Medijs: Samazinās atbalsts "Vienotībai", bet "Saskaņai" un ZZS tas pieaug • IR.lv

Medijs: Samazinās atbalsts “Vienotībai”, bet “Saskaņai” un ZZS tas pieaug

36
Solvitas Āboltiņas runu kongresā klausās aizkulisēs. Foto: Ieva Čīka, LETA

Partija “Vienotība” SKDS aptaujā palikusi 4.vietā

Pēcvēlēšanu laikā “Vienotība” zaudē popularitāti, lai gan tā pieaugusi “Saskaņai” un Zaļo un zemnieku savienībai (ZZS), liecina pētījuma centra SKDS aptauja novembrī, šodien vēsta laikraksts “Diena”.

Aptaujas dati liecina, ka par līderi turpina būt partija “Saskaņa”, kuras reitings no 18,4% septembrī pieaudzis līdz 24,3% novembrī. Tāpat būtisku kāpumu piedzīvojis ZZS, jo minētās partijas popularitāte no 11,3% septembrī pieaugusi līdz 16,1% novembrī.

Trešo vietu reitinga tabulā ieņēmusi Nacionālā apvienība “Visu Latvijai!” – “Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK, kuras reitings no 9,2% septembrī pakāpies līdz 13,1% novembrī, raksta LETA.

Savukārt ceturtajā vietā ierindojusies partija “Vienotība”, kura no valdošajām partijām vienīgā piedzīvojusi kritumu, proti, septembrī par to būtu balsojuši 11,9%, bet pēc vēlēšanām, tas ir novembrī tai atbalsts noslīdējis līdz 11,1% atzīmei.

Tāpat būtisku kritumu piedzīvo partija “No sirds Latvijai”, kuras popularitāte no 9,1% septembrī noslīdējusi līdz 6% novembrī.

Tomēr būtisku kāpumu piedzīvojis vēl viens Saeimas opozīcijā esošs spēks, proti, Latvijas Reģionu apvienība, jo tās popularitāte no 3,6% septembrī pieaugusi līdz 6,5% novembrī.

 

Komentāri (36)

klusais 11.12.2014. 11.37

Objektīvs rezultāts . Ja V netiks galā ar virkni problēmu tad neko labāku nesagaidīt . Patreiz neredzu virzību uz pozitīvo pusi .

+9
-1
Atbildēt

0

J.Biotops 11.12.2014. 16.18

Ko tad var gaidīt partija, kuras kongresā nevis diskutē, bet tikai uzspēlē teātri tālrādei un nofiksē krēslu attiecības ar dibeniem?

Atceros, jaunībā jau te jau bija viena partija, kuras kongresos nekas netika lemts. Vēl pompozāk, nu vienkārši ģeniāli spoži savus kongresus izrādīja tāda NSDAP, (stāsta, abas esot slikti beigušas?).

Gribētos jau cerēt, ka Vienotībai vēl iespējams novirzīties no šīs daudzu iestaigātās takas, bet dilst tā cerība, dilst…

Līdzinieki arī jau sajūsmā – re, kādi šie, mēs gan ne tādi! Jātic, vai?

+4
0
Atbildēt

4

    Bet > J.Biotops 11.12.2014. 17.07

    Vai tad vēl nepietiek klačām, ka dažas personas no Vienotības diskutē tviterī!

    Manuprāt tenku vācelēm pietiks ilgam laikam, bet izskatās, ak griba sļoti redzēt, kā mazgā netīro veļu tikai Vienotība!

    vai tad citām partijām ir kaut kas mazgāts atklāti!

    manuprāt, vienreiz jāizbeidz tā netīrās veļas mazgāšana atklāti, lai tautai pie kroga un baznīcas vai vietējā veikalā būtu ko apspriest!

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    Bet > J.Biotops 11.12.2014. 18.19

    Nu gan mērķis, kamēr visi tenkotāji mazgās Vienotība snetīro veļu, pa sētas durvīm klusi tiek bīdīts Sudraba slikumprojekts par tautas vēlētu prezdentu, kam pat nebūs ierobežots valdīšana stermiņš 8 gadi! uh, cik jauki Sudraba spartijai kopā ar SC un NA un ZZS izņemot laikam Zaļo partiju un Vienotību!

    Lūk, kas ir bīstami, jo tautai nepatīk Veļas mazgāšana vai drīzāk patīk un tā novērtēs ka netīrā veļa ir tikai Vienotībai, jo citi taču neko netīru nedara!

    Un ko mēs saņemsim no šiem nodevējiem SC ar Sudrabas partiju un zemniekiem un NA un reģiona bondariešiem! Vienpersonas varu latvijā! un tā nu nebūs vairs latvija, vismaz ne pēc SC un Sudrabas iecerēm. skat kā vectirāns ar siliņu velk uz kremļa pusi kopā ar Latvijas nodevējiem.Man griba sredzēt ko darīs Rībena ar kursīti. cerams, ka viņām pašām ir sava gfalva uz pleciem!

    Dzintaram vispār neka svairāk nerūp.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    nomale > J.Biotops 11.12.2014. 17.17

    Bet. IR jāmazgā atklāti! Balsojot par Vienotību es pirmkārt pasūtīju tieši atklātību. Tieši šī atklātā netīrās veļas mazgāšana nodrošinās to ka šīs netīrās veļas daudzums nākotnē paliks aizvien mazāk līdz izzudīs pavisam, bet uzticība partijai palielināsies!

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    J.Biotops > J.Biotops 11.12.2014. 19.16

    Bet – teātra spēlēšana nevienu nav paglābusi, pašapkalopošanās acu aizmālēšana – ne tik.

    Un ja vēl partija vairs neatšķir diskusijas no veļas mazgāšanas, tad paliek pavisam bēdīgi. Toties visādiem zaļi sudrabotiem plikvēderiem saskanīgs prieks. Reitingi to jau rāda.

    Varbūt vēl ir laiks attapties, bet ne ilgi.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

Lauris Grâvelis 11.12.2014. 12.51

“Jaunas politikas pavasaris” ir beidzies. Moris Dombrovskis un Vilks savu ir padarījuši. Lembergs kontrolē visu Latvijas politisko dienas kārtību. Visu reformu smagumu ir iznesuši jaunie politiķi, kuri nu jau ir izmesti mēslainē. Funkcionāri var turpināt vadīt pār valsti bez raizēm – ar labu devas populisma! Āboltiņa ir nedaudz atguvusies pēc aukstās vēlētāju dušas un jūtas ērti, – partijas iekšējo opozīciju var viegli un ātri likvidēt, jo Āboltiņas cilvēkiem ir vairākums. Vecmāmuļa Straujuma tik plāta rokas un sliktākajā gadījumā var doties pensijā.

+4
-2
Atbildēt

4

    lno > Lauris Grâvelis 11.12.2014. 14.04

    nomale…tās progresīvākā daļa uztaisīs revolūciju.

    _______________

    Nevari ar savu draugu sagaidīt likumu attiecību nostiprināšanai?:)

    +2
    -4
    Atbildēt

    0

    v_rostins > Lauris Grâvelis 11.12.2014. 16.14

    Nasing spešal!

    Moris Dombrovskis un Vilks savu ir padarījuši.

    _____________

    Kaut kur jau iepriekš bija dzirdēti stāsti par “galeru vergu” Putinu. Ja čekistu piesmietais izdzimtenis, kolorado lentenis, Dombrovskis, nebūtu atvilcies no Briseles un izmantojot administratīvo resursu, uzmetis valsts banku, ar savām šbabrām būtu izlidojis no saviem mājokļiem uz ielas, bet krimināls tiesas izpildītājs par 20% vērtības nopārdotu Vējziedus un kroplis līdz mūža galam maksātu parādu.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    nomale > Lauris Grâvelis 11.12.2014. 13.27

    Šis ir tas brīdis, kad varu teikt: jo sliktāk , jo labāk! Jo vairāk Vienotības stagnātiskā spice centīsies noturēt varu, jo lielāka iespēja, ka tās progresīvākā daļa uztaisīs revolūciju. Vienalga ar apvērsumu vai šķelšanos – 4 gadus pirms nākamajām vēlēšanām tas nāktu tikai par labu. Rastos konkurence un būtu no kā izvēlēties.

    +3
    -3
    Atbildēt

    0

    Lauris Grâvelis > Lauris Grâvelis 11.12.2014. 18.49

    @nomale

    Nebrīnīšos, ja esošā koalīcija pieņems Bērziņa priekšlikumus par to, lai būtu tikai lielas partijas. Tas tā, lai kādam neienāk prātā taisīt konkurenci. Patiesībā jau V spici nesatrauc liberālais-progresīvais elektorāts – tāpat tas ir sabiedrības mazākums. Ir pēdējais laiks konsolidēties progresīvām mazajām partijām un sākt radīt konkurenci V, lai būtu kaut kas konkurētspējīgs uz nākamajām vēlēšanām, jo bez pieejas valsts resursiem jebkuram iesācējam būs grūti!

    +1
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu