VIDEO: ASV Valsts departaments atmasko 10 Krievijas propagandas mītus Ukrainā • IR.lv

VIDEO: ASV Valsts departaments atmasko 10 Krievijas propagandas mītus Ukrainā

24
Ukrainas pilsētas Kramatorskas milicijas iecirknim uzbrūk armijas aizsargtērpos ģērbušies separātisti. Foto: ITAR-TASS/LETA

Kremļa propagandists Kiseļovs jau pirms gada TV rādīja Krievijas specdienestu “zaļos cilvēkus” mācībās

ASV Valsts deprataments pirmdien publicētajā dokumentā atklāj Krievijas propagandas desmit mītus par situāciju Ukrainā.

Krievijas propagandas mašīna turpina runāt naida valodā un nodarboties ar vardarbības un ienaida kurināšanu, teikts Valsts departamenta dokumenta preambulā. Tādejādi tiek radīts iespaids par viltus draudiem Ukrainā.

Dokumentā atmaskoti 10 mīti, uz kuriem balstās Krievija, runājot par situāciju Ukrainā un kas, pēc Valsts departamenta pārliecības, ir meli. Krievijas apgalvojumiem ASV ārlietu resors pretī liek savus faktus.

Pirmais mīts: Krievija apgalvo, ka krievu aģenti Ukrainā nav aktīvi. ASV Valsts departaments norāda, ka tā nav taisnība, jo Ukrainā jau arestēti vairāk nekā desmit Krievijas izlūkdienesta aģenti, daudzi no tiem aresta brīdī bija bruņoti.

Otrais mīts ir, ka prokrieviskās demonstrācijās piedalās tikai un vienīgi Ukrainas pilsoņi, kuri arī tās esot  iniciējuši, atšķirībā no Eiromaidana Kijevā. Valsts deprartaments norāda, ka tā nebūt nav, jo daudziem no šiem tā saucamajiem “protestētājiem” tiek maksāts par viņu līdzdalību vardarbībās un nemieru celšanā Austrumukrainā. “Ir skaidrs, ka šie incidenti nav spontāni, bet gan daļa no labi organizētas Krievijas kampaņas ar kūdīšanu, separātismu un Ukrainas valsts varas sabotāžu,” teikts ASV paziņojumā.

ASV Valsts departaments arī noraida Krievijas apgalvojumu, ka no Ukrainas robežas tiek atvilkts karaspēks, norādot, ka pie robežas joprojām koncentrēti 35-40 tūkstoši Krievijas karavīru, neskaitot 25 tūkstošus lielo armijas kontingentu Krimā.

Par meliem nosaukta arī Ukrainas pagaidu valdības vainošana nacionālismā, fašismā, kā arī melīgi esot draudi Ukrainas nacionālajām minoritātēm.

ASV Valsts departaments par meliem nosaucis arī it kā pastāvošos draudus Ukrainas krievvalodīgajiem iedzīvotājiem. Tieši otrādi, kā norāda ASV, “lielākam riskam ir pakļauti etniskie krievi, kuri dzīvo Krievijā un ir opozīcijā autoritārajam Vladimira Putina režīmam”. Dokumentā norādīts, ka šie krievi “pastāvīgi tiek vajāti un ieslodzīti cietumā par to, ka kritizē Putinu par varas pārsniegšanu”.

Vēl viens no Krievijas mītiem, kas tiek atmaskots dokumentā, ir Krievijas apgalvojums, ka tā pret Ukrainu kā ieročus neizmanto tirdzniecības un enerģijas “karu”. Pēc Krimas okupācijas un aneksijas Krievijas gāzes cena pieauga par 80%, turklāt Krievija no Ukrainas pieprasa vairāk nekā 11 miljardus ASV dolāru par it kā nesaņemtajiem maksājumiem, teikts dokumentā.

Visu ASV Valsts departamenta dokumentu varat lasīt šeit.

Kiseļovs jau pirms gada TV rādīja Krievijas specdienestu “zaļos cilvēkus” mācībās

Par tā saucamajiem Krievijas armijas “zaļajiem cilvēkiem” jeb karavīriem bez atpazīšanās pazīmēm, kurus Krievija tagad izmanto iebrukumā Ukrainā un Austrumukrainas situācijas destabilizācijā, Kremļa propagandists Dmitrijs Kiseļovs sižetā televīzijas programmā “Vesti nedeļi” stāstīja jau pagājušā gada 28.aprīlī, vēsta UNIAN.

Telekanālā “Rossija 24” tika demonstrēts sižets no šādām Krievijas specdienesta mācībām Ziemeļkaukāzā. “Pirmoreiz Krievijas karavīri atklāti paziņojuši, ka ir gatavi nelegāli darboties ārzemēs,” ar lepnumu balsī stāsta “Vesti” žurnālists sižetā. Fonā redzami cilvēki kamuflāžas tērpos un maksās, kas tagad ļoti atgādina nezināmos bruņotos cilvēkus, kuri okupēja Krimu un kuri patlaban darbojas Austrumukrainas pilsētās, sējot nemieru.

Krievijas žurnālisti pirms gada pabijuši mācībās, kuru mērķis bijis karadarbības imitācija “kādas kaimiņvalsts teritorijā”.

Jaunajam specdienestam, pēc žurnālistu stāstītā sižetā, jāatrisina “pikanti uzdevumi” – “jānovērš dažu valstu uzmanība un spēki no iekšējām problēmām, radot tur iekšējas problēmas, graujot šo valstu politisko sistēmu, destabilizējot situāciju”.

Sižetā tiek arī stāstīts, ka specvienības veido, apmāca un tās paredzētas partizānu darbībām ārvalstīs, kā arī nevēlamu līderu novākšanai citas valsts teritorijā.

(papildināta ar video un sadaļu par Kiseļova sižetu)

Komentāri (24)

Ansis Reinhards 14.04.2014. 12.25

Parasti protestos ir kāds, kas uzņemas atbildību, izvirza prasības, ved sarunas. Tas ir situācijās, kad protesti ir “nobrieduši” un ir kā “uztrūcis augonis”. Maidanā bija Kļičko, bija Tjagņiboks, Jaceņuks, bija tas pats Jarošs.

Kā redzam, a-Ukrainā līderu nav, nav ar ko pat runāt. Cītīgi klausos Doždj, eplatforma http://www.tvrain.ru, tur žurnālisti stāsta, ka separātisti nevēlas runāt, nevar saprast, kas ko vada, prasības mainās… Tas liecina, ka tie nav vietējie, kam pilna sirds… Šos aiz aukliņām rausta no ārpuses, šie lēmumus nepieņem, vien akli izpilda pavēles…

+11
-1
Atbildēt

2

    Egitazz > Ansis Reinhards 14.04.2014. 14.13

    Maidanas protestētājiem bija ieroči. Bet pēc tam, ka protestētāji ar ieročiem savu lomu izpildīja, sekoja viena no līderiem Sašas Belija novākšana – lai citi saprastu, ka jātur muti ciet, ko viņi Maidanā darījuši.

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    austrisv > Ansis Reinhards 14.04.2014. 12.51

    Par to jau liecina tie protestētāju forma tērpi, ieroči un zābaki, ka sir tikai krievu specvienībām. Kur protestētājs, kā to tagad krievi dēvē, rāvis rācijas un armijas teltis?

    Vai tādas rācijas bija maidana protestētājiem, un specdienestu zābakos autas kājas bija maidanā protestētājiem?

    +7
    0
    Atbildēt

    0

dzintarz 14.04.2014. 12.17

Krievijas uŗlas ir “pilnīgā $ūdā”, par ko daļēji liecina russembassy(iekšdelfi).lv brigādistu izmisuma cīņa.

Nožēlojami, ka bijušā citsmedijs.lv palieka – IR – turpina nokurināt lokālo čivinātāju enerģijas paliekas moskaļu interesēs..

+6
0
Atbildēt

1

    Dina > dzintarz 14.04.2014. 13.43

    Ha, ha, ha, ha …. „10 mīti” … bija jau it kā pirms kādā mēneša. Diez kam tas sviests domāts? Laikam vietējiem amīšu lumpeniem. Onkuļa Sema politpropaganda rullē!

    Vissmieklīgākais, ka vidējais makdonaldu ēdājs nez vai pat vispār pamanīs, ko šorīt brokastīs „apēdis” – 3 padomus, kā fiksi notievēt, 5 kā iepatikties priekšniekam, 7 kā dabūt algas pielikumu vai 10 kā Kremlis „zaļos cilvēciņus taisa” … vēl no Karnegi laikiem šī prastā psihozombēšana ir kļuvusi par amerikāņa ikdienu.

    Tikai. Tāpat kā gadījumā ar notievēšanu šiem „atklājumiem” nav ne mazākā sakara ar patiesību vai tās parādības saturu, par ko iet runa. Prasta un primitīva smadzeņu skalošana … :)))

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

Kaspars Špūle 14.04.2014. 13.59

Šie vīri pasargās Kurmīti no kārtējās asinspirts

http://cs618922.vk.me/v618922568/2f58/E7kUEsEHyZE.jpg

+6
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu