Āboltiņa: Krievijas telekanāla „Doždj” vadītāja ieguvusi uzturēšanās atļauju Latvijā • IR.lv

Āboltiņa: Krievijas telekanāla „Doždj” vadītāja ieguvusi uzturēšanās atļauju Latvijā

43
Krievijas telekanāla "Doždj" ģenerāldirektore Natālija Sindejeva. Foto: EPA/LETA

Saeima nevienojas, kad jāstājas spēkā izmaiņām termiņuzturēšanās atļauju izsniegšanā par nekustamā īpašuma iegādi

Krievijas neatkarīgā televīzijas kanāla „Doždj” vadītāja ir ieguvusi uzturēšanās atļauju Latvijā, ceturtdien intervijā LTV raidījumā “Rīta Panorāma” teica Saeimas preikšsēdētāja Solvita Āboltiņa (Vienotība).

„Arī telekanāla “Doždj” vadītāja ir šobrīd izmantojusi šo likumu un saņēmusi uzturēšanās atļauju Latvijā,” sacīja Āboltiņa. Viņa norādīja, ka, lemjot par uzturēšanās atļauju jautājumu, jāņem vērā, ka cilvēki no Krievijas varētu vēlēties rast politisko patvērumu Latvijā.

Televīzijas kanāls “Doždj” regulāri savos raidījumos kritizējis Krievijā valdošo varu un bieži intervē arī opozīcijas līderus. Tās ģenerāldirektore ir Natālija Sindejeva.

Pirms mēneša viņa paziņoja, ka neatkarīgo telekanālu “Doždj” pēc mēneša var nākties slēgt. “Doždj” nedienas sākās janvāra beigās, kad Krievijas kabeļu un satelīttelevīzijas masveidā sāka atteikties no neatkarīgā un pret Kremli bieži vien kritiskā kanāla pārraidīšanas.

Tikmēr Saeimas deputātu vairākums ceturtdien noraidīja priekšlikumu, ka izmaiņas saistībā ar uzturēšanās atļauju izsniegšanu par nekustamā īpašuma iegādi varētu stāties spēkā ar nākamo gadu. Līdz ar to likumprojekts atkal nonāks atbildīgajā Saeimas komisijā un deputāti varēs lemt par ātrāku termiņu izmaiņu ieviešanai.

Iepriekš Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija atbalstīja ierosinājumu, ka Valsts prezidenta Andra Bērziņa otrreizējai caurlūkošanai nodotajiem grozījumiem Imigrācijas likumā jāstājas spēkā 2015.gada 1.janvārī.

Šodien, 40 koalīcijas deputātiem balsojot pret un vēl desmit atturoties, šis ierosinājums tika noraidīts. Savukārt 25 deputāti, galvenokārt no “Saskaņas centra”, kā arī Inese Aizstrauta (ZZS) un vairāki pie frakcijām nepiederošie deputāti uzskatīja, ka likuma izmaiņām jāstājas spēkā no nākamā gada. Vēl desmit deputāti balsojumā nepiedalījās.

Debatēs par šo likumprojektu Iekšlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Evika Siliņa uzsvēra, ka, atliekot līdz 2015.gadam Imigrācijas likuma grozījumu spēkā stāšanos, joprojām darbojas tie paši nosacījumi, kas bija spēkā iepriekš.

“Līdz ar to pašlaik par neadekvāti zemu summu var iegādāties vairākus nekustamos īpašumus, kopā savākt investīciju summu Rīgas plānošanas reģionā vai republikas pilsētās 142 300 eiro apmērā vai ārpus Rīgas 71 150 eiro apmērā, un tādējādi mēs faktiski ļaujam iegādāties termiņuzturēšanās atļaujas trešo valstu pilsoņiem uz laiku līdz pieciem gadiem vēl visu vasaru, kas ir pļaujas laiks termiņuzturēšanās atļauju tirgū,” pauda Siliņa.

Viņa arī sacīja, ka tagad Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē ir saņemts ļoti liels termiņuzturēšanās pieprasījumu skaits tieši saistībā ar ilgām debatēm par šo likumprojektu.

 

Komentāri (43)

dace_ampermane 24.04.2014. 15.25

k

Tikmēr Saeimas deputātu vairākums ceturtdien noraidīja priekšlikumu, ka izmaiņas saistībā ar uzturēšanās atļauju izsniegšanu par nekustamā īpašuma iegādi varētu stāties spēkā ar nākamo gadu.

davai, davai, Saeima! iznīcini Latviju!

+7
-4
Atbildēt

5

Jānis Derkusovs 24.04.2014. 15.25

Āboltiņa ir tīši vai netīši, bet sniegusi maldinošu informāciju.

Dožģ ģen.dir. ir Natalija Sidņeva, kas jau ir sniegusi protestu Krievijas mēdijiem par šito ziņu,bet Olga Šadina ir bijusī darbiniece.

+6
-8
Atbildēt

12

    Eriks Grube > Jānis Derkusovs 24.04.2014. 23.35

    vinja nav direktore:

    СИНДЕЕВА Наталья Владимировна

    Генеральный директор ООО “Телеканал “Дождь”,

    бывший генеральный продюсер радиостанции “Серебряный дождь”,

    генеральный директор ООО “Слон”

    Slon.ru и «Большим городом» Синдеева владеет единолично, каналом «Дождь» — совместно со своим бывшим креативным продюсером Верой Кричевской (5% долей).

    http://m.forbes.ru/article.php?id=241075

    _______________________

    Sindejeva skataas lv tv? Vai komentee to, ko veikli ljaudis sadzejojushi?

    Savukaart Shakina ir visai aiznjemta, uzklausot kritikas veetru par kljuudaino valodu savaa rakstaa. :D

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    ingazilunska > Jānis Derkusovs 24.04.2014. 17.26

    Šoreiz latviska paviršība nospēlēja greizi, jo latvieši pieraduši rakstīt rakstus pa kaklu pa galvu, kā sanāks, tā sanāks, latviski raksti pilni ar kļūdām, bet tāpēc, ka latviešu valodu pasaulē neviens nesaprot, izņemot latviešus, parasti šāda pavirsība aiziet bez problēmām. Nu bet te ir tas retais izņēmums, ka tomēr latviska raksta varonis jeb varone pieteica protestu.

    Гендиректор «Дождя» опровергла сообщение о получении вида на жительство в Латвии

    24 апреля 2014, 14:04Версия для печати

    Вставить в блог

    Гендиректор телеканала «Дождь» Наталья Синдеева опровергла ранее появившуюся в СМИ информацию о получении вида на жительство в Латвии.

    «Нет, это не так. Я в Латвии была последний раз год назад. Я ничего не имею против людей, которые получают вид на жительство за рубежом, но у меня его нет», – приводи РИА «Новости» слова Синдеевой, которая в четверг дала интервью латвийской радиостанции Baltkom.

    Синдеева предположила, что спикер Сейма Латвии могла перепутать ее с кем-то другим.

    Напомним, ранее в четверг латвийские СМИ со ссылкой на спикера Сейма Латвии Солвиту Аболтиню сообщили, что Синдеева получила в стране вид на жительство. http://www.vz.ru/news/2014/4/24/683749.html

    ПОЛИТИКА

    Гендиректор “Дождя” по ошибке “получила” вид на жительство в Латвии

    В прессе появились сообщения о том, что гендиректор телеканала “Дождь” Наталья Синдеева получила вид на жительство в Латвии. Об этом журналистам якобы сообщила спикер сейма Солвита Аболтиня.

    Комментируя дискуссию в латвийском парламенте о необходимости свернуть программу ВНЖ, политик подчеркнула: следует принять во внимание, что “и из России будут люди, которые захотят получить здесь политическое убежище”. “Хочу напомнить, что руководитель телеканала “Дождь” использовала этот закон и получила вид на жительство в Латвии”, – заявила Аболтиня телеканалу LTV.

    Читать полностью: http://top.rbc.ru/politics/24/04/2014/920251.shtml

    NU BET ĀBOLTIŅU VAR SAPRAST, VIŅAI VAJADZĒJA NOVĒRST VĒLĒTĀJU UZMANĪBU NO TĀ, KA VALDOŠĀ KOALĪCIJA TURPINA TIRGOT TUA NEMAZ NEŅEMOT VĒRĀ PĒDĒJĀS KRIEVIJAS AKTIVITĀTES PRET UKRAINU. Sak, cik labiem cilvēkiem dodam atļaujas, tā ka vajag šo rūpalu tik turpināt.

    +2
    -5
    Atbildēt

    0

    Inese > Jānis Derkusovs 24.04.2014. 17.36

    Epic fail ))))

    +3
    -5
    Atbildēt

    0

    ierados > Jānis Derkusovs 06.12.2014. 13.03

    “Natalija Sidņeva”

    Kļūdaini. Ir Nataļja Sinģejeva (Наталья Синдеева)

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Jānis Derkusovs > Jānis Derkusovs 24.04.2014. 15.50

    Āboltiņa ir minējusi amatu. Un amatu ieņem persona, ko identificē ar vārdu un uzvārdu.

    Nu nav tā patiesa informācija, kas turklāt ir radījusi Natālijai Sidņevai papildus problēmas, lai gan viņai jau tā to pāri galvai.

    Ļoti nesolida rīcība. Vienkārši ļoti nesmuki.

    +6
    -5
    Atbildēt

    0

    Eriks Grube > Jānis Derkusovs 24.04.2014. 18.34

    persona, ko identificē ar vārdu un uzvārdu Наталья Синдеева, ieņem amatu:

    “генеральный директор”

    https://search.yahoo.com/search;_ylt=AgXhdYwQmjCkLss4Wtl5rSSbvZx4?p=%D0%9D%D0%B0%D1%82%D0%B0%D0%BB%D1%8C%D1%8F+%D0%A1%D0%B8%D0%BD%D0%B4%D0%B5%D0%B5%D0%B2%D0%B0&toggle=1&cop=mss&ei=UTF-8&fr=yfp-t-901

    +4
    -3
    Atbildēt

    0

    Jānis Derkusovs > Jānis Derkusovs 24.04.2014. 20.00

    Jā,генеральный директор-руководитель- tātad ir telekanāla vadītāja, bet kā Ведущая var tikt iztulkota kā vadītājs? Vēl varētu būt “vadošā” vai “vedošā”, bet tad arī jāidentificē kā tieši.

    Bet laikam jau cīņā par TUA visi līdzekļi labi…Pat ja valsti jāpazemo ar meliem. Jo tā ir apzināta manipulācija ar sabiedrisko viedokli. Es tikai nesaprotu uz ko cerēja, jo bija skaidrs, ka tas atklāsies

    +5
    -4
    Atbildēt

    0

    Eriks Grube > Jānis Derkusovs 24.04.2014. 20.40

    “vedošā”? taa vareetu runaat tramvajnieku aprindaas

    “vadošā” – operas soliste varbuut

    Bet uz ko cer tie, kas dedziigi metushies sariidiit Krievijas opoziicijas personiibas ar LV, diemzheel ir visai labi izprotams… “knjigu nje chital/paarraidi neredzeeju, no mnenije jestj!”

    ________________________________________________________

    gjeneraaldiretors shajaa gadiijumaa ir iipashnieks, nevis ierindas shova vai kulinaarijas raidiijuma vadiitaajs.

    Lokaalie termini analogiem postenjiem: http://www.president.lv/pk/preview/?module=print_content&art_id=13332

    http://lv.wikipedia.org/wiki/Latvijas_Neatkar%C4%ABg%C4%81_Telev%C4%ABzija

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

    dro > Jānis Derkusovs 24.04.2014. 22.47

    lohotrons. Nu ko tu strīdies, Doždž no paša rīta kritizēja Avotiņas atklāsmes, intervēja arī bijušo telekanāla darbinieci, kura iegādājusies īpašumu Latvijā. Cik es zinu, tad Doždž direktore nav kanāla īpašniece.

    +4
    -2
    Atbildēt

    0

    Eriks Grube > Jānis Derkusovs 24.04.2014. 18.25

    Aaboltinja, protams, runaa pavirshi, bet shoreiz kaads ir izpuutis ziloni.

    “Наталья Синдеева — генеральный директор, ОЛЬГА ШАКИНА – Ведущая телеканала «Дождь».”

    http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%BE%D0%B6%D0%B4%D1%8C_%28%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D0%BB%29

    +5
    -2
    Atbildēt

    0

    dro > Jānis Derkusovs 24.04.2014. 17.16

    jautājums_4. +1. Patiesi fakti šeit nevienu neinteresē, tādēļ ar mīnusi. Es vairs nebrīnos par IR, kurš kārtējo reizi ielicis tik nepilnīgu ziņu

    Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) interneta vietnē “Facebook” Saeimas koalīcijas partiju “Vienotība” nodēvējis par “kaut kādu kretīnu varzu”.

    Ušakovs Vienotībai šādu salīdzinājumu veltījis, paužot savu neapmierinātību ar Saeimas lēmumu, kura otrdien noraidīja priekšlikumu par pašvaldību tiesībām noteikt ierobežojumus jaunu psihoaktīvo vielu aprites vietām.

    http://www.delfi.lv/news/national/politics/vienotiba-ir-kaut-kada-kretinu-varza-dusmojas-usakovs.d?id=44428034#ixzz2zoSXv8dF

    Kad izlasīju “Ukrainas karogu Latvijas-Krievijas hokeja spēles laikā prasīts novākt «drošības draudu dēļ» apollo, tad nodomāju, ka Ušakovs nav īpaši pārspīlējis:)

    +9
    -4
    Atbildēt

    0

    lauris > Jānis Derkusovs 24.04.2014. 15.44

    >jautajums_4

    Pārlasīju rakstu vēlreiz, bet neatrodu, ka S.Āboltiņa būtu minējusi TV kanāla vadītājas vārdu un uzvārdu. Par neprecizitātēm būtu jājautā žurnālistam, kas šo rakstu sagatavojis.

    +11
    -4
    Atbildēt

    0

Baiba 26.04.2014. 21.49

Neo (Ilmāram Poikānam) pirmdien 28.aprīlī 10:00 Rīgas Centra rajona tiesā

(Abrenes iela 3) notiks tiesa, kuru tiesnese skatīs slēgtā sēdē.

Vairāk par tiesas sēdi var meklēt googlē, ierakstot –

“Poikāns tiesai atkārtoti lūgs tā dēvēto Neo lietu skatīt atklāti”

Lieta tiek apzināti safabricēta pret viņu. Meklējiet googlē, ierakstot –

“Neo lietas izmeklētāja strādā cietušajā kredītiestādē?”

Neo vienkārši nosūtīja žurnālistei datus, kam uzdūrās internetā!!

Tas nebūtu noziegums demokrātiskā valstī.

Aicinu rakstīt e-pastus un zvanīt (vēlams laipni), lai skatītu lietu atvērtā tiesas sēdē, izbeigtu lietu un attaisnotu Neo!!!

Prokurore Vitai Ozoliņa – vita.ozolina (at) lrp.gov.lv

Tiesnese Una Melameda – una.melameda (at) zemesgramata.lv

Tieneses palīdzes telefons – 67077242 (zvanīt darbdienās līdz 16:00)

Rīgas Centra rajona tiesa – rigas.centrs (at) tiesas.lv

Ģenerālprokuratūra – gen (at) lrp.gov.lv

0
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu