Slavjanskā spīdzinātā deputāta nāvē vaino separātistus un specdienestu (papild.) • IR.lv

Slavjanskā spīdzinātā deputāta nāvē vaino separātistus un specdienestu (papild.)

44
Bēres Slavjanskā - vietējie iedzīvotāji otrdien atvadījās no Bilbasovkas kontrolpunktā nogalinātajiem miličiem. Foto: ITAR-TASS/LETA

Mediķi: Desmit dienu laikā 12 cietušie ar šautām brūcēm

Pirms dažām dienām Slavjanskā Torecas upē atrastā vīrieša līķis atpazīts – tas ir partijas „Batkivščina” deputāts Vladimirs Ribaks, otrdien apstiprināja Ukrainas Iekšlietu ministrija. Pēdējo desmit dienu laikā Slavjanskā, ko ieņēmuši prokrieviskie separātisti, apšaudēs cietuši 12 cilvēki, vēsta UNIAN.

Jaunākās ziņas liecina, ka deputāta Ribaka nonāvēšanā vainojama grupa separātistu, kuri darbojas Doņeckas apgabalā, kā arī Krievijas specdienesta virsnieki Igors Strelkovs un Igors Bezlers, vēsta UNIAN.

17.aprīlī Bezlers Gorlovkas pašaizsardzības vienības priekšniekam uzdevis “neitralizēt” Ribaku, jo tas uz Gorlovkas padomes ēkas centies uzvilkt Ukrainas valsts karogu.

Kijevas varasiestādes paziņojušas par jaunām pretterorisma operācijām Ukrainas austrumos – iemesls tam ir deputāta Ribaka nežēlīgā nogalināšana, vēsta “Der Spiegel”.

Iepriekš tika atrastas divu cilvēku mirstīgās atliekas, no kuriem viens bijis līdzīgs 17.aprīlī nolaupītajam deputātam Ribakam. Bija aizdomas, ka abus cilvēkus nolaupījuši un nežēlīgi nomocījuši, kā arī nogalinājuši separātisti.

Tagad noskaidrots, ka abu bojā gājušo nāves iemesls bijusi kombinēta ķermeņa trauma, kas iegūta spīdzināšanas rezultātā, kam sekojusi vēl dzīvu cietušo noslīcināšana. Slīcināšanas brīdī viņi bijuši bez samaņas, teikts paziņojumā medijiem.

Kā stāsta aculiecinieks, kurš milicijā vērsās ar iesniegumu par deputāta pazušanu, 17.aprīlī nenoskaidroti cilvēki nolaupīja Gorlovkas pilsētas padomes deputātu Ribaku. Tas noticis Gorlovkas Uzvaras prospektā, kad četri vīri armijas aizsargtērpos un maskās ar varu iesēdināja deputātu automašīnā un aizveda nezināmā virzienā. Kopš tā brīža deputāta mobilais tālrunis bijis atslēgts.

Kā vēsta UNIAN, 17.aprīlī Ribaks aktīvi piedalījās mītiņā par vienotu Ukrainu pie Gorlovkas pilsētas padomes ēkas. Pēc mītiņa viņš devies uz padomes ēku, lai tiktos ar pilsētas mēru.

Tomēr ieiet ēkā viņam liedza prokrieviskie separātisti no pašpasludinātās Doņeckas republikas. Ar separātistiem Ribakam izraisījusies asa vārdu pārmaiņa.

Tikmēr Slavjanskas pilsētas veselības pārvaldes priekšniece Jeļena Džima paziņojusi, ka pēdējo desmit dienu laikā pilsētā no šaujamieročiem cietuši un savainoti 12 cilvēki, kuri vērsušies slimnīcā pēc palīdzības.

Patlaban slimnīcās ārstējas septiņi ievainotie. Trīs smago traumu dēļ pārvesti uz apgabala centra vai Harkovas slimnīcām. Pēc oficiālām ziņām, viens no cietušajiem miris uzreiz pēc nogādāšanas slimnīca.

(papildināta no 5.rindkopas)

Komentāri (44)

ligakalnina 23.04.2014. 08.43

“Atbrīvotāji” ieradušies.

+14
0
Atbildēt

3

    ingazilunska > ligakalnina 23.04.2014. 11.34

    Jā, tas lecīgais deputāts šajā 17. aprīlī uzņemtajā video tik tiešām ir tajā pašā vakarā nolaupītais un vēlāk nogalinātais Ribaks. Šajā video viņš meklē kašķi. Latviešu deputāts tā visdrīzāk nedarītu. Ne, nu, protams, mums arī ir pustrakais Dzintars Ābiķis, bet, piem., Artis Pabriks vienkārši aizietu no pūļa un viss, nestrīdētos, un tā darītu 99 % Latvijas deputātu.

    0
    -6
    Atbildēt

    0

    Eriks Grube > ligakalnina 23.04.2014. 08.51

    kaa redzams, nolaupiishana bija pasuutiita: https://www.youtube.com/watch?v=Bt6NJlvSeMY

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > ligakalnina 23.04.2014. 10.13

    Vēl viņi sevi dēvē par kultūras nesējiem citām tautām. Te video redzama tā patiesā “kultūra”.

    +8
    0
    Atbildēt

    0

alexander 23.04.2014. 10.38

Ar šādām metodēm rīkojas algoti puskrimināli grupējumi, kas izmanto savu pārspēku un brutalitāti. Bet, sastopoties ar adekvātu pretestību, bēg kā žurkas. Līdzjūtība bojāgājušo tuviniekiem un cieņa deputāta Ribaka rīcībai, atklāti paužot savu pārliecību un iestājoties par Ukrainas neatkarību acīmredzami bīstamos apstākļos. Ukrainas varoņi nemirst!

+12
0
Atbildēt

1

Ansis Reinhards 23.04.2014. 12.05

Katram mākonim zelta maliņa. Ļoti žēl nospīdzināto ukraiņu, bet ar šo putlers UZ MŪŽIEM var aizmirst par sev labvēlīgo Ukrainu…

Ribaka un pārējo nāve, lai cik šausmīgi neizklausītos, dos spēkus jaunajai Ukrainai neiet putlera un agonējošās Krievijas pavadā…

Ukraina, turies!

+13
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu