Straujuma: ASV karavīri Latvijā uzturēsies vismaz līdz gada beigām (papild.) • IR.lv

Straujuma: ASV karavīri Latvijā uzturēsies vismaz līdz gada beigām (papild.)

64
NATO karavīri. Foto: EPA/LETA

ASV uz Poliju un Baltijas valstīm dalībai manevros nosūtīs 600 karavīrus

Jau ceturtdien, 24.aprīlī, lai piedalītos militārajās mācībās, Latvijā ieradīsies ASV gaisa desanta rota, ziņo portāls “Delfi”, atsaucoties uz ASV vēstniecības Rīgā teikto. Latvijas valdības vadītāja Laimdota Straujuma (Vienotība) trešdien LNT raidījumā “900 sekundes” arī teica – ASV militārās vienības Latvijā uzturēsies, iespējams, līdz gada beigām, varbūt pat paliks vēl ilgāk.

Jaunās apmācības ir daļa no ASV kājnieku apmācību paplašinātā aktivitāšu klāsta Baltijā un Polijā, kas notiks tuvāko mēnešu laikā. Lai piedalītos līdzīgās mācībās, viena rota 23.aprīlī ieradīsies Polijā, un drīzumā papildu rotas ieradīsies Lietuvā un Igaunijā.

Ar militārās klātbūtnes palielināšanu Latvijā ASV apliecina savu atbalstu NATO, kā arī kopīgajām drošības saistībām, piedaloties papildu militārajās mācībās un pastiprinot sadarbību drošības jomā ar partneriem un sabiedrotajiem Baltijas jūras reģionā un ārpus tā robežām, teikts vēstniecības paziņojumā.

Aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis (ZZS) un Nacionālo bruņoto spēku komandieris Raimonds Graube trešdien speciāli sasauktajā preses konferencē pastāstīja, ka ASV desantnieki izvietosies Ādažu bāzē, kur veiks savu apmācības procesu un “plecu pie pleca” ikdienā mācīsies kopā ar NBS karavīriem. Amerikāņi ieradīsies bez ģimenēm un bruņutehnikas.

Lai arī ASV vēstniecība Latvijā ziņo, ka karavīri Latvijā uzturēsies vismaz līdz šā gada beigām, Vējonis norādīja, ka karavīru atrašanās ilgums būs atkarīgs no Krievijas aktivitātēm pierobežā un situācijas attīstības Ukrainā.

Lai arī dažiem var šķist nenozīmīgs šāds ASV karavīru daudzums, NBS komandieris norādīja, ka ASV karavīri nav atsūtīti uz krīzes zonu un pašreizējos apstākļos 150 karavīri ir ievērojams skaits, turklāt citi ASV karavīri atradīsies arī pārējās Baltijas valstīs.

ASV karavīru atrašanās Latvijā aizsardzības nozares budžetam papildu izdevumus neradīs, taču, ja būs nepieciešama papildu nauda, Aizsardzības ministrija dosies uz valdību ar speciālu ziņojumu.

Ministrs atgādināja, ka arī piecu NATO karakuģu nosūtīšana mācībās uz Baltijas jūru ir viens no alianses īstenotajiem īstermiņa pasākumiem Austrumeiropas sabiedroto drošības pastiprināšanai. NATO karakuģi, kurus alianse nosūtījusi uz Baltijas jūru Austrumeiropas sabiedroto drošības pastiprināšanai, Latvijas teritoriālajos ūdeņos varētu ienākt maija sākumā, ziņo LETA.

“Kuģi piedalās mācībās, kas notiks maijā un citos mēnešos. NATO kuģi mācību veidā pastāvīgi atradīsies šeit Baltijas reģionā un mācību laikā iebrauks vienā vai otrā ostā. Ja NATO izlems par papildu kuģu izvietošanu Baltijas reģionā, Latvija ir gatava piedāvāt Liepājas ostu, jo tur ir atbilstoša infrastruktūra,” uzsvēra Vējonis.

Vaicāts, vai tiek strādāts arī pie tā, lai Latvijā izveidotu pastāvīgu NATO bāzi, ministrs atbildēja, ka Nacionālo bruņoto spēku militārās bāzes ir NATO bāzes, taču speciāli veidot jaunu NATO bāzi nav plānots. ASV karavīru ierašanās ir viens no pasākumiem, kā stiprināt NATO klātbūtni Baltijas reģionā. “Tiek strādāts, lai šis nebūtu vienīgais pasākums, bet lai šādi pasākumi būtu arī citi,” norādīja ministrs.

Jau ziņots, ka ASV uz Poliju un Baltijas valstīm dalībai manevros nosūtīs 600 karavīrus. Par to otrdien pavēstīja Pentagons.

Itālijā bāzētās ASV armijas 173.gaisa desanta brigādes 150 karavīri trešdien ieradīsies Polijā, bet nākamo dienu laikā Igaunijā, Lietuvā un Latvijā – vēl 450 karavīri, lai piedalītos jaunos manevros, kas “atbilstoši plānam notiks nākamajos mēnešos un vēlāk”, preses konferencē pavēstīja kontradmirālis Džons Kērbijs.

Kā aģentūru LETA informēja Latvijas Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretārs Kārlis Eihenbaums, uz mācībām Latvijā plānots nosūtīt 150 kareivju izpletņlēcēju specvienību. Gaisa desantnieki piedalīšoties rotējošā mācību procesā, un ar šo iniciatīvu ASV centīšoties aicināt citas NATO valstis izmantot šo reģionu militārajām mācībām.

Kā norāda ĀM, Latvija ir gandarīta par ASV lēmumu nosūtīt militāru vienību mācībās uz Latviju, kas izriet no 16.aprīļa Ziemeļatlantijas padomes lēmuma atbalstīt konkrētu pasākumu īstenošanu, stiprinot kolektīvo aizsardzību visā NATO teritorijā un it īpaši Baltijas valstīs.

ASV lēmums stiprināt NATO militāro klātbūtni Polijā un Baltijas valstīs parādot ASV apņemšanos ieguldīt Baltijas valstu drošībā. Šādi NATO praksē apliecina, ka tā ir militāra aizsardzības organizācija, kuras pamata uzdevums ir kolektīvā aizsardzība.

Kā minēts iepriekš, NATO lēmums paredz militārās klātbūtnes palielināšanu, tostarp vairāk lidmašīnu, kas patrulē Baltijas valstu gaisa telpā, kuģu Baltijas jūrā, vairāk militāro mācību, kā arī aizsardzības plānu pārskatīšanu. Būtiski, ka NATO turpina sekot līdzi situācijas attīstībai un ir gatava atbilstoši rīkosies, ja būs nepieciešams.

Jau ziņots, ka NATO šonedēļ paziņos par nākamajiem soļiem Baltijas jūras reģiona aizsardzības pastiprināšanai.

Kā liecināja laikraksta “New York Times” rīcībā esošā informācija, sākotnēji plānoti daži neliela mēroga pasākumi “simboliskam apliecinājumam” Baltijas jūras reģiona valstu aizsardzībai. Starp šiem pasākumiem paredzētas neliela mēroga militārās mācības Igaunijā un Polijā, kas visdrīzāk tiks sarīkotas nākamajā mēnesī, ziņo LETA/ERR.

Militārās mācības Polijā ilgs divas nedēļas un tajās piedalīsies aptuveni 150 ASV armijas karavīri.

NATO jau iepriekš paziņoja par četru pretmīnu kuģu un apgādes kuģa nosūtīšanu uz Baltijas jūru tuvākajā nākotnē. Šie kuģi ietilps ātrās reaģēšanas komandā, kas vēl pirms nedēļas bija neaktīva.

Baltijas valstu gaisa aizsardzības patruļām papildu lidmašīnas apsolījušas ASV, Lielbritānija, Dānija un Kanāda. Lietuvā jau ieradušies Lielbritānijas un ASV iznīcinātāji, bet maijā tiem pievienosies arī Dānijas kara lidmašīnas.

Igaunijas aizsardzības ministrs Svens Miksers raidorganizācijai ERR sacīja, ka gaisa un jūras spēku palielināšana ir daļa no NATO plāniem, kurā ietilpst arī sauszemes spēku izvietošana. “Es domāju, ka šīs nedēļas laikā mēs šajā jomā saņemsim pozitīvas ziņas,” sacīja Miksers.

NATO un ASV amatpersonas bijušas piesardzīgas savos izteikumos, kādi varētu būt nākamie pasākumi pēc militārajām mācībām Polijā un Igaunijā. Pašlaik nav arī zināms, vai Baltijas valstu gaisa telpas aizsardzības misija tiks izvietota vēl vienā bāzē. Tā, iespējams, varētu būt Emari bāze Igaunijā.

Reaģējot uz Krievijas militāro iebrukumu Ukrainā, NATO izvērtē savas iespējas alianses militāro resursu izvietošanai austrumu pierobežā esošajās dalībvalstīs.

(papildināta no sākuma un ar Vējoņa teikto)

Komentāri (64)

silvija_vitina 22.04.2014. 14.07

Mani personīgi izbrīna, ka tagad visi vienā balsī dzied par aizsardzības tēriņu palielināšanu, ar to domājot bruņojuma (kaut kādas droši vien lietotas, droši vien norakstītas militārās tehnikas) PIRKŠANU. Varbūt arī kādu santīmu atmetīs militārajam personālam.

Lai gan Ukraina ļoti precīzi parāda – no kurienes nāk apdraudējums. Apdraudējums ir iefiltrētie spēki, kas zombē ne pārāk domātspējīgās sabiedrības daļu un grauj valsts drošību no iekšpuses.

Es daudz vairāk gribētu redzēt, lai Latvijas drošības iestādes pievērstos IEKŠĒJIEM apdraudējumiem, piemēram, kaut vai:

1)Identificēt neliģitīmos dubulpilsoņus

2)Neitralizēt visādu gapoņenko, kravcovu un tamlīdzīgu darboņu klaji pretvalstiskās darbības.

3)Piegriezt no RUS nākošo finansējumu, ar kuru apmaksā pretvalstiskās darbības (alternatīvās vēstures grāmatas, bērnu militārās nometnes utt….

+24
0
Atbildēt

11

    Amis > silvija_vitina 23.04.2014. 02.43

    TanteSidra vēl īsti nezinam ko dara SAB’s un DP, bet varbūt ka arī ir pamodušies.

    =======================

    DP negulēja, kad uz 2010. 1. jūliju, gadadienu, kad Rīga tika atbrīvota no krievu fašistiskiem okupantiem, bija jāaiztur Latvijas patriots, Uldis Freimanis, kuru divus gadus vēlāk viņi paši arī noslepkavoja.

    +2
    -5
    Atbildēt

    0

    ineta_rr > silvija_vitina 23.04.2014. 17.02

    Tautas apbruņošanas galvenais risks ir, ka tad varēs parādīties zaļie vīriņi, kurus Kremlis varēs nodēvēt par Latvijas zemessardzi, kas, redz, „protestējot pret fašistisko valdību“, protams, risinājums ir mūsējos bruņot ar ekskluzīvi NATO ieročiem, piemēram, HK G-36 ar speciāli Latvijai izgatavotu optiku, un unikālu no KF absolūti atšķirīgu formu un ekipējumu, taču arī tad Kremlis melos, ka ausis kust un vaigi tvīkst, fakts, un, labi, ASV sapratīs, kas notiek, bet vidusmēra Rietumu pilsonis noticēs Kremļa meliem.

    Tad vēl jautājums par uzticamību – cik daudzi tiešām paliks uzticami latviskajai Latvijas Republikai. Nevēlos neko sliktu teikt par armiju un zemessardzi, taču misijas tālās zemēs nav tas pats, ka karot pret valsti, ar kuru daļa, iespējams, jūtas saistīta. Un daudz nevajag, iesākums jau ir dzīvošana Kremļa informatīvajā telpā neatkarīgi no etniskās izcelsmes vai vēl kaut kā. Kopumā morāle viena – jāstiprina iekšējā drošība, jāstiprina ārējā drošība UN jāpārcērt Kremļa informatīvā telpa. Tas nenozīmē aizliegt medijus krievu valodā vai vēl kaut ko tamlīdzīgu, nevajag jau nolaisties līdz Kremļa līmenim, taču nav normāli, ja ne nebūtiska daļa sabiedrības vakarā ieslēdz TV, un tur par prezidentu sauc V. Putinu.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Edzs > silvija_vitina 23.04.2014. 01.20

    traductrice 14:07 “…tagad visi vienā balsī dzied par aizsardzības tēriņu palielināšanu, ar to domājot bruņojuma (kaut kādas droši vien lietotas, droši vien norakstītas militārās tehnikas) PIRKŠANU..(..)..gribētu redzēt, lai Latvijas drošības iestādes pievērstos IEKŠĒJIEM apdraudējumiem…”

    ~~~~~~~~~~~~~~

    tam vajadzētu notikt vienlaicīgi, bruņojuma iegādei ir jābūt ļoti prātīgai un tā neizslēgs Jūsu nosauktos ļoti būtiskos 1), 2), 3).

    līdz šim esam dzīvojuši kā vieglprātīgie sivēni, vārdus nesaukšu, varu kļūdīties.

    tagad kad briesmonis ir pie durvīm daļai no mums prāts ir atgriezies. nevarēsim saukt sabiedrotos ja viņus krāpjam, ja esam bezbiļetnieki NATO tramvajā. mēs nedrīkstam tagad celt koncertzāles ne uz ūdens ne sausumā, Murjāņi ar savu 1.6 miljonu vērtu grīdu sportazālei varēs pagaidīt, nebūs traģēdija ja Ādažu poligonu pametīs 1.6 miljonu EUR vērtie pipiķi vai pupuķi, aizmirsu kā tos putnus sauca. Finanšu ministrs Vilks šodien teica ka arī tiltu remonti var pagaidīt un tur viņam pilnīga taisnība.

    vēl īsti nezinam ko dara SAB’s un DP, bet varbūt ka arī ir pamodušies.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    Edzs > silvija_vitina 23.04.2014. 01.37

    Edgars Avotiņš 23:54 “…militārā policija un psiholoģisko operāciju vienības, kam jānomierina nozombētie tantuki, kas traucē militārās tehnikas pārvietošanos…”

    ~~~~~~~~~~~~

    es domāju ka ūdensmetēji tos tantukus varētu nomierināt. tanki tur neder.

    http://rus.tvnet.lv/novosti/za_rubjezhom/255512-politolog_putin_vibjerjet_latviju_kak_samoje_slaboje_zvjeno/comments/page/2

    TVNET redzēju šādu ierakstu, man pietrūkst zināšanu cik tur teiktais atbilst patiesībai:

    _”Vajadzeeja kopš 2000. gada, kad te saakaas Putina agresija, domaat par saviem ieročiem. Gadaa aizsardziibas budžets 225 miljoni, pa 14 gadiem un tiem 3 miljardiem Ls budzetu jau nu vareeja kaadu tancinju iepirkt. Viena pasaulee labaakaa Leopard 2A6 tanka cena ir 2,66 miljoni USD (1,35 milj LS), sanaaktu apaļi 2333 tanki. Bet, ak jā, tanku vietā vajadzēja barot visādus virsleitinantus Graubes un Dalbiņus, lai beigu beigās mums ir sausais atlikums kā Ādažu poligona mācības, kur visas vadības bāleliņi sēž zālītē pakalniņa, kamēr parējie 5 zaldātiņi dzēš kūlu.

    Tagad vēl Graube savā vājprātā iepirks par 70 miljoniem EUR (49 miljoni Ls) 120 alumīnija bruņmašīnas (36 pasaulē modernāko tanku vietā), tikai atgadināsim, ka šādu bruņmašīnu var cauršaut ar Kalašņikova automātu, ar kuriem pa tām visticamāk tiks arī šauts. Jaukus zārkus latviešiem pērk mūsu armijas virspavēlniecība..”_

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    Nika > silvija_vitina 22.04.2014. 21.36

    Japievershas gan iekshejiem apdraudejumiem, gan ari beidzot jaasaak attistit brunotos spekus, kam finansejums ir pamats.

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    Ansis > silvija_vitina 22.04.2014. 23.54

    Par daudz Krievijas TV skatāties. Tikai Krievijas TV skaidro, ka AustrumUkrainā krievu pašaizsardzības vienības stihiski saveidojās.

    Pārējiem tomēr ir skaidrs, ka separātismu tur provocē Krievijas bruņotie spēki – būtībā, specialo uzdevumu vienības.

    Tapēc arī Latvijai ir jāstiprina tādas Bruņoto speku vienības, kas šādu apdraudējumu var novērst:

    1) suži, kas varētu izķert Krievijas zaļos vīriņus

    2) zemessardze, kas var nodrosināt kontroles posteņus utml

    3) militārā policija un psiholoģisko operāciju vienības, kam jānomierina nozombētie tantuki, kas traucē militārās tehnikas pārvietošanos

    Protams, ka arī konvencionālie spēki jāstiprina – bruņutransportieri un pretgaisa un prettanku.

    Brunutransportieri vajadzigi tapēc, lai varētu pārvietot spēkus vietās, kur šauj – loģiski, ka tur nevar vest kravasauto vai autobusā.

    Savukart pretgaisa un prettanku – lai Krievijai nāktos planot masveidīgāku un sarežģītāku iebrukumu – un attiecīgi NATO būtu iespējas laicīgāk tādu atklāt.

    Tā ka … pagaidām viss ir daudzmaz loģiski.

    Es gan personīgi nesapratu – kapēc pirmos bruņutransportierus pērk kāpurķēžu? Manuprāt loģiskāk būtu vispirms riteņu tehnika, jo primāri darbības notiek pa ceļiem un tikai, kad ceļi nobloķēti, tad mēģina apbraukt pa mežiem un purviem

    Bet … laikam jau ieplānoti ir abi.

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    Amis > silvija_vitina 22.04.2014. 14.32

    traductrice

    Nevar. Kad Savickis bija izsaucis pie sevis premjeru un vēl publiski pazemojis, skaidri lika saprast, kam te atslēgu saišķis no skeletu skapjiem.

    +8
    -5
    Atbildēt

    0

    Kristīne > silvija_vitina 23.04.2014. 01.00

    “Mani personīgi izbrīna, ka tagad visi vienā balsī dzied par aizsardzības tēriņu palielināšanu, ar to domājot bruņojuma (kaut kādas droši vien lietotas, droši vien norakstītas militārās tehnikas) PIRKŠANU. Varbūt arī kādu santīmu atmetīs militārajam personālam.”

    ==

    Tēriņi dārgam bruņojumam tiešām militāro drošību ļoti būtiski nepalielinās, ir jēga runāt par Šveices parauga zemessardzi u. tml. lietām. Slikti ir tas, ka šābrīža alkohola lietošanas kultūra apvienojumā ar labi bruņotu zemessardzi varētu ļoti ātri radīt diezgan muļķīgas problēmas.

    =

    No otras puses – ieroču skaits uz iedzīvotāju mums jau ir 2x lielāks nekā KF (un 2,5x mazāks nekā somiem), bet slepkavību skaits tomēr nebūt nav īpaši augsts (nav tiešas kolerācijas) – attiecīgi – 3,1; 9,7 (2,2) uz 1000 ļautiņu

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    Edzs > silvija_vitina 23.04.2014. 01.24

    http://www.tvnet.lv/zinas/viedokli/505550-neizvairisies_no_atbildibas_par_valsts_mantas_izskerdesanu/comments

    _”Dienu pēc tam, kad Aizsardzības ministrija (AM) sāka zvanīt trauksmi, ka tā nabadzības dēļ nespēj pildīt NATO uzdotos pienākumus, kļuva zināms, ka pusotru miljonu eiro militārais resors ieguldīs vides programmā Putni Ādažos.

    Palielinot aizsardzības budžetu, sabiedrībai jāapzinās, ka šī nauda tiek tērēta arī dažādām politiķu blakus nodarbēm, bez kurām itin labi varētu iztikt. Kritiski šādu vieglprātīgu aizsardzības līdzekļu izlietojumu vērtē arī resora iekšienē, jo diezin vai NATO šādus izdevumus akceptēs kā Latvijas aizsardzības tēriņus.

    Varētu domāt, ka putni no Latvijas militāristu puses līdz šim apieti, neviens par tiem nav rūpējies, un tagad ir pēdējā iespēja piešķirt kādu miljonu, izgriežot to caur AM kontiem. Taču izrādās, arī līdzšinējos gados spārnaiņos ieguldīts tik daudz naudas, ka AM varētu pelnīti pārdēvēt par Putnu aizsardzības ministriju.

    Piķis pupuķos

    No 2006. līdz 2009. gadam šajā pašā vietā Ādažu novadā tika īstenota programma Bioloģiskās daudzveidības atjaunošana militārajā poligonā un «Natura 2000» teritorijā «Ādaži», iztērējot vairāk nekā 905 tūkstošus eiro. Vēl pirms tam AM finansēja projektu Īpaši aizsargājamo putnu sugu izpēte un aizsardzība Ādažu poligonā. Pupuķu pētniecība toreiz gan izmaksāja krietni lētāk par biotopu atrašanu – zem 14 tūkstošiem eiro. Par šo naudu tika saskaitīti 16 pāri pupuķu (tas ir divas reizes vairāk, nekā uzskatīts iepriekš) un to lietošanā nodoti 15 svaigi putnu būri.

    Bet tagad jaunajā projektā pupuķi un viņu aprūpētāji tiks apdāvināti ar vēl nepieredzētu vērienu. Ne velti Latvijas Ornitoloģijas biedrība pasludinājusi pupuķi par gada putnu. Kopējā projektā iztērējamā summa ir 1 537 988 eiro. AM valsts sekretārs Andrejs Panteļejevs atklāšanas pasākumā vēstīja:

    «Mūsu aizsardzības sektors jau kopš dibināšanas brīža lielā mērā bija iesaistījies ne tikai Latvijas kā valsts aizsardzībā, bet arī Latvijas vides un dabas aizsardzībā, un projekts, ko atklājam šodien, tam ir pierādījums.»”_

    +6
    -1
    Atbildēt

    0

    esmeralda_se > silvija_vitina 23.04.2014. 02.03

    1)”Leoparda” cena neizskatās reāla.

    2)Kaut kur dzirdēju, ka pērkamās bruņumašīnas būs kā bāze pārvietojamiem pretgaisa/prettanku ieročiem; tādā gadījumā viss ir ~ok.

    3)Tankus mums nevajag, ne modernus, ne nemodernus. Prettanku ieročus gan. Un pretgaisa – vēl vairāk. Un pretpropagandas arī, varbūt tie pat no visiem visvajadzīgākie, tikai tos visgrūtāk “nopirkt” – labus un efektīvus, pašiem daudz jādomā un jāstrādā.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

    Ansis > silvija_vitina 23.04.2014. 09.07

    Tante Sidra – Krīzes sākuma NBS karavīriem būtiski samazināja atalgojumu – rezultatā NBS pazaudēja vairakus pilotus, kuru apmacībā tika ieguldīta daudz lielaka nauda, nekā tika ietaupīts no atalgojuma.

    Tanki paši nebrauc un nekaro. Redzēji ka Ukraiņu tanki un bruņutransportieri aizbrauca pie separātistiem? Galvenais ir lojāli un profesionali kareivji.

    Tie alumīnija bruņutransportieri …

    mazliet šaubos, ka var cauršaut no automata – vismaz ne jau nu ar parasto AK 47

    Viņu iepirkšana sākās pirms Ukrainas – pamatdoma, ka tie ir pārvadajami ar aviāciju, lai tos var izmantot NATO misijās. Joprojam valda uzskats, ka tieša militāra iebrukuma risks ir mazs, un šie bruņutransportieri primāri paredzēti misijām ārvalstīs. Šos alumīnija zārkus izmantoja briti Irākā un vēl joprojam tie ir britu bruņojumā. Līdz ar to ir apšaubāma izskanejusī kritika.

    Vai ūdensmetēji ir pietiekami labs līdzeklis tantuku nomierināšanai – ļoti šaubos. Tad tantuks tiešām būs parliecināts, ka armija uzbrūk tautai – kas gluži nav vēlamais rezultats. Un arī iekš TV nesmuki izskatīsies.

    1) Snaiperiem jāapšauj un sužiem jāizķer zaļie vīriņi

    2) militārajai policijai no bara jāarestē organizētāji un jāatspiež bars no ceļa

    3) psihologiem jaaprunājas ar tantukiem, lai rodas vismaz šaubas

    4) pēc tam jāizdala alus un citi burkani – lai lojalitāte nosveras uz mūsu pusi

    +6
    0
    Atbildēt

    0

dace_ampermane 22.04.2014. 10.55

Lembes bailes – atnāks NATO un izsūtīs latviešus lopu vagonos uz sibiriju :)

+17
0
Atbildēt

3

    Amis > dace_ampermane 22.04.2014. 14.53

    klejotājs & Aigars Brauns

    Aizmirstiet!!! Ātrāk Zatlers nolādēs savu māti, kas viņu, defektu, laidusi pasaulē, kā īstenos savu sapni, kopā ar SC, piepalīdzot Vienotības aktīvistiem. Situācija pasaulē ir būtiski mainījusies.

    +2
    -7
    Atbildēt

    0

    silvija > dace_ampermane 22.04.2014. 10.59

    Jā, tas čekas provokators “hūtes meitumājas sētnieks” bijušais ģenerāļa petena ventilators arī nemitīgi īd par šo tēmu.

    +9
    -5
    Atbildēt

    0

    dace_ampermane > dace_ampermane 22.04.2014. 15.16

    vai tad Lembe nebija čekists un pediņš?

    +8
    -1
    Atbildēt

    0

jmaklakovs 22.04.2014. 11.01

Pēdējais laiks arī Latvijai paziņot par nākamajiem soļiem Latvijas aizsardzības pastiprināšanai. Pārfrazējot kāda valstsvīra (šķiet Rūzvelta) teikto: kamēr mēs ražojam šprotes mūsu ienaidnieks ražo tankus!

+16
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu