Termiņuzturēšanās atļaujas, iespējams, pagarinātas par kukuļiem • IR.lv

Termiņuzturēšanās atļaujas, iespējams, pagarinātas par kukuļiem

21
Foto: Dmitrijs Suļžics, F64

Darbību varbūtējais organizators un starpnieks – Latvijas pilsonis

Drošības policija (DP) atklājusi iespējamu korupciju Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē (PMLP) saistībā ar nelikumīgu termiņuzturēšanās atļauju izsniegšanu, vēsta aģentūra LETA. Izmeklēšanā konstatēts, ka, neievērojot noteikto pieraksta un rindas kārtību, pretēji valdības noteikumos paredzētajai kārtībai PMLP amatpersonas palīdzēja nokārtot ārzemniekam termiņuzturēšanās atļaujas pagarināšanu.

Darbības organizēja Latvijas pilsonis, kurš darbojās kā starpnieks starp ārzemnieku un PMLP amatpersonām, saņemot par to materiālu atlīdzību. DP informēja, ka 19.jūnijā sākts kriminālprocess par iespējamu kukuļņemšanu, starpniecību kukuļošanā, kukuļdošanu un dokumentu viltošanu mantkārīgā nolūkā.

Lai nodrošinātu ”pakalpojumu”, starpnieks PMLP amatpersonām par pretlikumīgu darbību veikšanu solīja nodot kukuli. Starpnieks viltoja termiņuzturēšanās atļaujas pagarināšanai nepieciešamos dokumentus. 7.jūlijā DP aizturēja starpnieku, bet divas dienas vēlāk viņš tika atzīts par aizdomās turamo par starpniecību kukuļošanā un dokumentu viltošanā mantkārīgā nolūkā.

Šobrīd starpniekam noteikts drošības līdzeklis, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu. Vienlaikus divām PMLP amatpersonām šajā kriminālprocesā ir piemērots procesuālais statuss – persona, pret kuru sākts kriminālprocess. Kukuļa summu DP pagaidām neatklāj.

DP uzsver, ka izmeklēšanā iegūtā informācija vēlreiz apliecina nepieciešamību nodrošināt visaptverošu un stingru uzraudzību pār termiņuzturēšanās atļauju izsniegšanas procesu, jo pastāv risks, ka, izmantojot atsevišķu amatpersonu negodprātīgumu, termiņuzturēšanās atļauju var mēģināt iegūt ārzemnieki, kuri neatbilst likumā minētajām prasībām un var radīt draudus nacionālajai drošībai.

PMLP līdz šim no DP mutiski ir saņēmusi informāciju tikai par vienu iesaistīto PMLP darbinieku, rezultātā darba attiecības ar šo darbinieku ir pārtrauktas, aģentūrai LETA pastāstīja pārvaldē. Par otro PMLP darbinieku pārvalde neko nekomentē, jo šādu informāciju nav saņēmusi.

Vienlaicīgi PMLP norāda, ka nepārtraukti notiek darbs pie uzturēšanās atļauju procesa noformēšanas drošības un caurskatāmības uzlabojumiem. Patlaban tiek strādāts pie tehnoloģiskām izmaiņām uzturēšanās atļauju dokumentu pieņemšanā un izsniegšanā, lai izvairītos no cilvēciskā faktora un atļauju noformēšanas procesā iesaistītos vairākas PMLP amatpersonas.

Komentāri (21)

dace_ampermane 22.07.2014. 20.21

Tad ta jaunums, kā gan savādāk?

Nekad toties nav dzirdēts, ka kāds būtu atradis Vērmaņdārzā pie strūklakas uz soliņa somu pilnu ar naudu un aiznesis to uz policiju un policisti somā atraduši nozaudētāja pasi uzreiz būtu sameklējuši šo personu un atdevuši somu ar visu naudu un naotrez atteikušies no jebkādas naudiskas atlīdzības un ar smaidu teikuši – citreiz gan neesiet tik izklaidīgs.

[varbūt vienīgi ločmekis ar doveiku tik godīgi rīkotos]

+7
0
Atbildēt

0

Janka, Janic 22.07.2014. 20.22

ločmelim , kameer nav veel ieliidishttps://www.youtube.com/watch?v=9wLO7IFANBM

+4
0
Atbildēt

2

    dro > Janka, Janic 22.07.2014. 23.18

    klejotājs. Ločmelim un kurmim tuvāka nekrofīlija, meitu mājas šos neinteresē:)

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    dace_ampermane > Janka, Janic 22.07.2014. 22.26

    ločmelis jau šovakar masturbē pie Novaja Volna sētas Dzintaros

    +4
    0
    Atbildēt

    0

ILZE 23.07.2014. 00.04

Viss, kas saistīts ar UA ir krimināls un nebūtu nekāds brīnums, ja Dombrovskis vai kāds cits kroplis no šī nozieguma figurantiem nonāktu Daugavas dzelmē ar iebetonētām kājām.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu