ASV varētu panākt Putina bagātību iesaldēšanu (papild.) • IR.lv

ASV varētu panākt Putina bagātību iesaldēšanu (papild.)

14
Krievijas prezidents Vladimirs Putins apmeklē Lieldienu dievkalpojumu Maskavas Kristus Pestītāja katedrālē. Foto: ITAR-TASS/LETA

Ārvalstu bankās Putinam varētu būt apslēpti ap 40 miljardi dolāru

ASV gatavojas vadīt iniciatīvu par stingrāku sankciju ieviešanu pret Kremļa režīmu, tai skaitā vērsties pret Vladimira Putina ārvalstu bankās paslēpto personīgo bagātību iesaldēšanu, vēsta laikraksts “The Times”.

Vašingtona atklāti izteikusies, ka Krievijai iebrukums Ukrainā dārgi maksās, gatavojot papildus sankcijas pret Kremļa augstāko vadību. Par to ASV valsts sekretārs Džons Kerijs apspriedās ar sabiedrotajiem šonedēļ aizvadīto sarunu laikā Ženēvā, ziņo LETA.

“The Times” vēsta, ka Putinam ārvalstu bankās varētu būt apslēptas bagātības aptuveni 40 miljardu ASV dolāru apmērā.

Kā izteicies arī Krievijas polittehnologs Tarass Berezovecs portālam „gordonua”, šonedēļ notikušajās Ženēvas četru pušu sarunās kompromisu par situācijas noregulēšanu Ukrainā ar Krieviju varēja panākt, tikai tieši piedraudot nobloķēt Putina daudzmiljardu dolāru lielos kontus Šveices bankās.

Berezovecs arī teicis, ka „saraksts ar šīm [ASV] sankcijām tika nolasīts tajā brīdī, kad [Ukrainas ārlietu ministrs] Dešcica izgāja aiz durvīm, bet telpā palika tikai [ASV valsts sekretārs Džons] Kerijs, [ES augstā ārlietu pārstāve Ketrīna] Eštone, [Krievijas ārlietu ministrs Sergejs] Lavrovs un Lielbritānijas ārlietu ministrs. Sankciju saraksts skāra personīgi Putinu. Runa bija par 40 miljardu dolāru bloķēšanu Šveices bankās. Šos līdzekļus jau atradis ASV finanšu izlūkošanas dienests”.

Kā izteicies eksperts, par to Krievijai ticis paziņots „tiešā tekstā”, ka Krievijas prezidents šo naudu nevarēs ne izņemt, ne pārvest uz citurieni.

Tikmēr ASV viceprezidents Džo Baidens pirmdien sāk divu dienu vizīti Ukrainā, informē Baltais nams.

Otrdien augstajam viesim paredzēta tikšanās ar Ukrainas premjerministru Arsēniju Jaceņuku un pagaidu prezidentu Oleksandru Turčinovu, kā arī parlamenta deputātiem, ziņo LETA.

Sarunās plānots apspriest “starptautiskās sabiedrības pūliņus palīdzēt stabilizēt un stiprināt Ukrainas ekonomiku un palīdzēt Ukrainai ceļā uz konstitucionālajām reformām, decentralizāciju, korupcijas apkarošanu, kā arī brīvām un godīgām 25.maija prezidenta vēlēšanām,” teikts Vašingtonas izplatītajā paziņojumā. “Šajās sanāksmēs viceprezidents arī konsultēsies par nesenajiem notikumiem Ukrainas austrumos un pārrunās soļus Ukrainas īstermiņa un ilgtermiņa enerģētikas drošības stiprināšanai.”

(papildināta no 4.rindkopas)

Komentāri (14)

silvija 21.04.2014. 10.32

Pļūtiņš leks divu dibenu augstumā. Ločmelis, Duņaša-Kakaša, Viedoklis, Pētnieks un Doveiks teiks, ka Pļūtiņam ir 40 miljoni koka rubuļu Krievijas bankās, tāpēc viņam uz šitādām sankcijām nospļauties,

+13
0
Atbildēt

3

    Andris > silvija 21.04.2014. 15.50

    Nulle. Es teiktu nevis “neko īpašu neviens joprojām nav pasācis”, bet “plaša sabiedrība (t. i. mēs) nezina par īpašiem pasākumiem”. Tās ir atšķirīgas lietas. Visiedarbīgākie pasākumi var notikt arī pilnīgā klusumā, un par tiem var būt informēti tikai daži desmiti cilvēku abās pusēs. Kāpēc, piemēram, pēc Krimas okupācijas notika jau divas avārijas Glonasā (2. un 15. aprīlī)?

    http://expert.ru/2014/04/15/vosem-sputnikov-sistemyi-glonass-odnovremenno-vyishli-iz-stroya-na-polchasa/

    Var būt tā ir sakritība, protams. Bet ja tas ir kāda “pasākuma” sekas, tie nedaudzie informētie cilvēki diezvai stāstītu sabiedrībai, kas tā bija apzināta spēka demonstrācija sankciju ietvaros.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

    silvija > silvija 21.04.2014. 12.22

    Jā, man arī šķiet, ka Pļūtiņš domāja, ka Krimas okupēšana paaugstinās viņa reitingu pasaules acīs un neviens neko nepasāks, tāpat kā pēc Gruzijas notikumiem. Tagad šim patiesi varētu būt radusies tāla apjausma, ka kaut kas sagājis grīstē.

    +9
    -1
    Atbildēt

    0

    Andris > silvija 21.04.2014. 12.16

    Viņš līdz šim arī nezināja, ka iespļāvis. Viņš domāja ka, otrādi, Ukrainas okupācija padara viņu par arvien stiprāku pasaules līderi, un ka G8 jūnija tikšanās Sočos viņš būs galvenā zvaigzne. Citi G7 prezidenti pastiprināti centīsies pozēt, sarokojoties ar viņu, un konkurēs savā starpā, kurš pirmais varēs ielūgt Putinu savā vasaras rezidencē, lai pavadītu vīkendu neformālā gaisotnē. Viņš tikai tagad sāk pamazām brīnīties un saprast, ka “что-то пошло не так”.

    +13
    0
    Atbildēt

    0

austrisv 21.04.2014. 12.29

Gan jau Putins ielicis kādus zelta stieņus arī tepat kādā no savām pilīm.Tiem valsts nozadzējiem jau visi škūnīši pilni ar zelta olām un stieņiem, nu kā līdzīgi Janukovičam bija gan nauda ārzemju bankās, gan pilni trīs helikopteri ar dārgām mantām un zelta stieņiem.

+11
0
Atbildēt

0

jmaklakovs 21.04.2014. 14.55

Baidos, ka Putinam tie 40 000 000 000 ir vienaldzīgi. Viņam pieder visa Krievija – uzsit knipi un pienes ko vajag. Tādēļ jau var graut visus ilgtermiņa plānus gazpromam.

Cita lieta – interesanti cik ilgi viņu apkārtējie oligarhi pacietīs? Šitas ērms pamatīgi sit pa kabatai!

+10
0
Atbildēt

1

    jmaklakovs > jmaklakovs 21.04.2014. 15.26

    Klausīt jau klausa, bet vai mīl? Kamēr palīdzēja zagt tāmēr bija labs. Tagad vieni vienīgi zaudējumi.

    +8
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu