Džemiļevs: Krimas tatārus jau sāk atlaist no darba • IR.lv

Džemiļevs: Krimas tatārus jau sāk atlaist no darba

38
Krimas tatāru pārstāvis Refats Čubarovs šogad marta beigās notikušajā Krimas mazākumtautību ārkārtas kongresā. Foto: AFP/LETA

Kubaņas krievi izpērk Krimas veikalus

Krimas tatārus, kas dzīvo Krievijas anektētajā pussalā un atsakās pieņemt Krievijas pilsonību, jau sākuši atbrīvot no darba, pavēstīja ilggadējais Krimas tatāru tautas padomes – Medžlisa – vadītājs un Ukrainas parlamenta deputāts Mustafa Džemiļevs.

“Situācija Krimā ir nomācoša. Uz katra soļa ir dokumentu pārbaudes. Cilvēki nezina, ko darīt. Tos Krimas tatārus, kas negrib kļūt par Krievijas pilsoņiem, būtībā piespiež, jo, ja viņi nesaņems Krievijas pases, viņi nevarēs iekārtoties darbā,” intervijā Sabiedriskajai televīzijai sacīja Krimas tatāru līderis.

“Tos, kurus atsakās pieņemt pases, jau sāk padzīt no darba. Arī īpašuma tiesības ir zem jautājuma zīmes,” sacīja Džemiļevs.

Kubaņas krievi izpērk Krimas veikalus

Pēc Krimas aneksijas pussalu pārpludinājuši kaimiņu reģionu krievi, kas veikalos izpērk lētās preces, piektdien vēsta radio “Brīvība”.

Augstais pieprasījums pēc Krimas precēm ir saistīts ar jūtamo cenu starpību, jo Krievijas Federācijā produktu, apģērba, apavu un būvmateriālu cenas ir ievērojami augstākas.

Īpaši jūtama ir alkohola un tabakas izstrādājumu cenu un kvalitātes atšķirība. To dēļ Kubaņas iedzīvotāji met slinkumu pie malas un ir ar mieru prāmī šķērsot Kerčas šaurumu.

Vietējos iedzīvotājus šādas “šoptūres” neiepriecina. Krimas iedzīvotāji jau ir saskārušies ar realitāti, kurā preces kļūst jo dienu, jo dārgākas.

Krievija februāra beigās okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu, bet martā to anektēja. Starptautiskā sabiedrība nosodījusi Krimas okupāciju un tās aneksiju neatzīst. Sodot Krieviju par Krimas aneksiju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis jau noteikušas sankcijas vairākiem desmitiem Krievijas augstāko amatpersonu un Kremļa tuvākā loka cilvēku, ziņo LETA/Ukrainskaja pravda.

Krievijas diversanti un vietējo separātistu kaujinieki pēdējo dienu laikā Ukrainas austrumos sagrābuši vairākas valsts iestāžu un milicijas nodaļu ēkas, kā arī citus stratēģiskos objektus, piemēram, lidlaukus, bet uz ceļiem izveidojuši kontrolposteņus. Reaģējot uz šiem notikumiem, Ukrainas varasiestādes uzsākušas pretterorisma operāciju.

 

Komentāri (38)

Nika 19.04.2014. 10.54

Jākaro, citu variantu nav. Arī Ukraiņiem austrumos tas jādara. Putina izgājieni Ukrainā ir viņa popularitātes celšana mājās, bet īsts karš viņa plānu sabojātu. Šadā pavērsienā arī rietumi būtu spiesti nākt palīgā Ukrainai, vismaz ar ieruču piegādēm, izlūkošanu utt.

Šajā gadījumā apetīte rodas ēdot, tāpēc ēdāju vajag pēc iespējas ātrāk neitralizēt.

+9
-3
Atbildēt

10

    ingazilunska > Nika 19.04.2014. 11.34

    Krievi tev pa ragiem iedos pilnu klapi, karotāj.

    +2
    -9
    Atbildēt

    0

    Amis > Nika 19.04.2014. 13.07

    dzeris49 Tad Ukrainā būs etniskās tīrīšanas?

    ==============

    Tiem, kuriem pēc, fašistiskā izdzimteņa, Putina, Ukrainā pastrādātātā, pietiks nekaunības saukties par krieviem, nebūtu loģiski uz žēlastību cerēt.

    +2
    -9
    Atbildēt

    0

    Amis > Nika 19.04.2014. 12.32

    dzeris49

    Tātad atliek vien ļiberastu un toļerastu nīstie naciķi? Tie paši, kas padzina Janukuviču.

    Neviena krieva Ukrainā nebūs.

    +2
    -8
    Atbildēt

    0

    Amis > Nika 19.04.2014. 11.55

    19.aprīlis 2014 11:34

    Vai tiešām tu, smerdeli, neapzinies, ka tavs bruņotais, starpetniskais, fašistiskais, bandītiskais grupējums var būt izbeigts pat tuvāko nedēļu vai mēnešu laikā. Ieraudzīt 2020. gadu nevienam no jums noteikti nespīd.

    Krievu valodu dzirdēsi tikai lāģerī, protams, ja tevi pašu neaizsūtīs uz pārstrādi.

    +3
    -8
    Atbildēt

    0

    Dina > Nika 19.04.2014. 13.00

    >> FIkseris

    A kur problēma? Ko tu vēl te sēdi, dīvānā bezdēdams? Kāpēc neesi kaut kur Poltavā, vai Doņeckas pievārtē? Huntai karotāji vajadzīgi kā ēst. Uz vietējiem nevar paļauties, tie ar apbrīnojamu regularitāti pāriet tautas pusē ar visu bruņutehniku veselām brigādēm un bataljoniem!

    Ar steigu – pērc biļeti un marš, uz Ukrainu! Pieklājīgie zaļie cilvēciņi tevi jau ar nepacietību gaida! … :)))

    +3
    -8
    Atbildēt

    0

    Amis > Nika 19.04.2014. 19.33

    dzeris49

    Kā jau teicu, krievi tas ir tikai no beztiesīgiem vergiem Pētera I izveidots bruņots starpetnisks bandītisks grupējums, ar suverēnu pasaules uzskatu un īpašu izpratni par “labo un ļauno” un tā tiesības eksistēt ir ne lielākas kā Solncevas vai Ļubercu grupējumiem.

    tu, dzeri, esi krievs ar visām no tā izejošām sekām un fašisti esiet jūs, cilvēces atkritumi.

    +2
    -5
    Atbildēt

    0

    Nika > Nika 20.04.2014. 09.30

    Uz nekādu poltavu neskriešu. Bet ja Latvija kas tāds sāks notikt, uzreiz sākšu tādus kā tevi ar džipu triekt nost, durt un šaut. Ķengurķērāju ar kuru triekt nost kolorado vaboles, jau esmu iegādājies :))

    +5
    0
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > Nika 19.04.2014. 12.54

    “Neviena krieva Ukrainā nebūs”.

    ————————————

    Tad Ukrainā būs etniskās tīrīšanas?

    Propagandē Kremļa idejas par ukraiņiem kā fašistiem un nacistiem?

    +10
    -2
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > Nika 19.04.2014. 12.21

    Pagaidām Ukrainai pat tā īsti karot nav ar ko, Janukovics Ukrainu, faktiski, bija atstājis bez karotspējīgas armijas, kura, blakus visam, bija pilna ar Krievijas aģentiem un ir absollūti demoralizēta.

    Pirmkārt, pa fiksam jātaisa jauna armija, lai karotu, kaut ko viņi jau tur dara, bet, pārāk lēni.

    +14
    -3
    Atbildēt

    0

    Anatolijs K. > Nika 19.04.2014. 12.02

    ha ha ha…….baigie pa ragiem devēji – slēpjoties aiz sieviešu brunčiem un bērniem. Tagad skrien izpirkt Krimu, nabadziņi. Pat formas baidās nēsāt un ģīmjus atsegt. Plātīzeri. Labi ka ES vismaz pamperus sūta. Bail domāt kas būs kad tos nogriezīs….

    +16
    -2
    Atbildēt

    0

Ligita Melece 19.04.2014. 22.59

Vai ” Latvijas apvienoto fašistu biedrības” vadītājam Mr (?) Ločmelim nav šinī jautājuma ko teikt? Vai viņš gaida ko Kremlis viņam liks sacīt?

+3
0
Atbildēt

0

Ligita Melece 19.04.2014. 23.01

Vai, vai palaidu garām Mr (?) L idiotisko apgalvojumu. Kā ir Tavā paradīzē Krievijā?

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu