RPP amatpersona Trulis ievietota Rīgas Centrālcietumā (papild.) • IR.lv

RPP amatpersona Trulis ievietota Rīgas Centrālcietumā (papild.)

26
Rīgas pašvaldības policistu cepures. Foto: Edijs Pālens, LETA

KNAB aizturējis vēl vienu RPP darbinieci par kukuļošanu

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) aizturētais Rīgas Pašvaldības policijas (RPP) Centra pārvaldes priekšnieks Aigars Trulis ievietots Rīgas Centrālcietumā, aģentūrai LETA apstiprināja Ieslodzījuma vietu pārvaldē. Viņam saskaņā ar tiesas lēmumu piemērots apcietinājums. Cietumā viņš ievietots 15.aprīlī.

RPP priekšnieks Juris Lūkass trešdien teica, ka Truli KNAB aizturēja atvaļinājuma laikā un pēc atgriešanās no atvaļinājuma viņu atstādinās no amata.

Tāpat KNAB aizturējis vēl vienu RPP darbinieci – Lietvedības nodaļas priekšnieci Elīnu Jostiņu. Viņai patlaban nav piemērots ar brīvības atņemšanu saistīts drošības līdzeklis. Policijas darbiniece patlaban atrodas atvaļinājumā.

KNAB paziņojumā presei raksta, ka ilgstošā laika posmā viena RPP amatpersona ir pieņēmusi vairākus kukuļus tālākai nodošanai RPP pārvaldes priekšniekam, lai tas, izmantojot savu dienesta stāvokli, rīkotos kukuļdevēja interesēs un pieļautu bezdarbību komercsabiedrības interesēs.

KNAB rīcībā esošā informācija liecina, ka vienā gadījumā amatpersonai ir nodots kukulis 375 latu (533 eiro), citā gadījumā 400 eiro apmērā.

Pēc kukuļa nodošanas RPP amatpersonas aizturētas. Neatliekamās procesuālās darbības, tai skaitā aizturēšanas un kratīšanas, veiktas, sadarbojoties ar Valsts policiju, kuras lietvedībā atrodas kriminālprocess par sutenerismu organizētā grupā. Šīs izmeklēšanas laikā konstatēts, ka nozieguma īstenošanā iesaistītas arī RPP amatpersonas. Valsts policija aizturējusi vēl trīs personas, un tiek turpināta izmeklēšana.

Viena amatpersona atzīta par aizdomās turēto kukuļa pieņemšanā, otra amatpersona – par starpniecību kukuļošanā, savukārt komercsabiedrības pārstāvis tiek vainots kukuļdošanā, norāda KNAB.

Pēc Truļa aizturēšanas RPP analizēs iespējamos cēloņus un veiks preventīvus pasākumus, lai nākotnē nepieļautu šādus gadījumus.

Jau zi;nots, ka KNAB pagājušajā piektdienā aizturēja augsta ranga Rīgas Pašvaldības policijas darbinieku – Centra pārvaldes priekšnieku Aigaru Truli, vēsta “pietiek.com”. Faktu par Pašvaldības policijas darbinieka aizturēšanu aģentūrai LETA apstiprināja arī Pašvaldības policijas pārstāve Inese Krieviņa.

Trulim inkriminētie Krimināllikuma panti un piemērotais drošības līdzeklis ir jājautā KNAB, taču līdz šim nekas neliecināja par potenciālu iespēju, ka viņš varētu šādā veidā rīkoties. Trulis pašvaldības policijā strādā kopš 90.gadu sākuma un bija pietiekami pieredzējis un zinošs darbinieks, norādīja Lūkass.

Aizturēšana notikusi piektdien. KNAB Truli aizturējis aizdomās par koruptīvām darbībām, iespējams, piesedzot jeb nodrošinot tā dēvēto legālo jumtu masāžas salonu darbībai Rīgā, ziņo “pietiek.com”. Šādu salonu blakusnodarbe mēdz būt prostitūcijas pakalpojumu sniegšana.

Trulis 2012.gadā bijis starp sešiem Rīgas Pašvaldības policijas darbiniekiem, kurus Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komiteja nolēmusi prēmēt par ilgstoša prostitūcijas tīkla likvidēšanu.

Aizturēšana notikusi nākamajā dienā pēc tam, kad amatā ar labvēlīgu tiesas spriedumu tika atjaunota KNAB priekšnieka vietniece korupcijas apkarošanas jautājumos Juta Strīķe.

Truļa ienākumu deklarācija rāda, ka 2013.gadā algā viņš saņēmis 27 000 latu jeb 38 500 eiro. Trulis uzrādījis arī 32 000 eiro lielus bezskaidras naudas uzkrājumus.

(papildināta ar jaunāko informāciju no sākuma)

Komentāri (26)

ievuliitis 16.04.2014. 08.34

Žēl, ka nav tāds “taisnības ūdentiņš” pieejams. Cik daudz interesanta šis bordeļu piesedzējs, pēc būtības – “jumts”, būtu varējis pastāstīt izmeklētājiem un sabiedrībai. Kaut vai to – ar ko dalījās Rīgas Domē.

+20
-6
Atbildēt

11

    Inese > ievuliitis 16.04.2014. 08.48

    Iespējams, ka dalījās ar Olafu Pulku un Sarmīti Ēlerti?

    +4
    -18
    Atbildēt

    0

    Amis > ievuliitis 16.04.2014. 09.48

    betijacelmale Žēl, ka nav tāds “taisnības ūdentiņš” pieejams.

    =================

    Un tad? “Taisnības ūdentiņu” nāktos nobaudīt arī Zatleram, Dombrovskim un pārējiem varturiem un tad “dakšu revolūcija”, līķu kaudzes un ārkārtas vēlēšanas, neizbēgamas.

    +2
    -13
    Atbildēt

    0

    Amis > ievuliitis 16.04.2014. 11.35

    betijacelmale Mēs nevaram likt vienos svaru kausos kriminālas darbības

    ====================

    Vai pieņemot pēc definīcijas, ka manis nosauktie darboņi ir šķīstas kā Cēzara sievas? Es uzskatu, ka tieši viņu noziedzīgās bezdarbības vai pat līdzdalības dēļ, tādi Truļi darbojas tiesībsargājošās iestādēs. Sabiedrībai ir ne tikai tiesības bet pat pienākums zināt visu par to neliešu īpašām attiecībām ar meļņikiem, zaharjiniem, ušakoviem, savickiem, berņiem, fiļiem, esterkiniem un loginoviem.

    0
    -8
    Atbildēt

    0

    Amis > ievuliitis 16.04.2014. 12.06

    betijacelmale

    Skaidra lieta, Truļa nodarījums nekādi nevelk uz nāvessodu.

    +1
    -6
    Atbildēt

    0

    dzintarz > ievuliitis 17.04.2014. 12.51

    betijacelmale Žēl, ka nav tāds “taisnības ūdentiņš” pieejams

    ==========

    išaka muņiki klusēs līdz pēdējai “Airopas tiesai”.

    Gluži kā Imants Sūdmalis.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    janis17 > ievuliitis 16.04.2014. 11.50

    Betija, nu nezinu kurš noziegums smagāks – 20 prostitūtu, kas brīvprātīgi izliekas par masāžistām piesegšana, vai Latvijas valsts gazpromizācija, ģinamovizācija, latviešu skolu slēgšana krīzes laikā, nevis pāreja uz vienu izglītības sistēmu?

    Kas dombrovska laikā izdarīts aizsardzībai?

    Vai par šo neviens atbildību nenesīs?

    http://www.delfi.lv/news/comment/comment/otto-ozols-noklusetais-krizes-zinojums-latvija-izradijusies-katastrofali-vaja.d?id=44399765

    Es nesaku, ka sutenerisms vai tā piesegšana būtu attaisnojama, bet salīdzināms ar Otto Ozola rakstā minētajiem noziegumiem tas tomēr nav!

    +5
    -5
    Atbildēt

    0

    Linda Deičmane > ievuliitis 16.04.2014. 11.47

    Nabagmājas sētniek, noslauki siekalu. Gar Lemberga mīkstumiem grābstoties, ķīselis tev uz smadzenēm uzspiedis, idiņ.

    +4
    -2
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > ievuliitis 16.04.2014. 11.53

    Aivarsk, es teicu, ka ” Nosauktiem ir tik atšķirīga labo, ne tik labu un pavisam nepieņemamo padarīto darbu bilance, ka to likšana vienā maisā pārsteidz.” te es domāju Zatleru un Dombrovski. Garāk rakstīt vairs nav laika.

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > ievuliitis 16.04.2014. 10.24

    Pārspīlēts, daudz par daudz parspīlēts. Mēs nevaram likt vienos svaru kausos kriminālas darbības, arī iespējamo cilvektirdzniecību, kam par jumtu kalpo Rīgas pilsetas augstas amatpersonas un ļoti atšķirīgi vērtējamus politiķu darbus. Nosauktiem ir tik atšķirīga labo, ne tik labu un pavisam nepieņemamo padarīto darbu bilance, ka to likšana vienā maisā pārsteidz.

    Es negribetu tagad rakstīt gari un plaši par viņu padarīto darbu, to jēgas un bezjēgas skaidrojumu. Tāpēc gribētu šo diskusijas aspektu neturpinat. Mēs aizejam tālu no raksta tēmas.

    +8
    0
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > ievuliitis 16.04.2014. 09.41

    Ierados, visa sabiedrība zin, kas Rīgas Domē nosaka toni un kuru viedokļiem un vārdiem nav nekāda svara. Tāpat ir visiem zināms, kas paraksta rīkojumus par prēmiju piešķiršanu.

    +12
    0
    Atbildēt

    0

    Þanis Bezmers > ievuliitis 16.04.2014. 09.34

    Iespējams, dalījās arī ar ločmeļiem, jo semočku birdinātāji no kremļa ir paskopi. Treknākas piedevas jāmeklē pašiem uz vietas. Labs avots ir “apspiesto tautiešu” netīrais bizness.

    +14
    0
    Atbildēt

    0

dzintarz 16.04.2014. 10.03

Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komiteja prēmējusi

==============

Labais!

+12
-1
Atbildēt

3

janazakovica 16.04.2014. 13.01

dazus menesus atpakal aiztureja centra rajona krim.policijas prieksnieku par pedofiliju…vina prieksnieku Avu steidzigi aizroteja par vienkarsu inspektoru..pec menesa vainigo atbrivoja..un izmeta no darba..viss noklusa.ko dara knabis..?

+7
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu