ZZS nosauc savus 12.Saeimas vēlēšanu saraksta līderus • IR.lv

ZZS nosauc savus 12.Saeimas vēlēšanu saraksta līderus

18
ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis. Foto: Ieva Lūka, LETA

Tie būs Brigmanis, Dūklavs, Reizniece-Ozola, Seržants un Vējonis

12.Saeimas vēlēšanās Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) saraksta līderi katrs savā vēlēšanu apgabalā būs Augusts Brigmanis, Jānis Dūklavs, Dana Reizniece-Ozola, Kārlis Seržants un Raimonds Vējonis, aģentūrai LETA pavēstīja ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Brigmanis.

Viņš pats būs pirmais Zemgales vēlēšanu apgabalā, zemkopības ministrs Dūklavs kā pirmais numurs kandidēs Vidzemē, Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētāja Reizniece-Ozola būs augstākajā vietā Kurzemes sarakstā, parlamenta deputāts Seržants startēs kā Rīgas saraksta līderis, bet aizsardzības ministrs Vējonis būs pirmais Latgalē.

Zemgalē kandidēs arī labklājības ministrs Uldis Augulis un deputāts Andris Bērziņš. Latvijas Zemnieku savienība ZZS sarakstam piedāvājusi kandidātu listi, kurā pieredze ir kopā ar jaunību, norādīja Brigmanis, kurš ir arī Latvijas Zemnieku savienības (LZS) priekšsēdētājs.

LZS kā kandidātus sarakstam izvirzījusi arī deputātu Rihardu Eigimu, 2013.gada vēlēšanu Rīgas mēra kandidātu Armandu Krauzi, televīzijas darbinieku Jāni Rāznu, Jaunjelgavas novada deputātu Jāni Blūzmani, LZS ģenerālsekretāru Artūru Graudiņu, Durbes novada domes priekšsēdētāja vietnieku Edgaru Putru un biedrības “Latvijas mazpulki” vadītāju Ilzi Kļavu.

Saeimas vēlēšanas notiks oktobra pirmajā sestdienā.

 

Komentāri (18)

ligakalnina 21.06.2014. 10.36

ZZS “atieksme” pret “cīnītāju pret NATO” Lembergu sen zināma.

ZZS deputātiņi pilnībā atkarīgi no Lemberga, uz katru Lembergam ir kompromāts, citādus tur neņem, visi saņem arī Lemberga stipendijas ( bija gadījums, kad Emsis, būdams alkohola reibumā, pazaudēja portfeli ar stipendijām).

Tam, ko viņi publiski saka, nav nekāda nozīme.

Tas pats attiecas par attieksmi pret SC – tuvākie partneri, visi balsojumi to apliecina, visi lielākie blēži visās valsts iestādēs, sākot ar prezidentu, beidzot ar tiesnešiem, ievēlēti taisni pateicoties ZZS un SC konsolidētiem balsojumiem.

+21
-1
Atbildēt

1

    Ieva Priedenfelde > ligakalnina 22.06.2014. 00.40

    ievēlēti taisni pateicoties ZZS un SC konsolidētiem balsojumiem
    —–
    Vienotību aizmirsi piekonsolidēt.

    +2
    -4
    Atbildēt

    0

buchamona 21.06.2014. 10.08

ZZS, pirms saukt savas lokomotīves, vispirms tomēr vajadzētu formulēt attieksmi pret Latvijai aktuāliem jautājumiem. Piemēram, attiecības ar SC nākošajā Saeimā, attiecības ar Lembergu, sevišķi tādēļ, ka pat pēc rakstiska apliecinājuma uzticībai NATO, viņš krievu info telpā turpināja savu ” kursu” :), utt.

Tas pats attiecas arī uz Vienotību, kuru nu ir grūti atpazīt – tik daudz jaunu seju :)) Vai nu tiešām tā būs, ka RP zvaigznes, kuras šobrīd ir kļuvušas par Vienotības zvaigznēm un pat vēlēšanu lokomotīvēm, nebūs ne par matu mainījušas Vienotības politiskos ” vaibstus”, negribas ticēt

+14
-4
Atbildēt

3

    buchamona > buchamona 21.06.2014. 11.12

    Kad Brigmanis ko stāsta TV, tā ir viena lieta, cita – ierakstīt to pašu pirmsvēlēšanu programmā. Vai piemēram oficiāli paziņot to, ka sadarbības līgums starp ZZS un partiju Latvijai un Ventspilij tiek lauzts

    +11
    0
    Atbildēt

    0

    buchamona > buchamona 21.06.2014. 15.18

    Nupat kā LA izlasīju interviju ar Brikmani, ZZS neatsakās no Lemberga, Lembergs atsakās no premjerēšanas, tā kā viss ar zaļajiem zemniekiem ir pa vecam :)

    +11
    0
    Atbildēt

    0

    silvija_vitina > buchamona 21.06.2014. 11.20

    Piemēram, attiecības ar SC nākošajā Saeimā…

    ha, ha… Šeit tas vēl nekur nav izskanējis, bet citur jau klīst runas (ne baumas), ka SC lokomotīves būšot Peters juniors(!) un Leiškalns(!!). Vot! Tā, ka man gribētos zināt, kā SC paši sevi grasās pozicionēt!

    Es, protams, nespēju atrast nevienu argumentu, ar ko brīvostas kokteiļu jaucējs Leiškalnu Kārlis varētu piesaistīt SC elektorātu. Tas pats par AirBaltic un tagad jau RSatiksmē mūli uzēdušo (cienījamā) dzejnieka dēlieti.

    Šķiet, partijas tagad izmisīgi nodarbojas ar head hunting. Man tikai nav saprotams, vai “galvas” veidos partijas viedokli, vai partija veidos galvas viedokli. Ja pēdējais, tad dzejniekam Peteram savā 75. gadu jubilejas gadā no kauna zemē jāielien.

    +16
    0
    Atbildēt

    0

Nika 21.06.2014. 10.52

A kur ločmelis? Un vai seržants neiet uz SC?

+8
-1
Atbildēt

1

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu