Pensionāri brīdina par plašiem protestiem • IR.lv

Pensionāri brīdina par plašiem protestiem

15
Foto: Gunita Kļaviņa, LETA

Vienlaikus LPF aicinājusi pensionārus 13.martā organizēt atbalsta pasākumus visā Latvijā pie pašvaldību ēkām

Latvijas Pensionāru federācija (LPF) 13.martā gatavojas protesta akcijām visā Latvijā, iebilstot pret valdības lēmumiem, kuri pasliktina Latvijas iedzīvotāju dzīves līmeni, ziņo LETA

Galvenais LPF pikets 13.martā notiks pie Saeimas ēkas, Jēkaba ielā 11, no plkst.8.30 līdz 10, lai atgādinātu Saeimas deputātiem par viņu pienākumu nodrošināt Latvijas iedzīvotājiem cilvēka cienīgus dzīves apstākļus.

Vienlaikus LPF aicinājusi pensionārus 13.martā organizēt atbalsta pasākumus visā Latvijā pie pašvaldību ēkām. “Daudziem atbraukt uz Rīgu ir pārāk dārgi, jo nauda jākrāj elektrībai līdz rudenim. Pēc tam varbūt būs jāpāriet pie svecītēm,” aģentūrai LETA sacīja pensionāru priekšstāvis Andris Siliņš.

“Visi pēdējā laikā pieņemtie likumdošanas akti būtiski pasliktina pensionāru dzīves līmeni. Elektroenerģijas tirgus atvēršana, augošais nekustamā īpašuma nodoklis, nesaprotami lēmumi par komunālo pakalpojumu, piemēram, atkritumu izvešanas apmaksu, cenu celšanās pēc eiro ieviešanas – tā ir vesela buķete jautājumu,” skaidroja Siliņš.

LPF vadītājs norādīja, ka pensionāri ir noskaņoti radikālām darbībām, kas galvenokārt izpaudīšoties gaidāmajās vēlēšanās, taču viņš piebilda, ka “šodien ir pietiekami daudz pat ekstrēmu piedāvājumu un izteikumu par Latvijas Maidanu. Ne tikai pensionāri, bet arī daudz jaunāki cilvēki ir noraizējušies par to, kas notiks.”

Pensionāru federācijas dome kategoriski pieprasa pārtraukt elektroenerģijas un gāzes tirgus atvēršanu, jo uzskata, ka neko citu kā cenu celšanos tas nedos. “Ja tā ir Eiropas Savienības (ES) prasība, tad ir pienācis laiks ES paskaidrot, kas mēs esam. Mums nav desmit reizes lielākas algas, kādas ir Eiropā, lai varētu maksāt tikpat, cik pārējās Eiropas valstis,” uzsvēra Siliņš.

LPF nosūtījusi vēstules arī ES augstākajām amatpersonām, tajā skaitā ES Padomes priekšsēdētājam Hermanam van Rompejam, lai informētu par situāciju Latvijā.

 

 

Komentāri (15)

Kristīne 01.03.2014. 10.19

Pensionāri vislielākais Latvijas ļaunums. Aizmirsuši kā jau 1993. gada Saeimas vēlēšanās balsoja par LC un ZS, kuri pirmie ievazāja Saeimā vislielāko politisko korupciju (Rumpīša iepirkšanu par valsts prezidentu). Vēlāk valsts izzagšanu, pēdējos gados cukura ražotņu iznīcināšana kopā ar TP savtīgos nolūkos, pie viena iznīcinot ap simts tūkstošiem darba vietu un darba tikumu laukos. Tālāk ar pareizticīgo un katoļu mācītāju atbalstu LC/LPP ievilkšana Saeimā. Rezultātā – miljards latu pensiju fonda naudas neatgriezeniski zaudēts Parex bankā. LC/LPP un TP nopelns (finanšu ministrs Slakteris-TP).Siliņam piketu mērķticīgāk būtu organizēt pie Šlesera Godmaņā TP un ZZS spices vīru dzīves vietām.

+6
-1
Atbildēt

3

    austrisv > Kristīne 01.03.2014. 14.31

    Bet, es nejūtos vainīga, jo nekad neesmu balsojusi ne par LC, ne TP. Visus pensionārus jau nu arī nedrīkst bāzt vienā maisā, jo tādi SC un Šlesera balsotāji pat ļoti daudzi bija tieši jauniešu vidū.

    Es atbalstu tos pensionārus, kas cīnās pret pašvaldību patvaļu uzliekot ar katru gadu lielākus nekustāmā īpašuma nodokļus, bet kā tos izlieto, piemēram Jelgavā, vai Jelgavas pagastā, gan bija dzirdēts. Tāpat esmu pret visādām mākslīgi sadarādzinātām elektrības obligātā iepērkuma komponentēm, kuras ir tikai Ekonomikas sministrijas kompetencē, vienreiz sakārtot elektrības iepirkumu no citiem elektrības ražotājiem

    esmu pret tādu stulbibu, kā gāzes tirgus neatvēršanu, tāpat kā pret elektrības tirgus neatvēršanu. Ne jau tas ir galvenais, bet sakārtot likumus, lai tie būtu tādi paši kā ES dalībvalstīs.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Ludmila > Kristīne 01.03.2014. 11.57

    Plusu Tev ieliku .

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    aivars_silins > Kristīne 01.03.2014. 15.07

    Kļūsi par pensionāru (ja vien neesi starp tiem , kuri mākslīgi uztaisīja lielu pensiju ar vienreizēju iemaksu, kura sen jau notērēta) , saskarsies ar mūsu “taisnīgo ” pensiju sistēmu, domāsi savādāk. Ja esi jauns, Tavu dumjību var piedot. Nodzīvosi līdz pensijas vecumam, pats sapratīsi, kādas muļķības te sarakstīji.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

silvija 01.03.2014. 05.38

Molotova kokteiļu mētāšanu sākt ar Krievijas vēstniecību

+4
-1
Atbildēt

0

Ludmila 01.03.2014. 12.02

augošais nekustamā īpašuma nodoklis,

=======

Vai gadījumā šī nodokļa pieaugums nav saistīts ar nekustamā īpašuma cenu kāpumu ? Vismaz kadastra vērtība ceļas . Un kapēc strauji aug NIP cenas ??? Viena no atbildēm TUA tirgošana un kuras partijas ir par TUA tirgošanu ? Kas ir šo partiju vēlētājs ??

+2
-1
Atbildēt

2

    Antra > Ludmila 01.03.2014. 14.51

    Bet

    Tas neatbrīvo V/ZRP no atbildības un barga soda, kas tos izdzimteņus sagaida.

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    austrisv > Ludmila 01.03.2014. 14.35

    Pirms vēlēšanām gan par tām pašām UA neviena partija neizteicās.

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu