Obama: Putins nav uzvarējis Rietumus • IR.lv

Obama: Putins nav uzvarējis Rietumus

25
Baraks Obama (pa labi) un Vladimirs Putins samitā Ķīnā šogad. Foto: ITAR-TASS/LETA

ASV prezidents Krievijas vadītāju nosauc par „recesijas valdnieku”

ASV prezidents Baraks Obama nedomā, ka Vladimirs Putins pārspējis Rietumus, izraisot Ukrainas krīzi, jo galu galā, Rietumiem īstenojot sankcijas pret Krieviju, krīze sākusies pašā Krievijā.

Obama svētdien intervijā CNN telekanālā atbildot uz jautājumu, teica, ka Ukrainas notikumu dēļ Putins ir spiests „tikt galā ar smagu ekonomisko recesiju”.

Nevarētu teikt, ka Putins līdzīgi kā šaha čempions „apspēlē Rietumus, apspēlē misteru Obamu, un tā tālāk un tā joprojām”, teica Obama intervijā. Krievijas agresivitātes dēļ pret to tika vērstas sankcijas, tāpēc Putins patlaban ir spiests cīnīties ar „savas naudas vērtības sabrukumu, milzīgu finanšu krīzi”.

„Tas neizklausās pēc tā, ka viņš būtu pārspējis viltībā mani vai Savienotās Valstis,” teica Obama. Viņaprāt, Putina spontānās darbības – „no sākuma šauj, pēc tam domā” – neliecina par spēku.

Kā zināms, ASV, Kanāda un Eiropas Savienība pagājušās nedēļas beigās paziņoja par papildsankcijām Krievijai. Krievijas Ārlietu ministrija uz to atbildējusi, ka spers atbildes soļus.

 

Komentāri (25)

Viedoklis_lv 22.12.2014. 09.47

Putina režīma Eirāzijas Ekonomiskā Savienība, kuru dibināja Krievija, Baltkrievija un Kazahstāna (kas stāsies spēkā no 1. janvāra) diezgan smieklīga :D

Lukashenko called Putin’s policy “silly and brainless”

https://news.pn/en/politics/121619

Russian watchdog bans imports of 8 Belarusian meat, dairy suppliers

http://itar-tass.com/en/economy/761463

Kazakhstan stops supply of electricity to Russia

http://kazakh-tv.kz/en/view/news_kazakhstan/page_84281_kazakhstan-stops-supply-of-electricity-to-russia

Belarus’s Lukashenko demands that trade with Russia be in dollars, euros

http://www.reuters.com/article/2014/12/18/russia-crisis-belarus-idUSL6N0U21C520141218

Tādi draugi un partneri :D ha ha ha

+11
0
Atbildēt

5

    Kurmītis > Viedoklis_lv 22.12.2014. 09.58

    Ko tu centies panākt, peistojot šeit Rietumu propagandas sviestu? Kam tu to stāsti – Ir-sīšu pro-rietumnieciski-pederastiskajai publikai? Vai tad jūs jau tāpat neesat uzticami Rietumu pakalpiņi, ka vēl kaut kāda papildus propagandas piešprice vajadzīga? Jeb ko, ticība sāk zust, šaubas rasties? … : )))

    0
    -6
    Atbildēt

    0

    Kurmītis > Viedoklis_lv 22.12.2014. 12.00

    >> lno

    Klibais aklo staigāt mācīs … : )

    Baķka vienkārši izmanto faktu, ka jeņķiem un Rietumu „vērtību aizstāvjiem” pēkšņi ir klapes uzradušās un šie vairs kaut acī durami „neredz” šī „pēdējā Eiropas totalitārisma bastiona”(tā liekas viņu visādi sorozīdeļi dēvē) nemainīgi totalitāro raksturu. Ja krievus jāapkaro, tad Rietumi ir gatavi kaut ar Baķku bučoties, kaut Kastro, kaut Tumba-Jumba kanibālu virsaišiem … jo mērķis attaisno līdzekļus, vai ne? … : )))

    P.S. Un neceri savā naivumā, ka Baķka nezina un nesaprot, ka viņš ir vajadzīgs šiem Rietumiem tikai tikmēr kamēr demonstrē kādu nekādu „atšķelšanos” no Krievijas. Līdzko pateiks, ka netaisās pēc jeņķu stabules dancot, tā visa mīlestība būs cauri momentā. Un arī to, ka jeņķi finansē un gatavo tādu pašu Maidanu Baltrkeivijā Baķka arī lieliski zina. Tā ka – jeņķus gaida kārtējais aplauziens … baltkrievi paņems ko var un kamēr var un tad pasūtīs bučoties lienošos Rietumu „padomdevējus” d.rst … : )))

    P.P.S. Kastro – pēkšņi bamas lielākais draugs ! …. : ))))))))

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    lno > Viedoklis_lv 22.12.2014. 11.21

    Порошенко на переговорах в Киеве обещал Лукашенко помочь развитию отношений Минска с ЕС newsru

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    aldisk > Viedoklis_lv 22.12.2014. 10.23

    Izskatās, ka kurmītis par daudz saskatījies ir PTP vai kādu citu Kremļa propogandas kanālu… Un par cik savu smadzeņu nav, tad stāsta visādus pekstiņus! Kā tad, jeņki anektēja Krimu, jeņkiem ir izdevīga (un vajadzīga) sadalīta karalistēs ukraina, jeņki grib gāzt nabaga putinu no troņa, u.t.t. Kurmītis arī, no sākuma kaut ko muld, pēc tam tikai domā!

    +7
    0
    Atbildēt

    0

    Raicha > Viedoklis_lv 22.12.2014. 10.18

    @kurmītis

    http://www.gazeta.ru/politics/2014/12/21_a_6354521.shtml – lūk tev par Lukašenko un Baltkrieviju krievu lapā… Palasi, realitāte ir savādāka, nekā tavi saimnieki “metodičkā” raksta:)

    +8
    0
    Atbildēt

    0

Viedoklis_lv 22.12.2014. 09.39

The KGB’s character study of Putin evaluated him as suffering from a “lowered sense of danger”. Judah argued that this is indeed the case: Putin hasn’t yet realised that the Russia of the 2000s, the Russia which “fell in love with him,” no longer exists. Judah identified five” traps” which Putin now faces:

1. The affluence trap: As living standards rose over the past decade and a new middle class emerged, so too did expectations of better governance. Putin gutted all of the institutions that could have challenged his power, but by doing so created a predatory and corrupt bureaucracy that Russians identify with him.

2. The technology trap: Kremlin-controlled television news is no longer the only source of information for Russians. On the contrary, Russia now has one of the most vibrant online communities in the world.

3. The culture trap: Putin is out of date – his neo-Soviet slogans no longer resonate with a large segment of society, particularly in Moscow which is a very young city.

4: The financial trap: By increasing spending since the 2011 protest movement, Putin has bet the house on the price of oil, the one thing he can’t control.

5: The anti-corruption trap: Seriously cracking down on corruption, which would be popular among the public at large, risks undermining Putin’s support base, which depends on corruption to survive.

http://www.kavkazcenter.com/eng/content/2013/03/14/17451.shtml

un plašāks apraksts:

http://www.li.com/docs/default-source/publications/five-traps-for-putin—ben-judah-march-2013-%28legatum-institute%29.pdf?sfvrsn=2

P.S. Arī turpmāk aicinu totāli ingorēt un nemaz nelasīt un nepievienot atbildes komentārus Putina režīma apmaksātajiem troļļiem kā kurmītis u.c.

+10
0
Atbildēt

1

    Kurmītis > Viedoklis_lv 22.12.2014. 09.55

    Par trapiem.

    1. krievu vidējā klase vēl atceras Jeļcina laikus un kādā poakaļa Krievija atradās toreiz. Purtina laikā Krievija no Pasaules 14 ekonomikas ir pacēlusies līdz 8 vietai. Tā ka jeņķi var knābt sūdā, bet vidējā klase novērtē tieši to … : )

    2. Par tehnoloģiju. Eks-CIP puisis ir nedaudz atpalicis no dzīves. Krievi pēdējpos pāris gados ir sākusī visai strauju tehnoloģisko attīstību. Un vismaz ieroču jomā (kur viņi tradicionāli ir stipri), krievu 5-ās paaudzes tehno-bruņojums ir jau šobrīd klasi augstāks nekā jeņķu.

    3. socioloģiskās aptauhjas gan liecinja ko pretēju. Ar savu sabiedrību tāpat kā ar galvu nedraudzējas visādi obamas un merķeles nevis Putins.

    4. Ir rezerves fonds. Ir mazākais valsts parāds starp G28 valstīm. Ir Ķīnas atbalsts. Ar to pietiks. Kas attiecas uz naftas cenām – tās atgriezīsies pie sava normālā līmeņa nākošā gada laikā. Mākslīgo, jeņķu uzturēto zemo naftas cenu ilgi neizturēs kā reize pašu jeņķu ekonomika. Jp pat mironim reizēm tomēr nav vienalga … : )

    5. korumpēta birokrātija ir problēma ļoti daudzās valstīs, arī Latvijā, starp citu, ne tikai Krievijā … Un tici man, Putins ar šo problēmu ir spējīgs tikt galā daudz veiksmīgāk nekā tāda vecišķa pensionāre kā Straujuma … : )

    0
    -6
    Atbildēt

    0

traductrice 22.12.2014. 08.48

“Viņaprāt, Putina spontānās darbības – „no sākuma šauj, pēc tam domā” – neliecina par spēku.

Kā zināms, ASV, Kanāda un Eiropas Savienība pagājušās nedēļas beigās paziņoja par papildsankcijām Krievijai. Krievijas Ārlietu ministrija uz to atbildējusi, ka spers atbildes soļus.”

spers atbildes soļus – NOŠAUSIES.

+8
0
Atbildēt

2

    Kurmītis > traductrice 22.12.2014. 09.33

    Atbildes soļi nebūt nenozīmē, ka tie tiks sperti PRET Rietumiem. Tie var tiks sperti arī PAR tālāku integrāciju ar Austrumāzijas valstīm … : )

    A, kas attiecas uz Ukrainu – tur krieviem nekas vairs nav pat jādara. Banderas jau paši ir sev piemeklējuši koka zaru un pat virvīti sarūpējuši, uz kuras pakārties. Tagad atliek tikai pagaidīt, ka tautai piegriezīsies ekonomiskais bardaks un dzīves līmenņa katastrofālias kritums. Maidans Nr.2 noslaucīs visus paraškas un pērējos jeņķu pakaļu laizītājus renstelē daudz efektīgāk un labāk nekā to spētu izdarīt jebkādi krievi … : )

    0
    -8
    Atbildēt

    0

    klejotājs > traductrice 22.12.2014. 09.02

    būtu jau labi ja nošautos. Tikai viņi runā par mieru un noregulējumu, bet noziedzīgi strādā pie plāniem kā Ukrainā pilnīgi sagraut kaut cik normālu dzīvi.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu