ASV un Eiropas lidsabiedrības pārtrauc lidojumus uz Izraēlu • IR.lv

ASV un Eiropas lidsabiedrības pārtrauc lidojumus uz Izraēlu

26
Foto: Aigars Eglīte, F64

Šodien uz Telavivu nelido arī ”airBaltic”

Lielākās ASV un Eiropas lidsabiedrības otrdien vismaz uz 24 stundām atcēlušas lidojumus uz Izraēlu, Gazas konflikta dēļ pastāvot bažām par lidojumu drošību, vēsta LETA-DPA/AFP. Lidojumi atcelti, jo netālu no Telavivas lidostas trāpījusi no Gazas sektora raidīta raķete. Šodien uz Telavivu nelido arī ”airBaltic”, bet piedāvāšot pasažieriem ceļojumu alternatīvas, vēsta Latvijas Radio 1.

ASV Federālā Aviācijas administrācija uz 24 stundām aizliedza Savienoto Valstu lidsabiedrību lidojumus uz Telavivu. Lidojumi aizliegti, jo divu kilometru attālumā no Telavivas Ben Guriona lidostas trāpījusi raķete, paskaidroja administrācija. Lēmumi pieņemti laikā, kad attiecībā uz lidojumiem virs konflikta zonām, kā arī uz šīm zonām tiek noteiktas pastiprinātas drošības prasības.

ASV lidsabiedrības “Delta”, “United” un “US Airways” apstiprināja, ka atceļ visus lidojumus. Francijas lidsabiedrība “Air France” paziņoja, ka pārtrauc lidojumus uz Ben Guriona lidostu līdz turpmākiem rīkojumiem.

Vācijas lidsabiedrība “Lufthansa” otrdien paziņoja, ka tā lidojumus uz Telavivu atceļ uz 36 stundām, saistībā ar Gazas konfliktu pastāvot bažām par drošību. Vācijas lidsabiedrība norādīja, ka šis solis tiek sperts, “pasažieru un apkalpes drošības dēļ”, Izraēlas Ben Guriona lidostā pastāvot “nestabilai situācijai”. “Lufthansa” lēmums attiecas arī uz uzņēmuma apakšstruktūrām – lidsabiedrībām “Austrian Airlines”, “Germanwings” un “Swiss”.

ASV trešdien noliedza pieņēmumus, ka tās būtu aizliegušas Savienoto Valstu lidsabiedrību lidojumus uz Telavivu un izziņojušas nopietnu brīdinājumu attiecībā uz ceļošanu, lai vērstu pret Izraēlu spiedienu, šādi cenšoties to piespiest piekrist pamieram Gazas konfliktā.

“Es kategoriski nepiekrītu šādai argumentācijai,” sacīja ASV Valsts departamenta preses pārstāve Marī Hārfa, vaicāta, vai divas direktīvas uzskatāmas par politisku spiedienu pret Izraēlu. “Mēs izsludinājām brīdinājumus attiecībā uz ceļošanu, jo viena no mūsu augstākajām prioritātēm ir ASV pilsoņu aizsardzība ārzemēs,” viņa sacīja žurnālistiem.

Jau vēstīts, ka Austrumukrainā virs Maskavas atbalstīto krievu algotņu un viņu vietējo līdzskrējēju bandu kontrolētās teritorijas 17.jūlijā tika notriekta lidsabiedrības “Malaysia Airlines” pasažieru lidmašīna ar 298 cilvēkiem. Lidmašīna atradās ceļā no Amsterdamas uz Kualalumpuru. Lidmašīnu notriekusi raķete, kuru no zenītraķešu iekārtas “Buk” izšāvušas krievu algotņu bandas sadarbībā ar Krievijas armiju, uzskata Ukrainas varasiestādes.

Komentāri (26)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu