Junkurs uz Honkongu neplāno pārcelties • IR.lv

Junkurs uz Honkongu neplāno pārcelties

15
Jānis Junkurs. Foto: Edijs Pālens, LETA

Iesaistīšanos politikā tuvākajā nākotnē neparedz

Deputāta mandātu nolikušais Jānis Junkurs (V), kurš ar šādu soli parlamentā ļāva iekļūt partijas “Vienotība” līderei Solvitai Āboltiņai (V), noliedz, ka viņu kāds būtu pierunājis šādi rīkoties, lai Āboltiņa tiktu pie mandāta, kā arī izskanējušās ziņas par pārcelšanos uz Honkongu nosauc par baumām.

Intervijā laikrakstam “Diena” Junkurs stāsta, ka līdz jaunajam gadam paņēmis tādu kā radošo pauzi, lai gan esot iestrādnes, taču konkrētāk par savām biznesa iecerēm publiski nerunāja. Viņš atklāja tikai to, ka viens no viņa turpmākajiem darbības virzieniem ir saistīts ar starptautisko tirdzniecību un kompānijas tīkla paplašināšanu Eiropā, savukārt otrs – ar darbu starptautisko attiecību jomā, raksta LETA.

“Tuvākajā nākotnē vairāk uzturēšos Latvijā, jo nepieciešamos procesus varu vadīt, arī būdams šeit, uz vietas. Nevienu brīdi neesmu teicis, ka pārcelšos uz Honkongu,” piebilst Junkurs.

Savukārt runājot par dienu, kad atteicies no deputāta mandāta Junkurs uzsvēra, ka neatceras, kad ar Āboltiņu pēdējo reizi runājis pirms vai pēc vēlēšanām, līdz ar to runas par to, ka viņš pierunāts šādi rīkoties esot izdomājums. “Es vispār savā dzīvē ar Āboltiņu esmu pārmijis vien pāris vārdu kādā oficiālā pieņemšanā, bet neatminos, cik sen tas varēja būt. Tā kā pieņēmumi par notikušām vai apzināti nenotikušām sarunām ir tikai un vienīgi kārtējās spekulācijas,” sacīja Junkurs.

Tāpat uz jautājumu vai kāds cits no partijas ar viņu šo jautājumu pārrunājis, Junkurs noliedz, un piebilst, ka viņa rīcība pēc Saeimas vēlēšanām bija balstīta tikai un vienīgi uz patstāvīgiem un individuāliem lēmumiem.

“Varu atkārtot, ka sarunas par mandāta nolikšanu vai kādu citu rīcību pēc 12. Saeimas vēlēšanām man ne ar vienu nebija. Šādi izlēmu tikai tādēļ, ka saņēmu izdevīgu darba piedāvājumu ārpus Latvijas,” saka Junkurs.

Junkurs bija pārsteigts, ka viņa dalība Saeimas vēlēšanās ieņēma tik nozīmīgu vietu mediju dienas kārtībā, jo līdz šim ar tādu mediju uzmanību noteikti nebiju saskāries.

“Atzīšos, ka jau vasaras otrajā pusē, rēķinoties ar mazo varbūtību tikt ievēlētam 12. Saeimā, sāku apzināt citas darba iespējas un apsvēru domu strādāt privātajā sfērā. Tādēļ žurnālistu uzmanībai saistībā ar aktīvās politikas iespējamu pamešanu biju gatavs. Protams, ne tādā apjomā, kāda tā bija,” piebilda Junkurs.

 

Komentāri (15)

viedoklis_lv 19.12.2014. 09.31

Tātad Junkurs no Saeimas deputāta amata (kur investēja pirnsvēlēšanu kampaņā gan laiku, gan eneģiju, gan naudu) pats izdomāja aiziet uz…neko. Kā rezultātā Āboltiņai bija iespēja iekļūt Saeimā par spīti lielajam svītrojumu skaitam vēlēšanās. Un mums vajadzētu noticēt ka Āboltiņas klanam ar to nav nekāda sakara?

Ok…

+8
0
Atbildēt

0

andrejs 19.12.2014. 09.33

cilvēciņš, lai iekļūtu parlamentā, šķērdēja naudu privātai reklāmas kampaņai, bet pēc ievēlēšanas pēkšņi smagi saslima, ka pat parunāt nespēja, un pāris nedēļu laikā saprata, ka tomēr nevēlas “strādāt” par tautas kalpu.

+6
0
Atbildēt

0

eltae 19.12.2014. 11.46

Ja KNABā nebūtu tikai “pelīšu” ķēraji vajadzētu tikai pasekot no kurienes un kā ieplūst nauda Junkura, ar vienu latu statūtkapitālā, nodibinātajā loģistikas firmā. Ja padarbotos Strīķe ātri noskaidrotos no kuras “tumbočkas” nauda nonāk Junkura kontos.

+6
0
Atbildēt

1

    Baiba > eltae 19.12.2014. 11.57

    Strīķe pret savējiem nekad nestrādās

    +4
    -2
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu