Gadu pēc vēlēšanām Jūrmalā likvidē Bašarina vadīto partiju • IR.lv

Gadu pēc vēlēšanām Jūrmalā likvidē Bašarina vadīto partiju

23
Aleksandrs Bašarins. Foto: Ieva Čīka, LETA

Jūrmalas miljonāra veidotā partija piedzīvoja neveiksmi pašvaldību vēlēšanās

Gadu pēc neveiksmes Jūrmalas pašvaldības vēlēšanās sākts uzņēmēja Aleksandra Bašarina vadītās partijas “Uz priekšu, Latvija!” likvidācijas process, liecina “Firmas.lv” informācija.

Partija, par kuras izveidošanu tika paziņots 2012.gada septembrī, pirms likvidācijas procesa sākšanas 12.jūnijā atgriezusies pie iepriekšējā nosaukuma “Mūsu izvēle”. Vienlaikus arī mainīta partijas valde – partijas priekšsēdētāja Aleksandra Bašarina un valdes locekļu Oskara Galandera un Martas Kleinas vietā par partijas likvidatoru iecelts Mihails Kočņevs, vēsta LETA.

Jautāts par partijas likvidēšanas iemesliem, Bašarins atbildēja, ka par to neko nezinot, jo pēc vēlēšanām atstājis savu posteni un politiskajā organizācijā vairs neesot darbojies. To pateicis, uzņēmējs sarunu pārtrauca.

Kā liecina Centrālās vēlēšanu komisijas informācija, pērn notikušajās Jūrmalas pilsētas domes vēlēšanās par Bašarina vadīto partiju nobalsoja 779 jūrmalnieki jeb 4,38% no kopējā iedzīvotāju skaita, kā rezultātā “Uz priekšu, Latvija!” neiekļuva jaunajā domes sasaukumā.

Bašarins šīs partijas sarakstā startēja ar pirmo numuru, taču vēlēšanās lielākas simpātijas ieguva bijusī domniece Dzintra Homka.

“Uz priekšu, Latvija!” vēsturiski izveidota 2005.gadā kā Latvijas Jaunatnes partija, kad tās priekšsēdētājs bija Jānis Kuzins, bet viņa vietnieks – Aleksandrs Kontaņistovs. 2010.gadā partijas nosaukums nomainīts uz “Mūsu izvēle”, bet 2012.gadā tā pārdēvēta par “Uz priekšu, Latvija!” un Bašarina vadībā piedalījās Jūrmalas domes vēlēšanās.

Bašarins uz Jūrmalas domes deputāta krēslu pretendējis vairākkārt. 2001.gadā viņš ievēlēts Jūrmalas pašvaldībā no Labklājības partijas saraksta, 2002.gadā piedalījies 8.Saeimas vēlēšanās no Sociāldemokrātiskās labklājības partijas saraksta, bet 2003.gadā ievēlēts par Jūrmalas pašvaldības Attīstības jautājumu komitejas priekšsēdētāju. 2005.gadā viņš kandidējis Jūrmalas domes vēlēšanās no Latvijas Pirmās partijas saraksta.

Žurnāls “Klubs” 2001.gadā Bašarinu minējis Latvijas 150 miljonāru sarakstā, bet laikraksts “Dienas Bizness” 2008.gadā viņu minējis 100 Latvijas pelnošāko uzņēmēju sarakstā.

 

Komentāri (23)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu