Jurkāns: Sudraba grib veidot “nepiesārņotu struktūru” • IR.lv

Jurkāns: Sudraba grib veidot “nepiesārņotu struktūru”

26
Finansiste Ilze Jurkāne (no kreisās), biedrības dibinātājas Diāna Novicka un bijusī valsts kontroliere Inguna Sudraba piedalās Sudrabas dibinātās tautas kustības "No sirds Latvijai!" biedru sanāksmē. Foto: Ieva Lūka, LETA

Jaunveidotajā bijušās valsts kontrolieres partijā nebūs Jurkānu

Ilggadējais Tautas saskaņas partijas vadītājs, kādreizējais Latvijas ārlietu ministrs Jānis Jurkāns un viņa dzīvesbiedre Ilze Jurkāne nebūs Ingunas Sudrabas veidotajā partijā, jo “viņa vēlas svaigu, nepiesārņotu struktūru un meklē gaišus spēkus”, laikrakstam “Diena” teicis Jurkāns.

Lai arī abi Jurkāni bija piedalījušies Sudrabas iniciētās tautas kustības “No sirds Latvijai” biedru kopsapulcē aprīļa vidū, jaunās partijas, kuras dibināšana paredzēta 5.maijā, biedru vidū nebūs Jāņa un Ilzes Jurkānu. 

Jurkāns avīzei atzinis, ka ticies ar Sudrabu vairākas reizes un pat iesniedzis situācijas analīzi, taču tagad ne viņš, ne viņa sieva vairs neesot klāt pie topošās partijas dibināšanas.

“Dienas” rīcībā bijusi neoficiāla informācija, ka Sudraba vēlējusies jaunajā partijā redzēt tikai Ilzi Jurkāni. Daļēji to apstiprinājis arī Jurkāns, sakot, ka “viņi negrib piesārņot savu tīro partiju ar nepareiziem uzvārdiem un politiskiem izdedžiem”.

Tomēr Sudrabas veidotās kustības biedru pulkā jau pirmajā sapulcē bija pietiekami daudz citu partiju “politisko izdedžu” – piemēram, kādreizējie LSDSP biedri Valdis Lauskis, Imants Burvis, arī skandalozais Oskars Grīgs.

Pati Sudraba apgalvo, ka viņas veidotajā kustībā esot vairāk nekā 700 biedru. Taču Jurkāns laikrakstam teicis, ka tas, kā notiek Sudrabas partijas veidošana ir “miglā tīts, jo tādā veidā neviens līdz šim partiju nav veidojis”.

 

Komentāri (26)

ligakalnina 22.04.2014. 11.22

Tas Burvis un Grīgs ir tie tīrie un nepiesārņotie, īpaši, Grīgs, bijušais tēvzemietis, kas pieķerts pie rociņas, zogot degvielu, protams, vēlāk viss apklusis, un nekādu sodu viņš nesaņēma?

Kārtējā partija, ko dibina, cerot uz to, ka “lohi”, kas arī būs šīs partijas elektorāts, neko nezina, neko neatceras, un vadāmi ar saukļu un lozungu palīdzību.

+24
0
Atbildēt

1

silvija 22.04.2014. 11.18

Sudraba būs kļūdījusies par vienu nulli – 70 biedru var jau būt, ka ir izdevies sakasīt, bet 700 gan ir slimas ķēves karsoņa murgi.

+16
0
Atbildēt

2

    Sleepwalker > silvija 16.08.2014. 13.41

    …sūd – drabiņa…

    0
    0
    Atbildēt

    0

    dzintarz > silvija 22.04.2014. 12.05

    Manuprāt, sūddrabiņa tomēr kļūdījusēs par divām nullēm nevis tikai vienu.

    +6
    0
    Atbildēt

    0

garausiitis 22.04.2014. 12.53

Ar nepacietību gaidu kas Sudrabai beigās sanāks . Man aizdomas ,ka tik tas nav ģībonis ieraugot to , ko pati saveidojusi :) :) :)

+13
0
Atbildēt

1

    Signija Aizpuriete > garausiitis 22.04.2014. 13.47

    ——-

    Viens otrs soft-nacionālis jau gatavo ožamo spirtiņu,lai 25.maijā spētu pie apjēgas tikt:

    “Ja nacionāli noskaņotie vēlētāji paliks mājās, mēs Eiropas Parlamenta Latvijas delegācijā varam ieraudzīt to pašu rezultātu, ko Rīgas domē.”

    Roberts Zīle, Eiropas Parlamenta deputāts

    http://www.la.lv/musu-nakotne-ir-musu-pasu-rokas%E2%80%A9/

    0
    -5
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu