Obama parakstījis Ukrainu atbalstošu likumprojektu • IR.lv

Obama parakstījis Ukrainu atbalstošu likumprojektu

32
Polijas humānās palīdzības Ukrainai automašīnu kolonna Varšavas ielās 17.decembrī. Foto: EPA/LETA

Jau 13 valstis, arī Latvija, sniegušas palīdzību Ukrainai

ASV prezidents Baraks Obama parakstījis likumprojektu, kas ļauj ieviest jaunas sankcijas pret Krieviju, paziņojusi ASV Valsts departamenta pārstāve Džena Psaki.

Likumprojekts parakstīts otrdien, teica Psaki. Pēc viņas vārdiem, tas ļauj piegādāt Ukrainai arī ieročus.

Viņa norādīja, ka lēmumu par letālo ieroču piegādi Ukrainai varēs pieņemt prezidents Obama, jo kopumā ASV politika par letālo ieroču piegādi Ukrainai nav mainījusies, ziņo „Ukrinform”. „Likumprojekts dod tādu iespēju vai arī manevra iespējas,” teica Psaki.

Viņa arī atzina, ka nav izmainījusies ASV politika pret Ukrainu. Vienlaikus Psaki atgādināja, ka ASV jau ir piešķīrušas 118 miljonus dolāru palīdzību Ukrainas drošības jomas stiprināšanai.

Iepriekš Baltā nama preses sekretārs Džošs Ernests paziņoja, ka likumprojekts saturēs „nepatīkamu vēstījumu” ASV sabiedrotajiem. „Tas satur noteiktas sankcijas, neatspoguļo konsultācijas, kas turpinās. (..) Tas ir publisks paziņojums par mūsu stratēģijas citiem elementiem, kurus mēs nevēlētos izmantot,” teica Ernests.

Kopumā Ukraina jau saņēmusi palīdzību no 13 pasaules valstīm, uz Ukrainas Aizsardzības ministrijas apkopoto statistiku atsaucas avīze „Den”. Saskaņā ar šo ziņojumu 2014.gadā partnervalstis Ukrainas bruņotajiem spēkiem piegādājušas šādu palīdzību:

ASV – tehniskos un materiālos līdzekļus; Francija – bruņuvestes un medicīnas materiālus; Slovākija – elektrības ģeneratorus un apgaismošanas kompleksus, plastmasas traukus, medicīnas materiālus u.c.; Norvēģija – sauso pārtiku; Dānija – tehniskos līdzekļus; Kanāda – individuālās aizsardzības līdzekļus un ziemas apģērbu; Polija – sauso pārtiku un gultas lietas; Lietuva – sauso pārtiku, medicīnas materiālus un citas lietas; Šveice – ārstniecības līdzekļus un medicīnas materiālus; Nīderlande – elektrības ģeneratorus un ziemas apavus; Spānija – bruņuvestes un aizsargķiveres; Latvija – mācību materiālus un citas nepieciešamas lietas karavīru bērniem, kuri pārvietoti no Krievijas okupētās Krimas.

Aizsardzības ministrija ziņo, ka tuvākajā laikā palīdzību Ukrainas armijai gatavojas sniegt arī Austrālija un Polija.

 

Komentāri (32)

o_ja3_14 18.12.2014. 12.54

17.12.2014 NYTimes atsaucās uz Balto namu, ka neskatoties uz Eiropas sabiedroto „izkrišanas no kopsoļa” un sarunu sarežģīšanas prezidents Obama TOMĒR PARAKSTĪS jauno dokumentu attiecībā uz Ukrainu.

http://www.nytimes.com/2014/12/18/world/europe/russias-economic-turmoil-could-push-putin-to-close-deal-on-ukraine.html?_r=0

0
0
Atbildēt

0

dzeris49 18.12.2014. 11.01

Tikko kā to pašu dzirdēju pa Eho Moskvi – Obama vēl nav parakstījis šo likumprojektu, Psaki vienkārši vakar esot pārteikusies, tā apgalvo ASV VD.

Ir tiešām pārliecināts, ka, tomēr, ir parakstījis, vai, tās ir novecojušas ziņas?

0
0
Atbildēt

0

dzeris49 18.12.2014. 09.59

Tikko dzirdēju, ka, tomēr, vēl neesot parakstījis, pa Ukrainas radio.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu