Turčinovs: Desantnieki tiks sodīti par gļēvulību (papild.) • IR.lv

Turčinovs: Desantnieki tiks sodīti par gļēvulību (papild.)

26
Ukrainas armijas karavīrus un bruņutehniku vietējie iedzīvotāji apturēja netālu no Luganskas pie Pčelkino. Karavīri apjukuši. Foto: ITAR-TASS/LETA

Uzbrukumā Mariupoles armijas bāzei nogalināti trīs, 13 ievainoti

Ukrainas prezidenta pienākumu izpildītājs Oleksandrs Turčinovs paziņojis, ka 25.gaisa desanta brigāde, kura trešdien nokļuva prokrievisko separātistu gūstā, tiks izformēta, bet militārpersonas – sodītas, ziņo “ua-ru.info”.

Turčinovs to paziņoja ceturtdien, atklājot Ukrainas parlamenta rīta sesiju.

“25.gaisa desanta brigāde tiks izformēta par gļēvulību, bet karavīri atbildēs tiesas priekšā. Atbilstošus rīkojumus par vainīgo saukšanu pie atbildības jau saņēmuši attiecīgie militārie dienesti,” teica Turčinovs.

16.aprīlī šīs Ukrainas armijas vienības karavīri nokļuva gūstā pie prokrieviskajiem separātistiem, bet vēlāk Krievijas diversanti sagrāba sešus bruņutransportierus, ar kuriem karavīri pārvietojās.

Nacionālās gvardes karavīri atsit separātistus

Trešdien Ukrainas austrumu pilsētā Mariupolē notikušajā bruņoto separātistu uzbrukumā Nacionālās gvardes bāzei nogalināti trīs uzbrucēji, 13 ievainoti un vēl 63 aizturēti, ceturtdien paziņoja iekšlietu ministrs Arsēns Avakovs.

“Iekšlietu ministrijas rindās zaudējumu nav. Pēc sākotnējiem datiem, uzbrukušo kaujinieku vidū ir trīs nogalinātie, 13 ievainotie un 63 aizturētie. Konfiscēti ieroči, Krievijas operatoru saziņas līdzekļi un telefoni. Notiek aizturēto uzbrucēju personības noskaidrošana,” savā “Facebook” lapā raksta Avakovs.

Pēc viņa teiktā, pēc uzbrukuma bāzei Iekšlietu ministrijas daļas veikušas “operāciju uzbrucēju bandas lokalizēšanai, uzskaitīti aptuveni 300 cilvēki”.

Kā pavēstīja Avakovs, pēc tam, kad uzbrucēji apmētājuši bāzi ar Molotova kokteiļiem un spridzekļiem un atklājuši uguni uz sargiem, tika raidīti brīdinājuma šāvieni, tad pēc brīdinājuma atbilstoši reglamentam atkārtota uzbrukuma gadījumā tika atklāta tieša uguns.

“Pēc trauksmes tika izsauktas visas Mariupoles milicijas daļas. Ar kopīgiem bruņotas milicijas un Nacionālās gvardes spēkiem pēc īsas kaujas uzbrukusī banda tika izklīdināta, lokalizēta un atbruņota,” raksta Avakovs. “Šobrīd Drošības dienests kopā ar miliciju dokumentē faktus. Operācija turpinās. Iekšlietu ministrijas specvienība turpina vajāt vienu no bruņotajām grupām. Ielās strādā milicijas patruļas.”

Trešdienas vakarā pie armijas daļas piebraukuši mikroautobusi, no kuriem izkāpuši cilvēki pelēkā formā un maskās. Viņi nostājušies apkārt bāzei un sākuši tās teritorijā mest spridzekļus un pieprasīja viņiem atdot ieročus. Uz to bāzes sargi atbildējuši ar brīdinājuma šāvieniem gaisā. Pēc tam izcēlusies aptuveni 20 minūtes ilga apšaude.

Savukārt Ukrainas pretošanās kustības koordinators Dmitrijs Timčuks savā blogā raksta, ka ceturtdien Donbasā varētu izšķirties Ukrainas liktenis.

Viņš uzskata, ka, nespējot saasināt situāciju visā dienvidaustrumu Ukrainā, Krievija nolēmusi sākt pakāpenisku Ukrainas reģionu atņemšanu Kijevai, ziņo UNIAN.

„Ir jāsaprot, ka Doņeckas apgabals šodien ir Putina avantūristiskā Ukrainas iznīcināšanas plāna otrā posma „pilotprojekts” (pēc Krimas). Ja te Maskavai viss izdosies, līdzīgs scenārijs var tikt īstenots arī Luganskas un Harkovas apgabalos. Un tā tālāk,” raksta Timčuks.

Ceturtdien Doņeckā un Luganskā notiks mītiņi, lai atbalstītu vienotu un nedalāmu Ukrainu.

(papildināta no sākuma)

Komentāri (26)

Guntis 17.04.2014. 09.52

Kad šauj pretim, tad krievu nacistiem dūša papēžos. Ukraiņi beidzot kaut ko izdarīja pareizi.

+15
0
Atbildēt

1

    Inese > Guntis 17.04.2014. 11.09

    *

    Путин сидит перед телевизором и не переставая названивает Шойгу или начальнику разведки/контрразведки:

    — Орден Тягнибоку за отмену русского языка! Как так — не наш агент?! Орден Ярошу за идею подрыва газопровода! Что значит — это не мы, это он сам?! А этот придурок — Ляшко? А эти кретины из Свободы — Мирошниченко и прочие? Там вообще наши агенты есть?!!! Что значит — закупили вагон попкорна и цистерну пива и смотрят на происходящее как кино????!!!

    Раздраженно повесил трубку и щелкнул селектором:

    — Пива мне. И попкорна. И прямую трансляцию с Украины.

    Посмотрел. Снова набирает номер: — Почему Музычко не уберегли?

    +2
    -5
    Atbildēt

    0

dzintarz 17.04.2014. 13.46

Vēl viens jauns (kolorādo žuki jau “iegājušies apritē”) apzīmējums kremļa asiņainā pundura līdzjutējiem – federasti.

Daļēji formulēts lozungs 9.maija “svinībām” varētu izskatīties šādi:

“Kremļadskim federastam i koloradskim žukam – Pozor!”

+10
0
Atbildēt

1

    Amis > dzintarz 17.04.2014. 14.15

    Feģerasti, imperasti, šleserasti, zatļerasti….

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

Gaisma; Enģelis 17.04.2014. 10.19

Vaboļi drusku aplauzās, jo nezināja, ka armijas daļā dislocēta jaunizveidotā Nacionālā gvarde, kur nav gļēvu un nodevīgu komandieru kā Ukrainas armijā un sevišķi iekšlietu karaspēkā. Tā nu koloradosi pirmo, un cerams ne pēdējo, reizi dabūja pa strīpaino kumpalu;)

+9
-1
Atbildēt

1

    dzintarz > Gaisma; Enģelis 17.04.2014. 11.21

    Pavērosim un uzskaitīsim cik “kolorādo žuku” izies 9.maijā Kaŗātavu laukumā un “išakova rīgas” ielās!

    Fotografējiet un dokumentējiet “kolorādo žukus”, Latvijas pilsoņi!

    Lieti noderēs lustrācijas datubāzēm!

    +10
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu