Mēnesi notiks makulatūras vākšanas akcija «Ir Koks» • IR.lv

Mēnesi notiks makulatūras vākšanas akcija «Ir Koks»

18
NULL

 

Žurnāls «Ir» sadarbībā ar «Latvijas Zaļais punkts» organizē makulatūras vākšanas akciju «Ir Koks», aicinot iedzīvotājus aizdomāties par atbildīgu rīcību pret vidi un papīra otrreizējo pārstrādi. Akcija notiks līdz 25. maijam visā Latvijā.

Akcijas laikā ikkatrs aicināts nodot makulatūrā izlasītos žurnālus, avīzes vai nevajadzīgos papīrus sev ērtā un pieejamā vietā – Rīgā Miera ielas veikalos un kafejnīcās vai – makulatūras savākšanas laukumos visā Latvijā. Ar makulatūras savākšanas punktu un laukumu adresēm iespējams iepazīties akcijas mājas lapā www.ir.lv/irkoks.

Katrs, kurš nodevis makulatūrai izlasītos žurnālus, tiek aicināts reģistrēties akcijas mājas lapā www.ir.lv/irkoks, tādējādi sekmējot virtuāla koka augšanu – jo vairāk cilvēki iesaistīsies akcijā, jo garāks izaugs virtuālais koks. Virtuālo koku apdzīvo putni, kas “čivina” interesantus faktus par papīru un tā pārstrādi.

Pateicībā par atbildīgu rīcību, visiem akcijas dalībniekiem būs iespēja bez maksas saņemt dzīvesstila žurnālu «Ir Brīvdienas», kas veicina zaļo domāšanu un ir drukāts uz videi draudzīga papīra. Žurnālu pa pastu saņems visi, kas būs nodevuši makulatūru un kas reģistrēsies mājas lapā www.ir.lv/irkoks.

Latvijā gada laikā katrs cilvēks vidēji izlieto tik daudz papīra, cik iegūst no viena liela koka, pie tam vairumu nepārstrādātā papīra, ko izmetam atkritumos, varētu pārstrādāt pat septiņas reizes.

Akcijas sadarbības partneri – otrreizējo izejvielu apsaimniekošanas uzņēmums SIA «Eko Reverss», Miera ielas uzņēmēji: ziedu salons „Ar putniem”, veikals „Buteljons”, kafejnīca Mierā, kafejnīca „Dada kafē”, veikals „Mazputniņš”, mākslas un izglītības centrs „Trīs krāsas”, veikals „M50″.

 

Komentāri (18)

Inese 24.04.2014. 14.53

Hipsterīgs pasākums.

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu