Saldus novadā nogāzusies privāta lidmašīna • IR.lv

Saldus novadā nogāzusies privāta lidmašīna

27
Lidmašīnas propelleris. Foto: AFP/LETA

Bojā gājis tās pilots

Saldus novada Novadnieku pagastā svētdien nogāzusies privāta lidmašīna, kuras pilots gājis bojā, svētdien vēstīja LTV ziņu raidījums.

Savukārt pēc LNT Ziņu dienesta rīcībā esošās informācijas, nogāzusies ir vienvietīga lidmašīna, bojā gājis uzņēmējs, ar degvielas biznesu saistītā uzņēmuma “Draudzība” valdes priekšsēdētājs Jūlijs Kellers. Viņam bijusi pilota licence, viņš bijis ilggadējs lidošanas entuziasts.

Patlaban avārijas iemesli nav zināmi. Traģēdijas vietā strādā policija, mediķi, kā arī Civilās aviācijas aģentūras eksperti. Notikuma vietā ieradies arī Transporta nelaimes gadījumu un incidentu izmeklēšanas biroja direktors Ivars Gaveika.

Viņš stāstīja, ka informācija par negadījumu saņemta šodien plkst.15.24. Kā informēja Gaveika, pēc izlidošanas apmēram 300 metrus no lidlauka lidmašīnai tehnisku iemeslu dēļ apstājies dzinējs.

Lai veiktu izmeklēšanu, lidaparāts tiks pārvests uz Transporta nelaimes gadījumu un incidentu izmeklēšanas biroja angāru. Tiks veiktas arī liecinieku intervijas, lai noskaidrotu iespējamos avārijas iemeslus.

Savukārt portāls Lsm.lv ziņo, atsaucoties uz Civilās aviācijas aģentūras direktoru Māri Gorodcovu, ka ir visai skopa informācija par pašu negadījumu.

Nokritušais lidaparāts ir pašbūvēts Igaunijā ar automašīnas dzinēju. Tas ir uzskatāms par eksperimentālu lidaparātu un ir ražots Igaunijā. Lidmašīna vasarā izgājusi tehnisko apskati.

 

 

Komentāri (27)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu