Kozlovskis: Policijas mērķis nav paralizēt Rīgas pils būvnieku darbu • IR.lv

Kozlovskis: Policijas mērķis nav paralizēt Rīgas pils būvnieku darbu

29
Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis. Foto: Lita Krone, LETA

Izmeklēšanas laikā uzlikts arests juridisko personu kontiem un transportlīdzekļiem

Rīgas pils ugunsgrēka krimināllietā uzliekot arestus juridisko personu kontiem un transportlīdzekļiem, policijas mērķis nav bijis paralizēt kādas noteiktas būvkompānijas darbu, trešdien Latvijas Televīzijas raidījumā “Rīta panorāma” skaidroja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (RP).

“Mērķis, protams, nav vērsties pret kādu būvkompāniju, lai paralizētu tās darbu vai novestu to līdz kaut kādām problēmām, kad vairs nav iespējams turpināt darbu. Bet jāsaka, ka ir būtisks tieši materiālais zaudējums. Skaidrs, ka būvnieki varēs apstrīdēt šos lēmumus,” izteicās Kozlovskis.

Ministrs piebilda – “ja tiešām būs iespējams nodrošināt, ka šī zaudējuma eventuālā summa tiek ieguldīta, tad, manuprāt, tur arī būs risinājums”. Tomēr viņš atzina, ka policijas līdzšinējā pieredze nereti liecina par ko citu, proti, līdzko vaina tiek pierādīta, atklājas, ka no vainīgā vairs nav, ko paņemt, vēsta LETA.

“Jāsaprot, ka šīs kompānijas atbildība faktiski ir kā juridiskās personas atbildība, kas ir samērā jauns institūts Latvijas krimināltiesībās,” atzīmēja iekšlietu ministrs. Būvnieku izteikumus par to, ka šai drīzāk vajadzētu būt administratīvajai lietai, nevis krimināllietai, Kozlovskis atturējās komentēt, vien norādot, – skaidrs, ka katra iesaistītā puse darīs visu, lai pierādītu savu taisnību, bet gala vārdu tik un tā teiks tiesa.

Kā ziņots, par Rīgas pils ugunsgrēka izraisīšanu aizdomās tiek turētas trīs personas, kuras objektā veikušas darbus un bijušas atbildīgas par ugunsdrošības noteikumu ievērošanu, vakar žurnālistiem paziņoja Valsts policijas Kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Grišins.

Divas no aizdomās turētajām personām ir būvuzņēmumu amatpersonas, savukārt viens – strādnieks. Aizdomās turētajām personām piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi. Strādnieks, kurš veica ugunsnedrošos darbus, gan īslaicīgi tika aizturēts.

Tuvāko nedēļu laikā Rīgas pils ugunsgrēka lieta tiks nodota kriminālvajāšanai, bet paralēli sākts process par piespiedu ietekmēšanas līdzekļu piemērošanu divām juridiskām personām – būvuzņēmumiem. Kā piespiedu līdzeklis juridiskajām personām uzlikti aresti 62 kontiem un 111 transportlīdzekļiem, tostarp būvniecības tehnikas vienībām.

 

Komentāri (29)

silvija 23.04.2014. 10.54

Vecais čekists Rāvis brīnās, ka kāds iedrošinājies īstenot šitādu pasākumu. Es viņa vietā aicinātu krievu kopienu un abas Lemberga “partijas” nekavējoties saukt palōgā Pļūtiņu.

+2
-1
Atbildēt

0

Janka, Janic 23.04.2014. 10.40

ļoti pareiza riiciiba.

+1
-1
Atbildēt

0

Amis 23.04.2014. 12.16

Aigars Brauns

Kaut ko prasīt Rāvis var tikai no paša algotām politšļaukām, Kolorado žukiem, RP/V.

+1
-3
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu