Latviešu diriģents Rubiķis saņem Krievijas teātra balvu „Zelta maska” • IR.lv

Latviešu diriģents Rubiķis saņem Krievijas teātra balvu „Zelta maska”

20
Diriģents Ainārs Rubiķis. Foto: Evija Trifanova, LETA

 

Latviešu diriģents Ainārs Rubiķis piektdien saņēmis prestižo Krievijas teātra balvu „Zelta maska” par labāko diriģenta darbu mūziklā un operetē.

Rubiķis balvu saņēmis par pavasarī Novosibirskas Valsts akadēmiskajā operas un baleta teātrī iestudēto Leonarda Bernsteina „Mesas” pirmiestudējumu, pie kura strādāja vairāki latviešu mākslinieki.

Savukārt Novosibirskas operas un baleta teātra mākslinieks Dmitrijs Suslovs par savu darbu „Mesā” saņēmis „Zelta maskas” balvu kā labākais vīriešu lomas atveidotājs.

Rubiķis ir arī Novosibirskas operas un baleta teātra galvenais diriģents un muzikālais vadītājs.

Bernsteina „Mesa” balvai bija izvirzīta vairākās nominācijās. Nominācijā „Labākais režisors operetes un muzikālās izrādes žanrā” tika izvirzīta iestudējuma režisore Rēzija Kalniņa. Savukārt kategorijā „Mākslinieka darbs muzikālajā teātrī” scenogrāfs Kristaps Skulte.

Visus “Zelta maskas” laureātus lasiet šeit.

Komentāri (20)

Anatolijs K. 19.04.2014. 13.29

Prieks ka Locmelis beidzot atzīst asiņainā pundura existenci! Baidos vienīgi ka tūlīt sāks taisnoties ka ne tā saprasts….

+16
-4
Atbildēt

9

    Inese > Anatolijs K. 19.04.2014. 16.09

    Petra, latviešu naciķi nezina, ko nozīmē vārdi sarkasms un ironija? ;)

    +3
    -9
    Atbildēt

    0

    Inese > Anatolijs K. 20.04.2014. 11.33

    Aleksijeviče ir nekrieve ;) Lūk, ko par viņu raksta, piemēram, baltkrievi:

    Ну а Алексиевич уж точно не русская писательница. Русскоязычная русофобка – это да. Евреям вообще свойственно рядиться в чужие ризы. http://news.tut.by/society/370625.html

    0
    -4
    Atbildēt

    0

    Inese > Anatolijs K. 20.04.2014. 13.55

    Un kur tu, muļķīti, še saskati “dzīvniecisku antisemitīsmu”? ;)

    0
    -4
    Atbildēt

    0

    ingazilunska > Anatolijs K. 19.04.2014. 15.55

    Savā ziņā skats ir patiess:-) Kaut spēkā kā tādā ir arī savs garīgums, kā teicis viens domātājs par kazaku dzīves veidu, смесь казармы и монастыря.

    +3
    -3
    Atbildēt

    0

    piziks > Anatolijs K. 21.04.2014. 08.33

    Precizējums, lno, — Svetlana Aleksijevič(a).

    Ne Ločmelim ar vecišķo, senilo latviešu valodu LV apkarošanā, ne Strojannai, kas zem nika “Latvijas valsts”, pilnīgi noteikti nepatiks gudrie un inteliģentie (arī) no Baltkrievijas. Ne Rigors Baraduļins, ne Vasiļs Bikavs, kam nācās mūža beigas nodzīvot Vācijā, jo Lukašenkas agresīvākie piekritēji Bikavu izēda no Baltkrievijas, kur nu vēl Svetlana Aleksijeviča, ko daudzi tādi šovinisti labprāt nošautu kā Annu Poļitkovsku utml.

    Un Svetlana Aleksijeviča Ločmelim un Strojannai/supereye/”Latvijas valsts” utml. nepatiks, jo tieši Aleksijeviča visiespaidīgāk rādīja un rāda padkrieviskos, impēriski šovisnistiskos melus un to sekas — viss, kas izlasāms Aleksijevičas darbos par — gan krievu, baltkrievu un nekrievu — “cinka zēniem” no Afganistānas padkrievu kara un impērisko šovinistu meliem un slimnieku, līķu kalniem pēc Černobiļas katastrofas.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    piziks > Anatolijs K. 21.04.2014. 09.16

    Anniņ, — Tev šoreiz taisnība, “katrā spēkā ir kāds garīgums”.

    Visvairāk garīguma ir bezspēkā = putinistu, kremlinu un viņiem līdzīgo bezspēkā: nepalīdz nošaušana, izsūtīšana, izvarošana, sakropļošana, okup-ēšana, melošana ne tikai 50 gadu padkomunisma un impērisma, šovinisma garumā.

    Visvairāk garīguma ir Putina utml. bezspēkā, — tieši garīgums ir tas, kas kādreiz sagraus Putina ieroču un viņam idevīgo idiotu spēku. To spēku, kura Putinam nav un nav nevienam krievam un visiem citiem, kuri šobrīd par Putinrossijāņu spēku priecājas.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    Aivars Krauklis > Anatolijs K. 20.04.2014. 10.40

    Ino – paldies, super citāts – „…это Путин в каждом из русских…”. Būtu uzrakstījis ko tādu nekrievs, laikam nacionālā naida kurināšanu piešūtu bez vilcināšanās.

    Valsts ģerboņa valkātājam – diženiem Krievzemes aizstāvjiem nekaitēu pievērst uzmanību atšķirībām starp pravoslāvu un rietumu kristiešu klosteriem. Par to, ka dažas sabiedrības un valstis iekšienē maz artšķiras no kazarmām, laikam nav vērts runāt.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

    Aivars Krauklis > Anatolijs K. 20.04.2014. 12.17

    b.Ločmeļa antisemītisms ne pirmo reizi rāda gluži dzīvnieciskas iezīmes. Tikai vēl nav saprotams – tas attiecināms arī uz Ždanoku, Pļineru u.t.t.?

    +8
    -1
    Atbildēt

    0

    dro > Anatolijs K. 19.04.2014. 14.02

    jurispetra. Это не один Путин, это Путин в каждом из русских. Мы все – люди из общества насилия, у нас нет другого опыта жизни. Поэтому всякое проявление силы кажется величием”…. Помните великий спор в русской литературе Шаламова и Солженицына? Солженицын говорил, что лагерь очищает человека, поднимает, из лагеря человек выходит большим. Шаламов говорил, что лагерь – опыт, который ничему хорошему не учит, он развращает человека, он нужен только в лагере. И вот этот маленький красный человек вышел из лагеря. И что он сделал через 20 лет? Он опять построил лагерь. Прибавилось только православие в самом мракобесном его варианте. Baltkrievu rakstniece Svetlana Aļeksejeviča.

    +12
    -4
    Atbildēt

    0

Ligita Melece 19.04.2014. 22.50

Vai Mr Ločmelis ir prezidents “Latvijas apvienoto fašistu apvienībā”? Fantastiski ar cilvēku kam tāda kā dialektiska domāšana totāli trūkst. Bet labi ka IR atļauj viņam (?) muļķoties jo viņa paradīzē Kremļa tas nebūtu iespējams man.

+6
-1
Atbildēt

0

Uldis Šneiders 20.04.2014. 17.19

Patīkama ziņa! Īkšķis netika velti turēts! Būtu jauki šo darbu dzirdēt arī pie mums. :)

+2
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu