NEPLP ar 12 500 eiro soda LTV par azartspēļu reklāmas izplatīšanu • IR.lv

NEPLP ar 12 500 eiro soda LTV par azartspēļu reklāmas izplatīšanu

31
Foto: Gatis Gierts, F64

NEPLP arī apstiprināja konkursa par novadu televīzijas ziņu sižetu veidošanu 2015.gadā rezultātus

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) nolēma ar 12 500 eiro sodīt Latvijas Televīziju (LTV) par netiešas azartspēļu reklāmas izplatīšanu FIFA Pasaules kausa futbolā reklāmas blokos, aģentūru LETA informēja NEPLP pārstāvji.

Pārbaudot programmas LTV7 ierakstus, NEPLP konstatēja, ka šogad jūnijā programmā tika izplatīta “OlyBet” sporta bāra reklāma visa FIFA Pasaules kausa futbolā čempionāta laikā.

Lai gan “OlyBet” sporta bāra (“OlyBet Sports Bar”) darbība nav tieši saistīta ar azartspēļu darbību, reklāmā tiek veicināta preču zīmes “OlyBet” atpazīstamība un šī preču zīme ir saistīta ar azartspēļu biznesu, tādā veidā tiek pārkāpts Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā (EPLL) noteiktais netiešas azartspēļu popularizēšanas aizliegums, norāda NEPLP.

Latvijas Televīzija (LTV) pērn apgrozījusi 16 257 095 eiro, bet nopelnījusi 1 362 980 eiro, liecina “Firmas.lv” informācija.

LTV ir sabiedriska raidorganizācija, kas dibināta 1954.gadā. LTV budžets veidojas no valsts budžeta dotācijas un komercdarbības ieņēmumiem, galvenokārt no reklāmas laika pārdošanas LTV programmās.

NEPLP arī apstiprināja konkursa par novadu televīzijas ziņu sižetu veidošanu 2015.gadā rezultātus.

Konkursā uzvarējusi SIA “Valmieras TV”, kas veidos sižetus par notikumiem Vidzemē, SIA “Latgales Reģionālā televīzija”, kas veidos sižetus par notikumiem Latgalē, SIA “Skrundas TV”, kas veidos sižetus par notikumiem Kurzemē, un SIA “Televīzijas studija “TV Spektrs””, kas veidos sižetus par notikumiem Zemgalē.

Konkursu par novadu televīzijas ziņu sižetu veidošanu NEPLP izsludināja 27.novembrī. Konkursa nolūks ir pasūtīt novadu TV ziņu sižetus sabiedriskā pasūtījuma realizācijai Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā “Dienas ziņas” un citos ziņu, informatīvi dokumentālajos un kultūras raidījumos.

Konkursa finansējums ir 244 259 eiro. Katrā no četriem apgabaliem konkursā ir paredzēti 61 064 eiro.

 

Komentāri (31)

Mantrausis 19.12.2014. 11.36

“Ir saistīta”. “Netieši norāda”…

Āksti!

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu