Piketā pret Krievijas agresiju Ukrainā pulcējušies ap 60 cilvēku • IR.lv

Piketā pret Krievijas agresiju Ukrainā pulcējušies ap 60 cilvēku

55
Foto: Emīls Desjatņikovs, F64

Sanākušie paraksta rezolūciju; policija incidenta dēļ aiztur trīs personas

Protesta akcijā pret Krievijas iejaukšanos Ukrainas iekšējos jautājumos pie Krievijas vēstniecības Rīgā šodien bija pulcējušies aptuveni 60 cilvēku, novēroja aģentūra LETA. Protestā bija redzami Ukrainas un Latvijas karogi, tika dalītas lentes Ukrainas karoga krāsās. Piketētāji turēja plakātus ar tekstu «Apturēt Krievijas agresoru, rokas nost no Ukrainas!».

Pikets sākās ar Latvijas un Ukrainas himnām un klusuma brīdi, pieminot Ukrainas austrumos notriektās pasažieru lidmašīnas bojāgājušos. Protesta organizatori skaļrunī uzrunāja klātesošos un paziņoja, ka Krievijai ir jāpārtrauc slepkavot. Pasākuma organizatori aicināja klātesošos parakstīt rezolūciju par Krievijas neiejaukšanos Ukrainas iekšējās lietās, kā arī doties gājienā līdz Nīderlandes vēstniecībai. Jau vēstīts, ka vairākums lidmašīnas avārijā bojāgājušo ir šīs valsts pilsoņi.

Kā skaidroja Latvijas ukraiņu kongresa pārstāve Oksana Lazda, protesta akcija tiek rīkota, lai demonstrētu atbalstu Ukrainai un nosodītu Krievijas prezidenta Vladimira Putina agresiju. Latvijas Radio 1 ziņo, ka no Krievijas vēstniecības neviens ar piketētājiem aprunāties neiznāca.

Policija par nekārtību celšanu no notikuma vietas aizveda trīs personas, novēroja LETA. TV3 ziņas vēsta, ka incidents izcēlies pēc tam, kad kāds no piketa dalībniekiem apsaukājis par ”prostitūtu” vienu no jaunajām sievietēm ukraiņu nacionālajos tautastērpos, kas uzrunāja klātesošos megafonā, aicinot iebilst Krievijas rīcībai Ukrainā. Rupekli pārmācīt metās pāris citi piketa dalībnieki, bet policija agresīvo vīrieti noveda malā. Taču tur viņam sekoja cits dāmas goda aizstāvis, un saķeršanās turpinājās. Pēc tam policisti trīs nemierīgos tipus tomēr ievietoja busiņā.

Valsts policijas preses pārstāvis Dairis Anučins aģentūrai LETA apstiprināja, ka aizturētas un iecirknī nogādātas trīs personas, kuras bijušas iesaistītas konfliktā. Tagad policija lems, vai sākt administratīvo lietvedību. Protesta akciju daļēji traucēja izveidojušies satiksmes sastrēgumi.

Jau ziņots, ka Krievijas diversanti, algotņi un vietējo separātistu kaujinieki aprīļa vidū Ukrainas austrumos sāka sagrābt valsts iestāžu un milicijas nodaļu ēkas, kā arī citus stratēģiskos objektus, piemēram, lidlaukus, bet uz ceļiem izveidoja kontrolposteņus. Reaģējot uz šiem notikumiem, Ukrainas varasiestādes izvērsušas pretterorisma operāciju. 5.jūlijā separātistu bandas tika padzītas no diviem nozīmīgiem Donbasa centriem – Slovjanskas un Kramatorskas. Kaujinieki tagad savus spēkus koncentrē Doņeckā un Luhanskā.

Krievija februāra beigās okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu, bet martā to anektēja. Starptautiskā sabiedrība nosodījusi Krimas okupāciju un tās aneksiju neatzīst. Sodot Krieviju par Krimas aneksiju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis jau noteikušas sankcijas vairākiem desmitiem Krievijas augstāko amatpersonu un Kremļa tuvākā loka cilvēku.

Komentāri (55)

Ilze 18.07.2014. 19.30

Kādas neskaidrības? “Incidents” bija pat ļoti skaidrs.

Rīgas domes deputāta kandidāts no kādas krievu partijas (bet ne SC) piegāja pie piketējošas jaunas meitenes un skaļi nosauca viņu par prostitūtu, par ko uzreiz no vistuvāk stāvošajiem trim vīriešiem vienlaicīgi dabūja pa pļaukai. Vienkārši tieši tik roku viņu paspēja vēl aizsniegt, līdz iejaucās policija.

Vienīgais, pazīstot viņa agrākās gaitas (līdzīgās akcijās iepazīts ar provokācijām), visdrīzāk viņš tieši to arī gribēja un tagad ir ticis kā pašpasludināts žurnālists pie vajadzīgā “materiāla”, kuru interpretēt.

+20
-1
Atbildēt

5

    neonbanquet > Ilze 20.07.2014. 13.40

    Ja kadu nosauc par prsotitūtu un viņa nav prostitūta, tad saprātīga, cilvēcīga būtne paskaidro, ka apgalvojums ir kļūdains. Turpretim, piketētāji izrādījās parasti lumpeņi, un darīja tieši to, pret ko protestē (protestē pret agresiju). Neviens no viņiem nav pats redzējis to, par ko bļaustās, tātad loģiski domājot viedoklis, ko viņi tur pauž, nav viņu. Pūlis kā jau pūlis – bez prāta.

    0
    -9
    Atbildēt

    0

    Ieva Priedenfelde > Ilze 19.07.2014. 20.17

    100% sīkais huligānisms.

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    Ieva Aile > Ilze 20.07.2014. 22.47

    Pilsoni,tu esi kamielis!Un tagad ātri ej pēc izziņas,ka tu neesi kamielis.

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    Ilze > Ilze 18.07.2014. 20.41

    Cik es redzēju, policija arī viņu prom aizvilka – tiesa, nezinu, cik tālu un vai otrā pusē arī bija mašīna, kurā iesēdināt. Bet pēc tam piketā viņš noteikti vairs netika manīts.

    +8
    0
    Atbildēt

    0

    Ļena > Ilze 18.07.2014. 20.37

    Pārsteidz tas, ka viss notika policijas rokas attālumā, bet fotogrāfu Genu, kurš provocēja pasākumu, cik es sapratu policija neaizturēja, bet aizturēja tos, kuri aizstāvēja meiteni. Pilnīgi ačgārna situācija. Es joprojām nesaprotu, kā tas iespējams.

    +14
    -1
    Atbildēt

    0

austrisv 18.07.2014. 21.47

Mes majas skatamies Ukrainas TV un viena prese konference Ukraina svaras parstavis stastija, ka vina vadita grupa tikai dazas stunda spec lidmasina snogasannas jau bija klat avarija svieta, un ka spar trakumu, ka visas miruso pasazieru somas jau bijusas izkratitas un nauda, darglietas un kreditkartes jau panemtas. Ar kreditkartem jau tiksot iznemta nauda no Krievijas teritorijas. Ta vins zinoja.

Nu gluzi tapat ka gadijuma ar Polijai piederosas lidmasinas nogasanu un boja gajuso kreditkarsu izmantosanu! Un tad vel Lipmans saka, ka mums ir lidziga mentalitate ar krieviem! kads kauns, jo es nemuzam neskrietu apzagt mirusos, ka to dara krievi!Marodieri ne tauta.

+15
-3
Atbildēt

5

    neonbanquet > austrisv 20.07.2014. 13.24

    Visam ir izskaidrojums. Ja dzīvotu totālā nabadzībā, tad nekas traks tev tas neliktos! Iemācies spriest loģiski, nevis emocionāli pēc sevis. Un latviešu pamuļķu ir proporcionali tik pat daudz cik krievu pamuļķu. Nez kā tu justos, ja par tevi spriestu pec kāda latviešu tautības noziedznieka, tā kā apdomā ko raksti.

    0
    -8
    Atbildēt

    0

    Edzs > austrisv 21.07.2014. 00.35

    Bet “…Lipmans saka, ka mums ir lidziga mentalitate ar krieviem…”

    ~~~

    tā teica Jānis Peters savās dzimšanas dienas intervijās.

    tas protams neizslēdz ka viņam līdzīgi domā Kirovs Lipmans, Savickis, Kalvītis un Ulmans.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    Þanis Bezmers > austrisv 21.07.2014. 10.52

    Sveiks, jaunais trollīt! Tu tāds balts un pūkains. Ienāc, mīļais cilvēk, iedzersim, uzkodīsim, savas bēdu lietas apspriedīsim!

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    neonbanquet > austrisv 20.07.2014. 17.28

    Bērnudārza līmeņa tekstus bīdi … :D … ir, – nē nav …. nē ir …. :D

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

    dro > austrisv 20.07.2014. 16.37

    Pilsonis… latviešu pamuļķu ir proporcionali tik pat daudz cik krievu pamuļķu.

    _________________

    Nav gan, pat pieskaitot tevi:)

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

andris902 18.07.2014. 21.07

….tādas šodien izskatās debesis…

http://pbs.twimg.com/media/Bsx9l4gCEAAD2yd.jpg:large

+10
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu