Rīgā svinēs norvēģu pētnieka un ceļotāja Tūra Heijerdāla simtgadi • IR.lv

Rīgā svinēs norvēģu pētnieka un ceļotāja Tūra Heijerdāla simtgadi

25

Ceturtdien un svētdien kinoteātrī “K suns” filmas “Kon Tiki” seansi

Svinot norvēģu pētnieka, ceļotāja un grāmatu autora Tūra Heijerdāla (1914-2002) simtgadi, otrdien, 16.decembrī plkst.18.30 viesnīcā “Bergs” norisināsies tikšanās ar Tūra Heijerdāla dēlu – Tūru Heijerdālu junioru, raksta aģentūra LETA. Tūrs Heijerdāls juniors Latvijā viesojās 1998.gadā kopā ar Tūru Heijerdālu un viņa ekspedīciju dalībniekiem festivāla “Tūrs Heijerdāls Latvijā” laikā. Šoreiz interesenti aicināti uz sarunu ar viņu un viņa prezentāciju “Ejot tēva pēdās un pašam savu ceļu”. Pasākums notiks angļu valodā. 

Ceturtdien, 18.decembrī, plkst.19 un svētdien, 21.decembrī, plkst.18.10 visi interesenti aicināti uz Tūra Heijerdāla 1950.gadā veidoto dokumentālo filmu “Kon Tiki” par viņa pirmo braucienu ar plostu pāri Klusajam okeānam. Šī filma ir dokumentāls atspoguļojums par Tūra Heijerdāla vadīto ekspedīciju Kon-Tiki 1947.gadā, kuru ceļojuma laikā filmēja ekspedīcijas dalībnieki.1951.gadā filma ieguva ASV Kinoakadēmijas “Oskara” balvu kā labākā dokumentālā filma un padarīja Tūru Heijerdālu un Kon-Tiki ekspedīciju slavenu visā pasaulē, kā arī deva viņam iespēju īstenot citas ekspedīcijas. Filmas režisors ir Olle Nordemārs. 

Filmas apmeklējums būs bez maksas, ieejas kartes savlaicīgi jāizņem kinoteātra “K.Suns” kasē. Pirms 18.decembra seansa paredzēta Vinetas Vinteres uzruna. Toties 18.decembrī plkst.16.50 un 21.decembrī plkst.16 kinoteātrī “K.Suns” maksas seansos tiks demonstrēta arī 2012.gadā uzņemtā mākslas filma “Kon-Tiki”. Vairāk informācijas kinoteātra Facebook lapā

Komentāri (25)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu