Žurnāls: ZZS deputāti nepiekrīt Lemberga izteikumiem par NATO (papild.) • IR.lv

Žurnāls: ZZS deputāti nepiekrīt Lemberga izteikumiem par NATO (papild.)

36
Aivars Lembergs. Foto: Edijs Pālens, LETA

Lembergs savas pret NATO vērstās runas turpina tiražēt Kremļa finansētā raidījumā

Saeimas Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) frakcijas 13 deputāti neatbalsta Aivara Lemberga nule pausto apgalvojumu, ka NATO bāze Latvijā līdzinātos Latvijas okupācijai, ceturtdien raksta žurnāls „Ir”. Vienīgais no ZZS deputātiem, kurš visai miglaini un nekonkrēti izteicās par šo jautājumu, bija Jānis Klaužs.

Tikmēr Lembergs trešdien turpinājis savas pret NATO vērstās pārdomas, izpaužoties Kremļa finansētajā propagandas raidījumā “Vremja” “Pirmajā kanālā”. Viņš uzskata, ka Eiropai lielākas briesmas nāk no NATO, nevis “citām valstīm”. 

„Nē, es tā nedomāju. ZZS aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis visu laiku ir uzsvēris, ka mums tieši jāpaplašina sadarbība ar NATO un tas būtu labi, ja mums būtu NATO spēku bāze arī Liepājā – es piekrītu viņa viedoklim,” saka ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis.

Pašreizējais aizsardzības ministrs un ZZS pārstāvis valdībā Raimonds Vējonis žurnālam teic, ka ikvienam Latvijā ir tiesības brīvi paust savu viedokli, arī Aivaram Lembergam. Taču viņš pilnībā nepiekrīt Lemberga viedoklim un kategoriski norobežojas no tā.

“Kā aizsardzības ministrs gribu uzsvērt, ka NATO ir svarīgākais un tālredzīgākais ārpolitiskais sasniegums atjaunotās Latvijas vēsturē, tā bijusi vispareizākā un tālredzīgākā mūsu valsts izvēle Latvijas drošības un aizsardzības nodrošināšanā. Latvija augstu vērtē savus NATO partnerus, un to, ko tie darījuši, lai attīstītu Latvijas drošību un aizsardzību. Tāpat kā līdz šim mēs turpināsim būt aktīva NATO dalībvalsts, kā arī turpināsim cieši sadarboties ar citām alianses dalībvalstīm, lai stiprinātu Latvijas drošību,” saka aizsardzības ministrs.

ZZS partnerorganizācijas “Latvijai un Ventspilij” līderis Aivars Lembergs NATO bāzu veidošanu nesenā intervijā medijos pielīdzinājis 1940.gada okupācijai un paziņojis, ka NATO karavīrus Latvijā gaidot tikai prostitūtas.

“Jebkura ārzemju karaspēka ienākšana Latvijā ir okupācija. Un nav nekādas atšķirības starp četrdesmito un četrpadsmito gadu. 1940.gadā ienāca ar Ulmaņa piekrišanu. Un arī tagad neviens nešaus. Ienāks ar Saeimas piekrišanu. NATO karaspēku kontrolē un vada no citas valsts,” teicis Lembergs.

Gan Brigmanis, gan citi Saeimas deputāti žurnālam “Ir” teic, ka viedoklis par NATO kā Latvijas okupanti ir Lemberga personiskas domas, turklāt parlamentārieši vairākumā gadījumu norādīja uz Lemberga atšķirīgo partiju, kuras viedokli viņš var pārstāvēt, taču šādas domas par NATO neesot ne Zaļajai partijai, ne Zemnieku savienībai.

Savukārt Krievijas „Pirmajā kanālā” Lembergs trešdien turpinājis savu runāšanu pret NATO.

„Kāds amerikāņu karavīrs var palaist raķeti uz Pleskavu vai Maskavu, un tas tiks izdarīts no Latvijas teritorijas bez Latvijas ziņas, jo komandieri ir amerikāņi. Un atbildes trieciens būs Latvijai,” „Pirmajā kanālā” saka Lembergs.

Viņš teic, ka „mēs labi zinām, kā uzvedas amerikāņi Japānā, Irākā, Vjetnamā un daudzās citās vietās. Turklāt Latvijai ar Ameriku ir līgumi, ka par jebkuriem noziegumiem, kurus izdarījuši amerikāņu karavīri, viņus nevar apsūdzēt Latvijā, bet tikai ASV”.

Tāpēc Lembergs Krievijas TV kanālā izsakās, ka, viņaprāt, ļoti bīstama varētu būt „svešu bruņoto spēku parādīšanās Latvijā”. „Kurš okupēja Gibraltāru? NATO valsts – Lielbritānija. Kurš okupēja Kipru? NATO valsts Turcija. Tā ka praksē Eiropai lielākas briesmas draud no NATO dalībvalstīm, nevis no citām valstīm. Tā ir prakse,” saka Lembergs Krievijas medijam.

Jāatgādina, ka smagos noziegumos apsūdzēto Lembergu ZZS jau vairākas reizes pirms parlamenta vēlēšanām nosaukuši kā savu iespējamo premjera amata kandidātu.

Visus viedokļus lasiet žurnālā “Ir” šeit.

(papildināta ar Lemberga izteikumiem “Pirmajā kanālā”)

Komentāri (36)

Nika 17.04.2014. 09.06

Lembergam vienvirziena biļeti uz sapuvušo krieviju.

+23
0
Atbildēt

1

    ingazilunska > Nika 17.04.2014. 10.19

    Skatieties, lai Lembergs neaizbrauktu uz Krieviju, līdzi paņemot visu Latviju. Viņš ir spējīgs nodrošināt jums šo transformāciju jeb pārgājienu.

    0
    -6
    Atbildēt

    0

austrisv 17.04.2014. 09.10

“ZZS partnerorganizācijas “Latvijai un Ventspilij” līderis Aivars Lembergs NATO bāzu veidošanu nesenā intervijā medijos pielīdzinājis 1940.gada okupācijai un paziņojis, ka NATO karavīrus Latvijā gaidot tikai prostitūtas.”

Pēc lemberga iznāk, ka tad jau es arī sevi varu pieskaitīt prostitūtām, jo ļoti vēlos, lai es personiski Latvijā justos droši kaut arī mani tas Puzes punduris pieskaita tām vieglas uzvedības meitenēm.

Nu nekas pārdzīvošu šo, jo lembergs ir mēsls un tāds arī paliks manās acīs. nožēlojamais valsts nozadzējs- gluži tāds pats kā Janukovičš. tad nu vārna vārnai acīs jau neknābs. Abi draudziņi ar Vešņakovu jau pārrunāja, kā to varēja redzēt vienā TV raidījumā, kuras partijas ir sarunājamas un kuras vēl jāpiepērk, lai te ienāktu kremļa vara.

Maita pēdējais.

+23
0
Atbildēt

4

    dzintarz > austrisv 17.04.2014. 10.17

    Tur jau tā latvju bēda, ka latvju ģimenēm/radiem sēžot pie bagātīgi klāta činavnieka (mērena nodokļu zagļa) svinību galda nav drosmes pateikt tostu: Cienot radniecību, pateicos par uzaicinājumu , bet šo glāzi nedzeršu, šo rasolu neēdīšu, šos izklaidētājus neklausīšos, jo pat darvas karote var sabojāt medus mucu, par 20%-30% kukuļu pat nerunājot..

    Sievām: nedodiet pyst blēdim!

    Vīriem: ignorējiet varaskāras kuces!

    Bērniem: nedodiet buču reketierim!

    Vēlētājam: nebalsojiet par komatoziem personāžiem, zagļiem!

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    Timurs Čuntonovs > austrisv 17.04.2014. 15.04

    Esmu prostitūta – no Lemberga skatu punkta. Tā kā vārdu ‘prostitūta” Puzas ķeizars lietojis negatīvā nozīmē, tad faktiski personīgi man tas skan kā cīruļa treļļi – ļoti patīkami. Jo Lembergs jau sāk slīdēt uz Žirinovska līmeņa pusi.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    austrisv > austrisv 17.04.2014. 09.19

    Interesanti, kas būtu manas ģimenes vīrieši? Vai arī prostitūtas, vai kaut kas cits lembja izpratnē? Interesanti?

    +11
    0
    Atbildēt

    0

    dzintarz > austrisv 17.04.2014. 09.16

    Demokrātiskais mazākums to (par puzes prostituēto) zināja sen.

    Demokrātiskajam Kurzemes vairākumam tas vēl jāapzin.

    Puzes mazgabarīta mērkaķēns taisās pakaļ Dižās Piektās Impērijas shēmām.

    +12
    0
    Atbildēt

    0

janis17 17.04.2014. 09.25

Vai nav laiks atbrīvoties no mazās hūtes?

Varbūt vēl ir cerība pašattīrīties un kļūt par normālu partiju?

+19
0
Atbildēt

2

    Dace > janis17 17.04.2014. 14.14

    Vēl jau mazliet laiks ir.. Kombinācija Zaļie un zemnieki vien jau ir pretdabiska, kur nu tur vēl Ventspils klāt.. Bet ko tad, ja Aivars aiziet ar visu naudas skapja atslēdziņu?

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    austrisv > janis17 17.04.2014. 09.30

    Aivar, tu taču netici ZZS runām, vai ne, jo partijai taču vēl jātiek nākošajā saeimā atšķirībā no lembja, kurš var atļauties teikt visu ko domā patiesībā, jo laikam jau būs mīļš arī turpmāk daudziem Latvijas vēlētājiem( aprobežotajiem vai nopirktajiemn ar drupačām no viņa galda) un tādu nav mazums cik dzirdēts. kaut vai atceramies Emša portfelīša lietu, kura uzpeldēja atklātībā, bet cik “portfelīšu lietas” vēl ir apslēptas

    +15
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu