Komisija ierosina lietu par deputāta Kaimiņa neētisko rīcību • IR.lv

Komisija ierosina lietu par deputāta Kaimiņa neētisko rīcību

18
Saeimas deputāts Arturs Kaimiņš. Foto: Ģirts Ozoliņš, F64

Saeima piekrīt Spolīša administratīvajam arestam uz piecām dienām

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija ceturtdien vienbalsīgi nolēma ierosināt lietu par iespējamo deputāta ētikas kodeksa pārkāpumu parlamentārieša Artura Kaimiņa (LRA) rīcībā, iesaistoties konfliktā Vecrīgā. Saeima piekrita piecu dienu administratīvā aresta izpildei deputātam Veiko Spolītim (V), kurš iepriekš pieķerts par braukšanu reibumā.

Par deputātu Kaimiņu lieta tika ierosināta par iespējamo ētikas kodeksa 14.punkta pārkāpumu. Tajā norādīts, ka sabiedriskās vietās deputāts neuzturas alkohola vai psihoaktīvo vielu reibumā vai klaji nepiedienīgā izskatā, vēsta LETA.

Komisijas priekšsēdētājs Vitālijs Orlovs (S) iepriekš skaidroja, ka komisijas sēdes ierosināšanas pamatojums ir publiski izskanējusī informācija, ka Kaimiņš un “Latvijas 1.rokkafejnīcas” pārstāvji ir viens otram atvainojušies. Tas ir pierādījums tam, ka pats deputāts jūtas vainīgs, un apliecinājums, ka politiķis uzvedās tā, ka viņam bija iemesls atvainoties.

Jau vēstīts, ka komisijā iesniegtas trīs sūdzības par Kaimiņu – no divām privātpersonām un vienas deputātes, informēja komisijas priekšsēdētājs.

Kaimiņš atzīst, ka nedēļas nogalē apmeklējis izklaides vietas Vecrīgā, lietojis alkoholu un iekļuvis konfliktā, taču neuzskata, ka notikušais būtu pietiekams pamats deputāta mandāta nolikšanai. Kaimiņš par savu rīcību atvainojies. Arī Latvijas Reģionu apvienības Saeimas frakcija nosodīja deputāta rīcību, bet atkāpties no deputāta mandāta neprasīja.

Savukārt “Vienotības” deputātam Spolītim par braukšanu dzērumā tiesa piemēroja administratīvo arestu uz piecām diennaktīm, 850 eiro naudas sodu un vadītāja tiesību atņemšanu uz diviem gadiem.

Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesas 3.novembra spriedumā teikts, ka 29.oktobra vakarā Spolītis vadīja automašīnu pa Granīta ielu, atrodoties alkoholisko dzērienu iespaidā. Viņa organismā konstatēta 1,4 promiles alkohola.

Sprieduma izpildi daļā par administratīvo arestu tiesa uzdeva izpildīt Valsts policijas Salaspils iecirknim. Spolītis ir apturējis savu darbību partijā “Vienotība”, tomēr deputāta mandātu pagaidām nenoliks.

Saeimai varētu nākties lemt arī par deputāta Raimonda Bergmaņa (ZZS) izdošanu administratīvajai sodīšanai, ceturtdien šādu iespēju pieļāva Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas priekšsēdētājs Vitālijs Orlovs (S).

Viņš norādīja, ka par to liecina medijos izskanējusī informācija par avāriju, kurā deputāts bija iekļuvis. Pagaidām gan komisija no Valsts policijas attiecīgu lūgumu nav saņēmusi.

10.decembrī Rīgā, Brīvības un Lizuma ielas krustojumā, notikušajā 6.tramvaja un vieglās automašīnas sadursmē cieta deputāts Bergmanis. Viņš vadīja vieglo automašīnu. Pēc negadījuma deputātam slimnīcā tika sniegta medicīniskā palīdzība.

 

Komentāri (18)

Skumjais Bruņinieks 18.12.2014. 17.12

Idioti un nelieši ir tie, kas trīs gadus pūlējās vaiga sviedros, lai radītu tādu politisko laukumu, kur tādiem “kaimiņiem” gavilēt.
Idioti atlaida Saeimu, lai dzīvotu un strādātu bez smagos noziegumos apsūdzētā Lemberga, bet pēc diviem gadiem klusā vienprātībā lūdza Puzes mazo zagļi atgriezties.
Valsts nozadzēju Lembergu, prezidenta parodiju Bērziņu un Kaimiņu aitas un auni ir godam nopelnījuši.
Zatlera partijas iznīcināšana daudziem lika te sajūsmā gārgt un mikliem palikt. Visi, kuriem tik svarīga bija valsts drošība no “kremliniem”, tagad var ar stulbām aunu acīm skatīties uz kombināciju zzs + sc+ sudraba, kur jūsu nīstais “kremlis” dabūs visu, ko vēlās.
Nu, bet Kaimiņš, lai mums visiem būtu vieglāk pārdzīvot sc ietekmi, parūpēsies par jautrību.

+5
-1
Atbildēt

2

    Fikseris > Skumjais Bruņinieks 19.12.2014. 09.22

    Daļēji jāpiekrīt, bet pamuļķis Zatlers pats iznīcināja savu partiju “ar tankiem” meģinot SC iedabūt valdībā. Ja viņš to nebūtu darījis, šodien ZZS vietā noteikti būtu ZRP ar daudiem ļoti sakarīgiem politiķiem. Vismaz ZZS pietiek prāta skaļi nekliegt ka SC vajag ņemt valdībā.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    Pilnīgas muļķības runājiet, atbildej vajadzīgs ilgāks raksts, to citreiz. Bet Jūsu rakstītajā sakoncentrētas izplatītas aplamības, kuras nu jau pieņemtas par aksiomu.

    Bet tagad, redzot Saeimas vēlēšanu rezultātus, man ir visas tiesības tos, kas palīdzēja Lembergam iznīcināt viņa lielāko ienaidnieku, saukt par idiotiem.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

heinrihs 18.12.2014. 15.09

Neizdevās izmeloties puišelim. Jāatzīst, tik stulbus melus reti gadās dzirdēt, ja nu bērnudārzā, kad Ansītis saplēsis krūzīti un saka, ka pie visa vainīga Grietiņa, kuras tēvam nepatīkot Ansīša tēvs. Par šo ērmu esot balsojuši 17,5 tūkstoši jefiņu:)

+10
-7
Atbildēt

0

eltae 18.12.2014. 15.08

Ko Saskaņas Orlovs darītu lai novērstu uzmanību no savas partijas deputāta ,liekas, Potapova ģimenes, kura ik mēnesi vairāku gadu garumā izagusi no valsts pat 800 tūkstošus euro, ja nebūtu Kaimiņa ar saviem sīkhuligāniskiem izlēcieniem.

+6
-3
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu