt vairākas nedēļas

Austrumukrainā 17.jūlijā notriektās Malaizijas pasažieru lidmašīnas “melnā kaste”, kas ierakstījusi balsis pilota kabīnē, nav fiksējusi neko tādu, kas liecinātu par ārēju iejaukšanos, trešdien pēc ekspertu izpētes paziņojusi Nīderlandes Drošības padome, vēsta LETA-NBN.

Tagad eksperti sāks atšifrēt informāciju no otras “melnās kastes”, kas ieraksta lidojumu datus. Pēc tam informācija tika apkopota un analizēta. Šis process var ilgt vairākas nedēļas.

Tikmēr Eiropas Drošības un sadarbības organizācija (EDSO) paziņojusi, ka tās novērotāji un Malaizijas inspektori trešdien katastrofas vietā atraduši notriektās lidmašīnas fizelāžas daļas, uz kurām ir caurumu pēdas. EDSO novērotāji arī redzējuši vairākas cilvēka ķermeņa daļas.

Nīderlande un citas valstis, kuru pilsoņi zaudēja dzīvību Malaizijas pasažieru lidmašīnas katastrofā Austrumukrainā, ir gatavas uz krievu algotņu un vietējo separātistu bruņoto bandu kontrolēto apvidu nosūtīt policiju, paziņojušas Kijevas varasiestādes, vēsta LETA-AFP.

Nīderlandes premjerministrs Marks Rute izteicis piedāvājumu “garantēt drošību katastrofas vietā un tuvākajā apkaimē, lai nodrošinātu katastrofas cēloņu neatkarīgu starptautisku izmeklēšanu”, norādīja Ukrainas prezidents Petro Porošenko. “Rute minēja, ka viņš vēlas kopā ar Austrāliju un citām valstīm, kuru pilsoņi gāja bojā reisa MH17 lidmašīnā, ierosināt nosūtīt uz Ukrainu civilās policijas misiju ANO pakļautībā,” pēc otrdien vakarā notikušās Rutes un Porošenko telefonsarunas pavēstīja Ukrainas prezidenta birojs.

Nemiernieki, pakļaujoties starptautiskajam spiedienam, otrdien atļāva no katastrofas apvidus izvest upuru mirstīgo atlieku pirmo daļu. Daļa bojāgājušo nogādāti Nīderlandē. Tomēr daudzu upuru ķermeņa daļas joprojām atrodas izmētātas katastrofas vietā, bet pasaules līderi pauduši sašutumu par pierādījumu bojāšanu. Pirmā ārvalstu izmeklētāju grupa, kas ieradusies katastrofas vietā, konstatējusi, ka dažas lidmašīnas atlūzas ir pārvietotas un sazāģētas, apliecināja starptautiskie novērotāji.

Komentāri (22)

Inese Birzniece 24.07.2014. 00.27

Te salikts pa plauktiņiem: http://0serg.livejournal.com/146553.html

+9
0
Atbildēt

2

Andris 23.07.2014. 23.09

Ko tad tur varēja sadzīrdēt? Pilotu paziņojumu “Uzmanību, uzmanību! 10 metrus priekšā tikko uzsprāga virsskaņas raķete.”.

Jauna cilvēka reakcija ir 0,1 s. Ar šādu aizkāvi vesels cilvēks spēj noreaģēt uz notikumiem. Pusmūža cilvēka reakcija ir apmērma 0,15 s.

Bet raķete uzsprāga 10…30 m attālumā no pilotu kabīnes, un jau 0,04 s vēlāk piloti bija beigti. Patiesībā viņi ir laimīgākie no visiem upuriem, jo neko nepaspēja apjēgt.

+7
0
Atbildēt

2

peleenc 24.07.2014. 03.05

Šķembu/skrošu sacaurumotie gabali jau arī būs tie nozāģētie.

Separatoristiem un viņu instruktoriem, kā jau ad hoc padarīšanai, trūkst procedūru, koordinācijas un organizētības. Nebija gatavi šādm oblomam, tāpēc rīkojas haotiski un nekonsekventi.

Melnās kastes pievāca katram gadījumam. Maskava, izsverot visus par un pret, kā arī saskatot tikai pastarpinātas inkriminācijas potenciālu, pateica atdot. Nu, atdeva ar.

Tas labi, ka atrada sacaurumoto daļu, varēs noņemt sprāgstvielu paraugus, veikt ballistikas ekspertīzes. Par laimi izskatās, ka “Cilvēce vs. Krievija” svari sāk nosliekties par labu cilvēcei, Putinam būs jāglābj seja pasaules priekšā vai tas, kas no tās atlicis, un šitas murgs Ukrainas austrumos drīz beigsies.

Ukrainā sāksies grūts ceļš uz labāku dzīvi, jo Kremļa tehnologi gan jau izdomās 1000+1 veidu, kā likt spieķus ratos Ukrainas attīstībai, negribot redzēt plaukstošu valsti pēc tam, kad tā uzņēmusi kursu uz “zapadu”. Bet pašiem Ukraiņiem būs jāsaņemas atbrīvoties no vecajiem rīcības modeļiem tāpat kā mums tas bija jādara.

+7
0
Atbildēt

1

    Ansis > peleenc 24.07.2014. 10.21

    Krievijas pārstāvis iekš ANO, Čurkins, jau “glābj seju” – jau vairs neatspēko teroristu iesaisti, bet gan cenšas pierādīt, ka tā kā tā bija kļūda, tad tas nav terorakts, bet gan … nelaimes gadījums

    +1
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu