Bukmeikeri: prezidentu Bērziņu nepārvēlēs uz otro termiņu • IR.lv

Bukmeikeri: prezidentu Bērziņu nepārvēlēs uz otro termiņu

52
Foto: Lita Krone, LETA

Neskaidrā pozīcija Krievijas un Ukrainas konflikta gadījumā ietekmējusi Bērziņa popularitātes reitingu

Pašreizējo Valsts prezidentu Andri Bērziņu nepārvēlēs uz otro termiņu, prognozē sporta totalizators “viensviens.lv”, novērtējot šādu iespēju ar 70% varbūtību ar likmes koeficientu 1,35, vēsta LETA.

Nākamo prezidentu izraudzīsies šī gada rudenī ievēlētais parlaments, kurā “viensviens.lv” prognozē kuplu pārstāvniecību partiju apvienībai “Saskaņas centrs” (SC) un “Vienotībai”, aģentūru LETA informēja “vienviens.lv” komunikācijas konsultante Laima Zēmele.

“Prognozēt prezidenta vēlēšanu iznākumu mūs mudināja prezidenta plašu rezonansi izraisījušie izteikumi par to, ka uzaicinājums ierasties Rīgā Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam joprojām ir spēkā,” skaidro “viensviens.lv” sporta totalizatora vadītājs Arvīds Rasa.

Viņš piebilst, ka šis izteikums, kā arī brīžiem neskaidrā pozīcija Krievijas un Ukrainas konflikta gadījumā ietekmējusi Bērziņa popularitātes reitingu.

Rasa norāda, ka varbūtība Bērziņa pārvēlēšanai uz otro termiņu prezidenta amatā uz nākamajiem četriem gadiem samazinās un patlaban ir 30%. Totalizatora klientiem tiek piedāvāti likmes koeficienti 3,20 par to, ka Bērziņš tiek ievēlēts atkārtoti, un 1,35, ka netiek.

“Kopš prezidentūras sākuma Bērziņš ir daudz kritizēts un ne vienmēr baudījis sabiedrības atbalstu, taču jāatceras, ka rudenī notiks Saeimas vēlēšanas, un pēc tām politisko partiju pārstāvju samērs parlamentā var krietni mainīties. Tomēr, ņemot vērā iepriekšējo prezidentu vēlēšanas, ir sagaidāma plaša politiskā tirgošanās, kur šobrīd vēl nezināmu kombināciju dēļ Bērziņš atkārtoti var tikt pie nepieciešamā deputātu atbalsta,” uzsver sporta totalizatora vadītājs.

Rasa prognozē, ka arī šogad Saeimas vēlēšanās uzvarēs SC, piedāvājot likmes koeficientu 1,20 jeb 70% varbūtību uzvarēt. Iepriekšējās Saeimas vēlēšanās visvairāk deputātu mandātu ieguvušais spēks SC turpina saņemt vislielāko iedzīvotāju atbalstu un arī pašlaik ir popularitātes augšgalā. Kā nākamie pretendenti uz uzvaru vēlēšanās tiek minēti “Vienotība” ar 13% un Zaļo un zemnieku savienība ar 7%.

Tirgus un sociālo pētījumu aģentūras “Latvijas Fakti” aptaujas dati liecina, ka laikā no 2011.gada vasaras, kad toreizējo Saeimas deputātu Andri Bērziņu ievēlēja prezidenta amatā, līdz šī gada martam ir palielinājies gan to Latvijas iedzīvotāju skaits, kuri viņa darbu vērtē pozitīvi, gan arī to, kuri negatīvi.

Ja pirms trim gadiem Bērziņu pozitīvi vērtēja 40,8% respondentu, pagājušajā mēnesī tā domāja jau 51,9%. Tajā pašā laikā skeptiķu skaits ir audzis daudz straujāk – no 22,9% pēc ievēlēšanas līdz 36,2% šī gada martā. Šo trīs gadu laikā arī būtiski sarucis to skaits, kuriem nav viedokļa par prezidenta darbu. 2011.gada augustā tie bija 36,3%, bet 2014.gada martā šis skaitlis bija samazinājies līdz 9,9%.

 

Komentāri (52)

silvija_vitina 04.04.2014. 13.01

Rasa norāda, ka varbūtība Bērziņa pārvēlēšanai uz otro termiņu prezidenta amatā uz nākamajiem četriem gadiem samazinās un patlaban ir 30%. Totalizatora klientiem tiek piedāvāti likmes koeficienti 3,20 par to, ka Bērziņš tiek ievēlēts atkārtoti, un 1,35, ka netiek

Vai es pareizi saprotu, ka tiek piedāvāts slēgt reālas derības uz naudu? Un, ja nu “totalizatora klienti” ir 100 gudrās galvas, kas par spīti “nereālajam” scenārijam ņem un pārvēl? Nauda paliek nauda…

+13
-1
Atbildēt

4

    Ojārs > silvija_vitina 04.04.2014. 21.17

    pētnieks: Tikmēr ņemsimies ar Lembergu un Bērziņu, kamēr Zatlers ar Ušakovu, Vienotības aktīvistiem piepalīdzot, salādēs latviešus lopu vagonos

    ———————-

    žetons!

    0
    -6
    Atbildēt

    0

    Amis > silvija_vitina 04.04.2014. 15.03

    Pelmenis

    Tikmēr ņemsimies ar Lembergu un Bērziņu, kamēr Zatlers ar Ušakovu, Vienotības aktīvistiem piepalīdzot, salādēs latviešus lopu vagonos uz aizsūtīs uz Sibīriju nāvē no bada un aukstuma.

    +2
    -7
    Atbildēt

    0

    dzintarz > silvija_vitina 04.04.2014. 15.15

    ilgi ņemsimies ar Lembergu un Bērziņu, kamēr Zatlers ar Ušakovu, Vienotības aktīvistiem piepalīdzot

    =============

    gebņas pētnieks/aktīvists uztvēris moderno tēmu – “nost ar kolorādo žukiem”..

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    Zane Pavāre > silvija_vitina 04.04.2014. 14.55

    Būtu interesanti, kādas likmes bukmeikeru kantoris piedāvātu, ja Lembergs ar Urbanoviču pa abiem atstieptu čemodānu ar naudu un gribētu likt uz Bērziņa pārvēlēšanu.

    +7
    -1
    Atbildēt

    0

Timurs Čuntonovs 04.04.2014. 12.30

Karikatūra . Un ilgtermiņa karikatūra, nevis prezidents.

+13
-2
Atbildēt

0

Kristīne 04.04.2014. 13.10

Bukmeistariem vajadzētu likt likmes: Vai bērziņš noturēsies šo termiņu!

+9
0
Atbildēt

2

    Pauls Puķītis > Kristīne 04.04.2014. 13.14

    šo termiņu noturēsies, jo 3/4 balsu savākt ir nereāli. Tas pat ezim ir skaidrs.:)

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > Kristīne 04.04.2014. 13.22

    Ir jau vēl iespēja, ka veselības dēļ cilvēks nevar.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu