DMDM skatāma Diānas Dimzas-Dimmes izstāde "Mājas arheoloģija" • IR.lv

DMDM skatāma Diānas Dimzas-Dimmes izstāde “Mājas arheoloģija”

21
Izstādes "Mājas arheoloģija" publicitātes foto

 Izstāde ir mākslinieces atmiņas par savu bērnību

Līdz 15.maijam Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeja 3.stāva vestibilā skatāma mākslinieces Diānas Dimzas-Dimmes izstāde un eksperiments “Mājas arheoloģija”, raksta aģentūra LETA.

Dimza-Dimme 1992.gadā ir beigusi Latvijas Mākslas akadēmijas Tekstilmākslas nodaļu, regulāri rīko personālizstādes gan Latvijā, gan ārvalstīs, kā arī piedalās dažādos mākslas projektos. Mākslinieces radošā darbība neiekļaujas tradicionālās tekstilmākslas robežās. Laika gaitā viņa ir pieradinājusi savus skatītājus pārsteigumiem: gleznojot uz “strukturētiem” audekliem, izmantojot arhīva fotogrāfijas, zīmējot, veidojot kolāžas un miksējot visdažādākās tekstila tehnikas. Vienā vārdā to visu var definēt kā “autortehniku”. 

Mākslinieces atpazīstamības zīme ir viņas darbu īpašā pasaule, kas asociatīvi vērsta nevis uz reālu dzīves notikumu atveidi, bet uz garīgo dimensiju – to neredzamo telpu, kas mājo ikvienā cilvēkā. Arī jaunā izstāde un eksperiments ir ne tikai par māju kā fizisku dzīves vietu, bet sajūtu atmiņu krājumu par mājām kā dvēseles patvērumu. “Pēdējā laikā biju spiesta krāmēties pa senču māju, tajā atrodot sen neredzētas mantas, ar kurām esmu bijusi kopā no bērnības. Šīs lietas ir veidojušas manu personību, katrai no tām ir savs atmiņu stāsts. Gribēju ar to dalīties, nosaucot izstādi par “Mājas arheoloģiju”,” stāsta māksliniece. 

Dimzai-Dimmei ir izdevies radoši apvienot sevī radošo personību un talantīgu pedagogu: kopš 2010.gada viņa ir LNMM izglītības projektu kuratore. Nākamnedēļ, 24.aprīlī no plkst.11 līdz plkst.17, visiem interesentiem būs iespēja satikt Dimzu-Dimmi izstādē, uzdot jautājumus autorei, kā arī piedalīties mākslinieces vadītajā radošajā darbnīcā. 

Ieeja izstādē būs bez maksas, bet darbnīcas apmeklējums maksās 1,42 eiro. Vairāk informācijas muzeja mājas lapā

Komentāri (21)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu