Kļičko izvirzīts Kijevas pilsētas mēra amatam • IR.lv

Kļičko izvirzīts Kijevas pilsētas mēra amatam

29
Vitālijs Kļičko. Foto: AFP/LETA

Kijevas pilsētas galvas vēlēšanas notiks 25.maijā vienlaikus ar Ukrainas prezidenta vēlēšanām

Partijas UDAR Kijevas pilsētas nodaļa savā konferencē Kijevas mēra amatam izvirzījusi vienu no Maidana līderiem Vitāliju Kļičko, ziņo UNIAN.

Partijas konference arī apstiprinājusi UDAR deputātu kandidātus Kijevas pilsētas padomei.

Kļičko teicis, ka pirmais uzdevums, kas būtu jāpanāk, ir novākt visas barjeras, kuras traucē Ukrainas galvaspilsētai brīvi un sekmīgi attīstīties.

Prioritāte būs cīņa ar korupciju, uzsvēris Kļičko. “Tas nozīmē Kijevas budžeta caurspīdīgumu, korumpētu ierēdņu atlaišanu. Kijevas varu jākontrolē sabiedrībai,” teica Kļičko.

Par otru svarīgāko uzdevumu viņš uzskata investīciju piesaisti – gan Ukrainas, gan ārvalstu. Trešais uzdevums būs Kijevas pilsētas budžeta mērķtiecīga izlietošana pilsētas iedzīvotāju vajadzībām.

Kļičko grib Kijevu izveidot par eiropeisku pilsētu, kurai būtu jākļūst par paraugu visai Ukrainai, lai arī tā kļūtu pae eiropeisku valsti.

Kļičko un partijai UDAR mērķis ir iegūt vairākumu Kijevas domē, lai sadarbībā ar Augstākās Radas frakciju varētu beidzot sākt risināt Kijevas un Ukrainas samilzušās problēmas. “Esmu pārliecināts – pārmaiņas sāksies no Kijevas,” teica Kļičko.

Trešdien Kijevā sākās kandidātu reģistrācija pilsētas deputātu padomes vēlēšanām. Kijevas mēra vēlēšanas notiks vienlaikus ar pilsētas padomes deputātu vēlēšanām un arī ar Ukrainas prezidenta vēlēšanām 25.maijā.

 

Komentāri (29)

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu