Skotijā smagajam auto ietriecoties gājējos, vairāki cilvēki gājuši bojā (papild.) • IR.lv

Skotijā smagajam auto ietriecoties gājējos, vairāki cilvēki gājuši bojā (papild.)

36
Francijas policisti pēta nozieguma vietu Dižonā. Foto: AFP/LETA

Dienu iepriekš Francijā kāds šoferis ietrieca savu automašīnu gājējos, kliedzot “Allahu Akbar”

Smagajai automašīnai pirmdien Skotijas lielākās pilsētas Glāzgovas centrā ietriecoties gājējos, dzīvību zaudējuši vairāki cilvēki, pavēstīja policija.

Atkritumu izvešanas automašīna notriekusi vienu cilvēku iepretim Modernās mākslas galerijai un pēc tam vēl vairākus cilvēkus aptuveni 300 metru garā posmā, pavēstīja policijas preses pārstāvis.

Dienu iepriekš Francijā kāds šoferis ietrieca savu automašīnu gājējos, kliedzot “Allahu Akbar” (“Allāhs ir dižens”). Šajā incidentā tika ievainoti 11 cilvēki, ziņo LETA/AFP.

Tomēr Skotijas policijas preses pārstāvis uzsvēra, ka Glāzgovā notikušais ir “satiksmes negadījums ar daudziem bojāgājušajiem. Nešķiet, ka tas būtu krimināls vai tīšs uzbrukums”.

Šoferis slimnīcā saņem mediķu palīdzību, viņš piebilda. Daži britu mediji vēsta, ka šoferim bijusi sirdstrieka.

Negadījums noticis Kvīnstrītā netālu no Džordža laukuma – Skotijas pilsētas lielākajā iepirkšanās rajonā, kas trīs dienas pirms Ziemassvētkiem bija ļaužu pārpilns.

Savukārt Nantes pilsētā, Francijas rietumos, pirmdien autofurgons ietriecies Ziemassvētku tirdziņa apmeklētājos, savainojot vismaz desmit cilvēkus, divus no viņiem nopietni, pavēstīja izmeklētājiem tuvu stāvošs informācijas avots.

Pēc ietriekšanās cilvēkos šoferis sevi sadūris, nodarot sev nopietnus savainojumus

Jau ziņots, ka Dižonā Francijas austrumos šoferis, kliegdams “Allahu Akbar” (“Dievs ir visvarens”), svētdienas vakarā sabraucis 11 cilvēkus. Vīrietis, kuru policija raksturojusi kā garīgi nelīdzsvarotu, pusstundas laikā uzbraucis gājējiem piecās atsevišķās vietās pilsētā, ievainojot 11 cilvēkus, tostarp divus smagi. Policija šoferi arestējusi.

“Vīrietis, dzimis 1974.gadā, ir acīmredzami nelīdzsvarots un agrāk bijis psihiatriskajā slimnīcā,” aģentūrai AFP atklāja kāds izmeklēšanai tuvu stāvošs avots, piebilstot, ka uzbrucēja motīvs vēl nav noskaidrots.

Aculiecinieki policijai stāstīja, ka vīrietis kliedzis “Allahu Akbar” un “ka viņš darbojas Palestīnas bērnu labā”, atklāja anonīmais avots. Savukārt kāds avots policijā AFP izpauda, ka vīrietis atradies policijas uzmanības lokā jau kopš 90.gadiem.

Sestdien Francijā kāds islāmā pārgājis Francijas pilsonis ar nazi uzbruka policistiem, divus nopietni ievainojot. 20 gadus vecais uzbrucējs arī kliedzis “Allahu Akbar”, atklāja kāds informēts avots.

Reaģējot uz šo uzbrukumu, policijas iecirkņos un ugunsdzēsēju depo visā valstī tika pastiprināti drošības pasākumi.

 

 

Komentāri (36)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu