Putins draud Ukrainai ar sekām "starpvalstu attiecību" līmenī (papild.) • IR.lv

Putins draud Ukrainai ar sekām “starpvalstu attiecību” līmenī (papild.)

34
Slavjanskas prokrieviskais separātists. Foto: AFP/LETA

Pie Ukrainas robežas fiksēta Krievijas tanku pārvietošanās

Krievijas prezidents Vladimirs Putins, reaģējot uz Ukrainas drošības dienestu ceturtdien sākto pretterorisma operāciju pret prokrieviskajiem kaujiniekiem, kas sagrābuši savā kontrolē Slavjansku, paziņojis, ka tā esot “noziegums pret tautu”, un piedraudējis ar sekām “starpvalstu attiecību” līmenī.

“Ja patiesi pašreizējais Kijevas režīms sācis izmantot armiju pret iedzīvotājiem valsts iekšienē, tas ir ļoti nopietns noziegums pret savu tautu,” teikts Putina paziņojumā, kuru izplatījusi Krievijas oficiālā aģentūra ITAR-TASS.

“Tā ir soda operācija, kurai būs sekas tiem cilvēkiem, kuri pieņem šos lēmumus, tostarp starpvalstu attiecībās,” paziņojis Kremļa saimnieks.

Ukrainai ir tiesības aizsargāt savu suverenitāti, ceturtdien paziņoja Eiropas Savienība (ES), vienlaikus mudinot iesaistītās puses visus pūliņus veltīt krīzes risināšanai.

“Mēs pilnībā uzticamies Ukrainas valdībai Ženēvas vienošanās ieviešanā,” apstiprināja ES augstākās ārlietu pārstāves Ketrinas Eštones preses sekretārs Maikls Manns. “Mēs atzīstam Ukrainas tiesības izmantot likumīgu rīcību, lai aizsargātu savu suverenitāti un teritoriālo integritāti.”

Eštones pārstāvis arī uzsvēra, ka visām Ženēvas sarunu dalībniecēm – Briselei, Vašingtonai, Kijevai un Maskavai – vajadzētu darīt visu, kas ir to spēkos, lai nodrošinātu spriedzes mazināšanos.

Ukrainas Iekšlietu ministrijas un Aizsardzības ministrijas vienības ceturtdien sākušas pretterorisma operāciju pret prokrievisko separātistu un diversantu grupām, kas savā kontrolē sagrābušas Slavjansku, ziņo LETA/Korrespondent.net.

Kā paziņojusi Iekšlietu ministrija, ukraiņu vienības operācijas laikā līdz šim pilsētas ziemeļaustrumos ieņēmušas trīs separātistu izveidotos kontrolposteņus un iznīcinājušas piecus teroristus.

Vienlaikus ministrija norādījusi, ka ukraiņu vienības pašu pilsētu joprojām nekontrolē un pretterorisma operācija turpinās.

Mediji ziņo, ka ukraiņu bruņutehnika ieiet pilsētā un gaisā virs Slavjanskas redzami helikopteri.

Tajā pašā laikā saņemtas ziņas, ka Krievijas teritorijā netālu no Ukrainas robežas fiksēta Krievijas tanku pārvietošanās. Saskaņā ar atsevišķiem avotiem Krievijas kara tehnika jau atrodas simts kilometru attālumā no Ukrainas austrumu robežas.

Krievijas kara tehnikas kolonna brauc pa lielceļu Rostovas apgabalā, vēsta aģentūra “Bloknot.ru”.

Tīmekļa sociālajos tīklos parādījusies informācija, ka uz tanku, bruņumašīnu un kravas automašīnu sāniem redzams uzraksts “miera uzturēšanas misija”. Pieejamā informācija arī liecina, ka tehnikas kolonnai seko 12 kaujas helikopteri.

Jau ziņots, ka prokrievisko separātistu sagrābtajā Slavjanskā ceturtdien izcēlusies apšaude un viens no separātistu izveidotajiem kontrolposteņiem ir liesmās, no notikumu vietas ziņoja aģentūras AFP žurnālists.

Savukārt naktī uz ceturtdienu bruņoti teroristi uzbrukuši ieroču noliktavām Artjomovskā, kas atrodas uz austrumiem no Doņeckas, ziņo organizācijas “Informatīvā pretestība” koordinators Dmitrijs Timčuks.

Pilsētu pārlidojis helikopters, bet separātistu kaujinieki steidz ieņemt aizsardzības pozīcijas. Viens no separātistu kaujiniekiem stāstījis, ka aizdedzinātā kontrolposteņa tuvumā redzējis Ukrainas armijas bruņutransportierus, vēsta LETA/Ukrainskaja pravda.

Tikmēr vietējie mediji ziņo, ka tā dēvētā Slavjanskas pašaizsardzības vienība uz ceļa starp separātistu kontrolēto pilsētu un Svajatogorsku, kas atrodas uz ziemeļiem un kuru iepriekšējā vakarā savā kontrolē pārņēmusi Ukrainas armija, tikusi pakļauta apšaudei.

Apšaudē divi cilvēki esot nogalināti. Ir arī ievainotie.

“Saskaņā ar grupas “Informatīvā pretestība” operatīvajiem datiem naktī Doņeckas apgabalā ceturtdienas naktī notikusi kārtējā bruņotā sadursme,” savā “Facebook” lapā raksta Timčuks. “Vairāki desmiti ar automātiskajiem ieročiem un granātmetējiem bruņotu ekstrēmistu uzbruka ieroču noliktavām Artjomovskā.”

Ukrainas armija atklāja uz uzbrucējiem uguni, piespiežot tos bēgt. Saskaņā ar sākotnējo informāciju ir ievainotie, vēsta Timčuks.

Uzbrukuma faktu apstiprinājusi arī Ukrainas Aizsardzības ministrija. Saskaņā ar ministrijas sniegto informāciju noliktavām Artjomovskā uzbrukuši aptuveni 100 bruņoti cilvēki. Viņi uzbrukumā izmantojuši automātiskos rokas šaujamieročus, granātmetējus un šķembu rokasgranātas.

Uzbrukuma atsišanas laikā ievainots viens ukraiņu karavīrs, taču viņa dzīvībai briesmas nedraud.

Savukārt iekšlietu ministrs Arsēns Avakovs paziņojis, ka šo uzbrukumu esot vadījušas Krievijas militārpersonas.

“Uzbruka aptuveni 70 cilvēku grupa, kuru vadīja krievu militārpersona, kas fiksēta daudzos Slavjanskas fotouzņēmumos – ar lielu bārdu. Dati par cietušajiem uzbrucēju pusē tiek precizēti,” savā “Facebook” lapā raksta Avakovs.

(papildināta ar jaunāko informāciju no sākuma)

Komentāri (34)

ievuliitis 24.04.2014. 12.28

Vajag beidzot iztīrīt to pilsētu no krievu specvienību kaujiniekiem, diversantiem un vietējiem kriminālajiem elementiem.

Lai visi Dievi stāv klāt Ukrainas neatkarības aizstavjiem!

+19
0
Atbildēt

2

    Signija Aizpuriete > ievuliitis 24.04.2014. 14.05

    ——–

    Lai Dievs žēlīgs pret saakašvillistiem!

    Грады по Цхинвалу с 7 на 8 августа

    http://www.youtube.com/watch?v=cEoUSZXAL_o

    +1
    -6
    Atbildēt

    0

    Amis > ievuliitis 24.04.2014. 13.40

    Faktiski ir sācies karš un Latvijas valstī tā vietā, lai internētu(es piedāvātu lētāku risinājumu) krievu armijniekus, Ēģiptes, Vjetnamas, Afganistānas un daudzu citu kara noziedzniekus un mūsu varmācīgi rekrutēto jauniešu izvarotājus un slepkavas, varturi plāno ar tiem izdzimteņiem veidot koalīciju pēc nākamām Saeimas vēlēšanām.

    +4
    -2
    Atbildēt

    0

Aivars Krauklis 24.04.2014. 14.58

Puķins draud… un pa druskai slepkavo, kad spēj. Tātad dara to pašu, ko darījuši iepriekšējie vārdabrāļi – Vlaģīmirs Asinssaule un Vlaģīmirs Iļjas dēls. Tāpat kā pie valdīšanas tikušie Aļeksandri, Ivani, Ņikolaji, Ļeoņidi…

Apbrīnojama ir svētās Krievzemes pastāvība. Var mainīt karoga krāsas, var zeltīta ķebura vietā par simbolu iecelt slikti plūktu divgalvainu broilera mutantu, var saukli par „treķij Rim” un „prāvoslāvije, samoģeržāvije, narodnosķ” aizstāt ar „pasaules revolūciju” un vēlāk ar „mierīgu (!) līdzāspastāvēšanu”, pēc tam ar „zemju savākšanu” un „zaščitu sooķēčestveņņikov (kas var, lai pārtulko), var bļaut visus vienlaicīgi – nemainās ne darbi, ne būtība.

+17
0
Atbildēt

0

AldisLauzis 24.04.2014. 16.12

Putins saka: “Ja patiesi pašreizējais Kijevas režīms sācis izmantot armiju pret iedzīvotājiem valsts iekšienē, tas ir ļoti nopietns noziegums pret savu tautu.”

Kāds viņam varētu pajautāt par Čečenijas karu, ko, šķiet, tieši viņš arī uzsāka, vismaz otro piegājienu. Tā nebija armijas izmantošana pret tautu valsts iekšienē? Tas nebija noziegums pret tautu? Kaut kāds vājprāts!!!!

+11
0
Atbildēt

5

    Signija Aizpuriete > AldisLauzis 24.04.2014. 16.22

    ——

    2.Čečenijas karš bija vājprāts,jo Basajeva vadītie kaujinieki pārkāpa Hasavjurtas Miera līgumu – iebrūka Dagestānā,kas izraisīja vietējo cilšu pretdarbību, un Krievijas armijas nenovēršamo iesaisti.

    Вторая чеченская война

    http://www.youtube.com/watch?v=WxJzV-T5nNs

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    Signija Aizpuriete > AldisLauzis 24.04.2014. 17.25

    ——-

    Kāda valsts laipni atvēlēja atdusas vietu tam Berezovskim,kurš savu uzdevumu neizpildīja?

    Nelaid muļķi,labāk pamācieties ģeopolitiku no Maksima Kantora:

    “Полагаю, что интрига с Ходорковским станет окончательно понятной, когда решится – остается МБ в Германии, или уезжает в Штаты.(..)

    Европа характерна тем, что всегда формировала правительства в изгнании – русское послереволюционное, правительство Чехословакии Бенеша, французское правительство де Голля, и т.д… Иного способа проектировать европейское будущее, не строя теневых кабинетов, правительств в изгнании – не придумано.”

    Карта Европы. Игра Ганса-Дитриха Геншера

    http://www.peremeny.ru/books/osminog/8658

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    Amis > AldisLauzis 24.04.2014. 22.49

    lno Uzbrukt Dagestānai čečenus pierunāja Berezovskis, lai dotu iespēju Putinam pārņemt varu.

    ====================

    Varas sagrābšanai pietika ar čekistu uzspridzinātām dzīvojamām mājām Buinakskā, Volgodonskā un Maskavā un solījumu čečenu bērnus nomočīt atejās. Ko zvēriskai atpalikušai sugai vēl vajadzēja?

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    dro > AldisLauzis 24.04.2014. 16.48

    edge. Dagestānā ar tagad šāvieni rīb 24 stundas diennaktī. Uzbrukt Dagestānai čečenus pierunāja Berezovskis, lai dotu iespēju Putinam pārņemt varu.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    dro > AldisLauzis 24.04.2014. 17.35

    Ko nu tu par ģeopolitiku, tev labāk padodas stāsti par sarkanarmiešu ienākšanu Rīgā 1944. gadā ar kordiriģentiem priekšgalā:):):)

    +4
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu