Raidījums: Belēvičam grūtības apvienot ministra un Saeimas deputāta pienākumus • IR.lv

Raidījums: Belēvičam grūtības apvienot ministra un Saeimas deputāta pienākumus

10
Veselības ministrs Guntis Belēvičs. Foto: Ieva Čīka, LETA

Viņš nav bijis nevienā Saeimas Ārlietu komisijas sēdē, nav apmeklējis sešas no 11 Eiropas lietu komisijas sēdēm

Veselības ministram Guntim Belēvičam (ZZS) ir problēmas apvienot ministra un Saeimas deputāta pienākumus, otrdien vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums “Panorāma”.

Belēvičs neesot bijis nevienā Saeimas Ārlietu komisijas sēdē, nav apmeklējis sešas no 11 Eiropas lietu komisijas sēdēm, kā arī nav piedalījies nevienā Sociālo un darba lietu komisijas Sabiedrības veselības apakškomisijas sēdē. Saeimas tribīnē viņš runājis tikai vienu reizi – nododot svinīgo zvērestu, ziņo LETA.

To, ka ministrs pieteicies strādāt arī Sociālo un darba lietu komisijas Sabiedrības veselības apakškomisijas sēdēs, viņš “atminējies” otrdien. “Svarīgi ir tas, ka es tagad to zinu,” smejoties noteica ministrs.

Viņš uzskata, ka darbus valdībā un Saeimā savienot izdodas labi. “Godprātīgi pieeju savu pienākumu pildīšanai,” teica Belēvičs.

Belēvičs gan saņem algu tikai par ministra pienākumu veikšanu, bet Saeimā strādā par velti. Viņš apņēmies turpināt amatu savienošanu.

Raidījuma rīcībā ir informācija, ka, iespējams, Belēvičs Saeimas mandātu nenoliek, jo daļa no viņa pārstāvētās frakcijas nevēlas Valda Kalnozola nonākšanu Saeimā, kurš palika “pirmais aiz strīpas” ZZS sarakstā Rīgā.

 

Komentāri (10)

dzeris49 17.12.2014. 09.21

Tas neizskatās nopietni, medicīna ir sfēra, ko politiķi nolaiduši līdz kliņķim, un kur nepieciešamas reformas un nauda, lai kvalificēta un specializēta palīdzība kļūtu pieejama arī tiem, kuri nespēj maksāt samērā lielas summas.

Bet, mūsu “humānā” Saeima taisās, kārtējo reizi, samazināt izdevumus medicīnai, tas “pielikums”, par ko te vāvuļo Straujuma, nenosedz pat inflāciju, un att. uz % no IKP, kas ir pieņemts Eiropā, ir mazāks par iepriekšējo gadu, Latvija medicīnai dos naudas mazāk par jebkuru ES valsti un divreiz mazāk kā Igaunija vai Lietuva.

+1
-1
Atbildēt

0

v_rostins 17.12.2014. 10.59

Nabaga Beļēvičs. Vēl aptiekā visa diena jāpavada, maisot un sverot zāles.

0
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu