Ukraina aizliegusi ieceļot visiem krievu vīriešiem • IR.lv

Ukraina aizliegusi ieceļot visiem krievu vīriešiem

29
Ukrainas robežsargus uzrunā prezidenta amata kandidāte Jūlija Timošenko. Foto: AFP/LETA

Aizliegums pamatots ar provokāciju un terora aktu draudiem

Ukrainas robežapsardzības dienests ceturtdien apstiprinājis iepriekš izskanējušās ziņas, ka valstī aizliegts ieceļot visiem vīriešu kārtas Krievijas pilsoņiem vecumā no 16 līdz 60 gadiem, ziņo LETA/AFP/Korrespondent.net.

Aizliegums pamatots ar provokāciju un terora aktu draudiem, paskaidrojis robežapsardzības dienesta preses centrs.

Kā ziņots, iepriekš ceturtdien Krievijas lidsabiedrība “Aeroflot” jau pavēstīja, ka Ukraina aizliegusi savā teritorijā ieceļot vīriešu kārtas Krievijas pilsoņiem. Tomēr krievu aviokompānija ziņoja, ka aizliegums attiecas uz personām vecumā no 16 līdz 80 gadiem.

Izņēmumi tikšot pieļauti vienīgi ārkārtas gadījumos.

Krievijas diversanti un vietējo separātistu kaujinieki pēdējo dienu laikā Ukrainas austrumos sagrābuši vairākas valsts iestāžu un milicijas nodaļu ēkas, kā arī citus stratēģiskos objektus, piemēram lidlaukus, bet uz ceļiem izveidojuši kontrolposteņus. Reaģējot uz šiem notikumiem, Ukrainas varasiestādes uzsākušas pretterorisma operāciju.

UDD publiskojis pierādījumus par vērienīgu Krievijas militāro agresiju Ukrainas austrumu apgabalos. Agresiju īsteno Krievijas bruņoto spēku Galvenās izlūkošanas pārvaldes (GRU) izlūkošanas un diversiju grupas, liecina UDD materiāli.

 

Komentāri (29)

Andris 17.04.2014. 19.59

UA valdība pēdējā laikā rīkojas diezgan prātīgi. Tas vieš optimismu.

Nevajadzēja ilustrēt rakstu ar aferistes Timošenko bildi. Viņai ar valdību nav nekāda sakara.

+12
0
Atbildēt

1

kreëstliv 17.04.2014. 22.45

Interesanti ar to ieceļošanu, jo uzturēšanās atļauju darbības pātraukšana Krievijas pilsoņiem visā ES var būt viens no veidiem kā izbeigt šo ieilgušo teātri. Varbūt sāks domāt, ko tur savēlējuši un cik labi tajā zemē dzīvot, ka noteikti vajag pēc iespējas ātri atgriezties. Tas attiecas gan arī uz tiem, kas te apdzied līdzīgus scenārijus Latvijā, vienā mirklī būtu aizliegums strādāt citās ES valstīs, kas daudzām ģimenēm nozīmētu diezgan smagu iznākumu. Pieņemu, ka Krievija nav ņēmusi vērā šo aspektu savās “fantāzijās”, tikai to ir vērts atgādināt tiem, kas to aizmirsuši. Ukrainai šo lietu vajadzēja izdarīt jau pirms pāris nedēļām.

Tie Rietumi, kurus Lembergs te izsmej, parādīs savu spēku, Putins savu auoritāti Rietumu acīs, ja tāda jebkad bijusi, ir zaudējis. Patiešām žēl, ka ar šoferu dēliem un meitām un visādiem draugiem un draudzenēm valsts pārvaldes augstākajos amatos Latvija nav spējusi sevi pierādīt kā līdzvērtīgu Rietumeiropai, un tagad jāpaļaujas uz ASV.

+11
0
Atbildēt

0

archoftriumph 17.04.2014. 19.51

locmeli un vinjam liidziigos arii peec 60 nedriikst laist ukrainaa. buus jaaaizraxta vinju robezsargiem par pilsoni vaardaa Janis Locmelis.

+7
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu