Izraēlas ekspremjeram par kukuļņemšanu piespriež sešus gadus cietumā • IR.lv

Izraēlas ekspremjeram par kukuļņemšanu piespriež sešus gadus cietumā

21
Bijušais Izraēlas premjerministrs Ehuds Olmerts tiesā. Foto: EPA/LETA

Šī ir pirmā reize, kad kāds bijušais Izraēlas premjerministrs notiesāts par kukuļņemšanu

Telavivas tiesa otrdien bijušajam Izraēlas premjerministram Ehudam Olmertam piespriedusi sešus gadus cietumā par kukuļņemšanu, vēsta Izraēlas mediji.

Tiesa piespriedusi Olmertam sešus gadus cietumā un miljona šekeļu (210 000 eiro) naudas sodu par kukuļu ņemšanu laikā, kad viņš bija Jeruzalemes mērs, ziņo LETA/AFP.

Olmerts par korupciju Telavivas apgabala tiesā tika notiesāts 31.martā un tiesa atzina viņa vainu divos gadījumos. Tā bija pirmā reize, kad kāds bijušais Izraēlas premjerministrs notiesāts par kukuļņemšanu.

Olmerts notiesāts par kukuļņemšanu divos atsevišķos gadījumos, no kuriem viens saistīts ar vērienīga dzīvojamā kompleksa “Svētā zeme” būvniecību Jeruzalemē laikā, kad viņš vēl ieņēma Jeruzalemes mēra amatu.

2010.gadā Olmerts tika minēts kā galvenais aizdomās turamais tā dēvētajā “Svētās zemes” afērā. Viņš tika turēts aizdomās par aptuveni 1,5 miljonu šekeļu (312 000 eiro) pieņemšanu kukuļos.

Vēlāk prokuratūra aptuveni uz pusi samazināja sākotnēji minēto summu.

Laika posmā no 1993. līdz 2003.gadam Olmerts bija Jeruzalemes mērs, bet pēc tam viņš strādāja valdībā – gan par tirdzniecības un rūpniecības ministru, gan ieņēma arī citus amatus. 2006.gadā Olmerts kļuva par premjerministru.

Olmerts no premjera amata demisionēja 2008.gada septembrī. Policija toreiz pieprasīja izvirzīt viņam apsūdzības par vairākiem korupcijas gadījumiem, kas saistīti ar laiku, pirms viņš kļuva par valdības vadītāju.

2013.gada jūlijā tiesa atzina Olmertu par vainīgu pilnvarotas personas saistību pārkāpšanā, bet nopietnākās apsūdzībās attaisnoja.

Arī Jeruzalemes apgabala tiesa attaisnoja Olmertu apsūdzībās par kukuļu pieņemšanu un par nepatiesiem ārvalstu ceļojumu izdevumu kompensāciju pieprasījumiem, taču atzina bijušā premjerministra vainu apsūdzībās par īpašu labvēlību pret kādu bijušo kolēģi laikā, kad Olmerts strādāja valdībā.

Viņam tika piespriesta 13 800 eiro sodanauda un nosacīts cietumsods.

 

Komentāri (21)

Janka, Janic 13.05.2014. 12.27

interesanti cik Gailim buutu jaaseed cietumaa par kukuļiem kurus no lembes saņeemis??? lembe noprivatizeeja pieostas ruupniicas pirms veel bija radiits privatizaacijas birojs , premjeram uzradaas jahta milda un piķis ķiipsalas noprivatizeešanai , kaa zinaams , gaiļa maate nav ne ar puķeem ne siveeniemuz krievzemi tirgojusies “labajos” boļševiku laikos , bet pats maariitis straadaaja kokapstraades ministrijaa kuureejot darba drošiibas un aizsardziuibas nodaļu , taatad reaalu noguldiijumu uz briivaas Latvijas atjaunošanu viņam nebija.

+5
0
Atbildēt

0

dace_ampermane 13.05.2014. 12.37

nu tā tam būtu jābūt, citādi iet kā pa Latviju. bija tāds žīds žuļiks miljonārs Plato-Šarons kurš bēga no francijas, meklējot patvērumu izraēlā. bet viņa žuļika daba nemainījās. tāpat kā šleseri šķēles un lembes negodīgi iedabūja sevi parlamentā, bet diezgan ātri viņu no turienas izdzina. viņa fani un balsotāji bija krievu žīdi, kurš gan cits? žuļiks Plato ātri saprata, ka tie ir viņa materiāls, citus būtu grūtāk apjāt:))

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu