Francija piedāvā četrus iznīcinātājus NATO patruļām Baltijā un Polijā • IR.lv

Francija piedāvā četrus iznīcinātājus NATO patruļām Baltijā un Polijā

41
Foto: LETA/EPA

Francijas aizsardzības ministrs Žans Īvs Ledriāns piektdien uzsācis vizīti Polijā un Baltijas valstīs

Francija piedāvā četrus iznīcinātājus NATO patruļām Baltijas valstu un Polijas gaisa telpā, ziņo Francijas aizsardzības ministram tuvi avoti,vēsta LETA/AFP.

Papildus iznīcinātāju “Rafale” un “Mirage 2000” patruļām Francija piedāvā arī divas reizes nedēļā veikt aviācijas kontroles un brīdinājuma sistēmas (AWACS) izlūkošanas lidaparātu patruļas Baltijas valstu un Polijas gaisa telpā.

Francijas aizsardzības ministrs Žans Īvs Ledriāns piektdien uzsācis vizīti Polijā un Baltijas valstīs, lai apspriestu iespējamos pasākumus šo valstu drošības pastiprināšanai.

Kā jau LETA ziņoja, reaģējot uz Krievijas iebrukumu Ukrainai piederošajā Krimas pussalā, marta sākumā Lietuvas Gaisa kara spēku bāzē ieradās seši ASV Gaisa spēku iznīcinātāji F-15C “Eagle”, pievienojoties četriem tā paša tipa iznīcinātājiem.

Kopš gada sākuma patrulēšanu Baltijas valstu un Polijas gaisa telpā nodrošina ASV Gaisa spēki.

Šauļos izvietotas arī divas lidmašīnas KC-135, kas paredzētas iznīcinātāju degvielas krājumu papildināšanai gaisā. Ar tām atlidojis iznīcinātājus apkalpojošais personāls – vairāk nekā pussimts cilvēku.

Savukārt Polijā gaisa telpas aizsardzības spēkiem pievienojušies 12 ASV bruņoto spēku iznīcinātāji “F-16” ar aptuveni 300 karavīriem.

NATO arī paziņoja, ka virs Polijas un Rumānijas teritorijas uzsāktas alianses izlūklidmašīnas patruļas.

 

Komentāri (41)

dzintarz 21.03.2014. 20.59

Jau tad, kad vēl biju mazs (skolā vēl negāju – 1961-62 gads) mana māmulīte, kura pēckaŗa krieveļlaikos bija spiesta ejot uz okupācijas režīma darbu atstāt savus bērnus mājās “nepieskatītus” apmācīja mani – nekad, nekad neatver durvis ja onkuļi vai tantes aiz tām runā krieviski.

Pat, ja pavērsi durvis ar drošības ķēdi lai apskatītu klauvētājus, krieveļi iebāzīs kāju pavērtajā spraugā, iestums čemodānu, dzīvokļa “orderi” un iemitināsies.

+12
0
Atbildēt

1

    austrisv > dzintarz 22.03.2014. 12.32

    Pag pag, bet kā tad ar latviešu nodevējiem, kuri tagda organizē jaunas partijas, lai patiesi un leģitīmi atdotos Krievijai. tye runāju gan par Repši, Sudrabu un Bondara partijām, jo šleserveidīgie jau sen zināmi.

    Esmu pat pārliecināta, ka krievija gatavo mums tieši šādu scenāriju, jo tikai tad tas būtu leģitīmi, ja latvieši vēlēšanās nobalsotu par šiem te augstākminētajiem kolobrantiem un tad kopā ar SC organizētu pievienošanos Krievijai.

    Pieminiet manus vārdus, jo scenārijs, ka sizstrādāts kremlī ir caur vēlēšanām oficiāli un legāli pievienoties mātuškai. Jautājums būs- ko latvieši sapratīs un par ko0 nobalsos.

    Re, arī Paulam tikšot iedots kārtējais saraksts rokās tikai pirms vēlēšanām. varru iedomāties, ka sbūs “patiesie” vainīgie, ka Paulam tika nozagta Krājbankā nauda!Nesaprotu vai viņš ir idiots vai zaudējis sajēgu naudas dēl!

    +2
    0
    Atbildēt

    0

Aivars Krauklis 21.03.2014. 16.06

Francija vairāk dotu miera nostiprināšanai Eiropā, ja atteiktos pārdot krieviem Mistrālus.

+12
0
Atbildēt

0

gustavs_velde 21.03.2014. 16.35

Sanāk kaut kā divkosīgi, mums piedāvā Baltijas gaisa telpas patrulēšanu ar iznīcinātājiem Rafale un Mirage-2000, bet tikmēr pa sētas durvīm tirgo lielos desantkuģus Mistral Krievijai…

+11
0
Atbildēt

8

    Danute Klaiva > gustavs_velde 21.03.2014. 21.17

    Nop tas ko franči būvē nav desantu kuģis, bet aviācijas bāzes kuģis.

    Tikai ar jūru ir savādāk. Krieviem vienīgā kontinentālā bāze ir Somu līcī. Ja viņi pa to ceļos ar lieliem spēkiem tos jau nofiksēs gan Igauņi, gan Somi. Tas, kas nāktu no anektētās Prūsijas, nevarētu daudz apdraudēt, jo tā teritorija viņiem pašiem ir apdraudēta no NATO valstīm. Ja viņi sadomās uzbrukt, tad tikai no sauszemes. Vienkārši padomājiet ar loģisku stratēģiju, bet ir jau vēl viena vājā pozīcija Krievijai un tā ir anektētā Prūsija. Karu ar NATO par Baltiju Krievijai vispār nav izdevīga, jo zaudēšanas gadījumā, viņi zaudēs anektēto Prūsiju. Jo kāpēc krievu izraisītā konflikta dēļ neatgūt to teritoriju, kas no mūžseniem laikiem pieder baltiem. Pēc mana viedokļa uz to teritoriju var pretendēt Latvija. Nevis Lietava, jo vēsturiski Kuršu teritorijas robežojās ar Prūsiju un ar valoda Prūšu bija daudz tuvāka kuršu valodai, ne kā lietuviešu. Kurzemniekiem ir daudz sakāmvārdu, kas ir nākuši no Prūsijas. Bet galvenais lai lielā NATO armija noved cīņu līdz galam, nevis kā vienmēr sataisa bedres un pamūk.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    austrisv > gustavs_velde 21.03.2014. 17.55

    Nu ko te nesaprast, jo, ja sabumbos šos Mistrālus, tad zaļie cilvēciņi pasūtīs citus un bizness plauks- arī francuži grib labi dzīvot.

    +3
    -3
    Atbildēt

    0

    Ligiña Doniña > gustavs_velde 23.03.2014. 02.14

    Tā ir. Un ja ASV iekš LV neguldīs savu nudu, tad visi NATO līgumi ir kaķim zem astes.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Danute Klaiva > gustavs_velde 21.03.2014. 17.57

    Fraņči gan labāk to kuģi būtu sūtījuši uz Latviju lai tad Krievija redz ka te ar ir bāzes kuģis, to ka uz tā nav lidmašīnu jau viņiem nav jāzin. Vai tad tiešām Baltijas valstis visas kopā nav spējīgas izveidot savu gaisa spēku divīziju? Tak āzim skaidrs ka, ne Latvija, ne Igaunija, ne Lietava nespē nopirkt kaujas iznīcinātājus un vēl katra tos uzturēt. Tad kāpēc neapvienoties? Ja katra valsts nopirktu pa diviem iznīcinātājiem, jau kopā būtu seši. Ja vēl Poliju piesaista, tad aina paliek gaišāka, bet ja olas kasa un saka naudas nav, tad kāda jēga vispār valstij? Neizsaimniekojiet savas rūpnīcas, tad ar būs naudiņas, un vairāk ar kājiņām staigājiet no viena nama uz otru, nevis ar auto un divām policijas mašīnām braukt no ministru padomes uz Saeimu, to gabali pat mana 85 gadus vecā māmuļa noiet var ar kājām 20 minūtēs. Lūk te ar visa tā nauda izkūp! Ja katru gadu pērk jaunus datorus, jaunas mēbeles, nebūs naudas ne armijai, ne skolotājiem, ne medicīnai.

    +5
    -3
    Atbildēt

    0

    austrisv > gustavs_velde 21.03.2014. 18.03

    Es gan esmu pārliecināta, ka nespēj vienoties Batija svalstis. Vai tad nu pirmā reize! Pat gāzes terminālu nevarēja savienoties, tāpat kā par atomelektrostaciju būvi utt. Manuprāt , visādi iefiltrēti nelieši to nekad nepieļaus.

    +5
    -2
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > gustavs_velde 22.03.2014. 09.26

    Šeit var parakstīt prasību Francijas Ārlietu ministram Lorentam Fabius ar prasību apturēt Mistral klases karakuģus Krieviejai:

    https://secure.avaaz.org/en/petition/Frances_Foreign_Minister_Laurent_Fabius_Stop_supplying_Russia_with_Mistralclass_warships/?ciiTyab

    Petīcijas teksts ” Apturiet piegādāt Krievijai Mistral-klases kara kuģus” angļu valodā tiks nosūtīts Francijas ārlietu ministram Lorentam Fabius (Laurent Fabius)

    P.S. Izplatiet to lūdzu tālāk saviem draugiem Latvijā un ārpus tās.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    Ojārs > gustavs_velde 21.03.2014. 18.59

    Tur jau tā lieta ka desantkuģis ir tīri uzbrukuma loģistikas vienība

    ———————-

    vai tas nav absurds, ka franči ir gatavi būvēt krieviem izteikti uzbrukuma ieroci. It kā franči nebūtu NATO…

    +7
    0
    Atbildēt

    0

    gustavs_velde > gustavs_velde 21.03.2014. 18.18

    Tur jau tā lieta ka desantkuģis ir tīri uzbrukuma loģistikas vienība, kura spēj piestāt samērā seklā krastā,kā tas ir Kurzemes jūrmala, nogādāt lielu skaitu vieglās bruņutehnikas(BTR-60 u.c.) ar militāro personālu, tā ka Baltijas valstīm tāds nav vajadzīgs. Bet kāpēc tādi ir vajadzīgi Krievijai, variet paši iedomāties…

    +11
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu