Politiķi piesardzīgi vērtē iespēju radīt tiesisku regulējumu visu veidu partnerattiecībām • IR.lv

Politiķi piesardzīgi vērtē iespēju radīt tiesisku regulējumu visu veidu partnerattiecībām

106
Foto: LETA/AFP

Arī Vienotībā atšķiras viedokļi par šāda regulējuma nepieciešamību

Politiķi ārlietu ministra Edgara Rinkēviča (V) lēmumu atklāt savu seksuālo orientāciju vērtē kā drosmīgu soli, taču viņa iniciatīvu radīt tiesisku regulējumu visu veidu partnerattiecībām vērtē piesardzīgi un nesteidzas paust atbalstu, vēsta LETA.

“Vienotības” līdere Solvita Āboltiņa ārlietu ministra soli vērtēja kā “ļoti drosmīgu”. Viņa arī akcentēja, ka Rinkēvičs ir ļoti profesionāls ārlietu ministrs, paužot atbalstu tam, ko viņš ir paveicis līdz šim, un turpmākajai darbībai.

Runājot par iespēju iniciēt likumdošanas izmaiņas visu veidu partnerattiecību regulējumam, Āboltiņa sacīja, ka līdz šim frakcijā šis jautājums netika pārrunāts, tomēr, ņemot vērā šo rīcību, tas varētu tikt aktualizēts. Politiķe gan bija piesardzīga par to, vai “Vienotības” frakcija varētu virzīt šādu iniciatīvu, jo līdz šim partija esot aizstāvējusi tradicionālās ģimenes vērtības.

Tomēr “Vienotībā” ir dažādi viedokļi šajā jautājumā un atsevišķi politiķi vēlētos rosināt izmaiņas saistībā ar partnerattiecību regulējumu. Piemēram, deputāte Ilze Viņķele (V) pauda, ka ir gatava šajā Saeimas sasaukumā uzrakstīt “dzimumneitrālu kopdzīves regulējuma likumu”.

Savukārt nacionālās apvienības “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un brīvībai”/LNNK līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars sacīja, ka vispirms būtu jāredz piedāvātais likumprojekts par partnerattiecību regulējumu – tā saturs un argumenti, lai par to varētu diskutēt. Tomēr pašlaik nacionālā apvienība neredzot nepieciešamību pēc šāda likumprojekta, jo civiltiesisko attiecību ietvaros to varot risināt jau patlaban.

Rinkēviča soli Dzintars komentēt nevēlējās, jo tā ir ministra privātā lieta un viņa personīga izvēle, vai publiskot šādu informāciju.

Arī Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) neplāno rosināt likumdošanas iniciatīvas saistībā ar regulējumu visu veidu partnerattiecībām. Būtu loģiski, ja cilvēks, kurš publiski pateica “A”, pateiktu arī “B”, aģentūrai LETA sacīja ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis. Viņš piebilda, ka šajā jautājumā ir lietas, kas prasa risinājumu, līdz ar to ZZS izvērtēs likumdošanas iniciatīvas, kas būs šajā jautājumā, un tad arī paudīs savu viedokli par konkrētiem piedāvājumiem.

Vērtējot Rinkēviča rīcību, Brigmanis arī pauda, ka tas bija drosmīgs solis, tomēr viņš nevarēja atbildēt, vai tas, viņaprāt, bija nepieciešams. Brigmanis uzsvēra, ka katram cilvēkam ir sava privātā dzīve.

Līdzīgi Rinkēviča soli vērtēja arī opozīcijas partijas “Saskaņa” Saeimas frakcijas vadītāja vietnieks Valērijs Agešins. Deputāts aģentūrai LETA sacīja, ka galvenais ir tas, cik kvalitatīvi cilvēks pilda savus pienākumus, un viņš nevērtē cilvēkus pēc viņu privātās dzīves.

Savukārt, runājot par partnerattiecību regulējumu, Agešins sacīja, ka “skaļus saukļus vajadzētu noformēt likumprojektu veidā” un tad tos var vērtēt. “Saskaņa” šādas iniciatīvs virzīt neplāno, jo frakcijā šajā jautājumā viedokļi ir atšķirīgi. Kad Saeimā nonāks konkrētas likumdošanas iniciatīvas, tad “Saskaņa” tos izvērtēs frakcijas sēdē un lems, vai atbalstīt šādas izmaiņas vai nē.

Kā ziņots, Rinkēvičs ceturtdien vakarā savā “Twitter” kontā paziņoja, ka ir homoseksuāls.

Šādu atzīšanos ministrs pauda ar tekstu, ka mūsu valstij ir jārada tiesisks regulējums visa veida partnerattiecībām un par tām viņš cīnīsies. Tālāk sekoja teksts: “Zinu, ka tūliņ būs megahistērija, bet #Proudtobegay.”

 

Komentāri (106)

Aldis-2 07.11.2014. 16.33

Citāts: “Raivis Dzintars sacīja, ka vispirms būtu jāredz piedāvātais likumprojekts par partneŗattiecību rēgulējumu – tā saturs un argumenti, lai par to varētu diskutēt”

Polītiķiem ir grūta izvēle.

Nekad nevar zināt, kad vairāk vēlētāju pazaudēsi un kad vairāk vēlētāju iegūsi, atbalstot vienu vai otru ideju.

Turklāt vēlētāji arī mainās līdz ar paaudžu maiņu…

Eh, kā pateikt tā, lai visi būtu apmierināti? :)

+13
-6
Atbildēt

4

    Normunds > 07.11.2014. 18.51

    Laulība ir reliģiska lieta. Reliģiskas lietas valstij vispār būtu jāignorē. Valsts acīs var būt nozīme tikai tādām attiecībām (nepatīk šis nevārds), kurās dzimuši bērni. Ja homoseksuāļi grib precēties, lai to dara savā homoseksuāļu baznīcā.

    +8
    -10
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > 07.11.2014. 16.56

    Ar Dzintaru un NA sen viss skaidrs, lai ko Dzintars arī neteiktu, taisni NA, kopā ar SC, bīdīja tos drausmīgos homofobiskos un diskriminējošus Satversmes labojumus, analoģiskus Krievijai, un bīdīja mūs tuvāk Eirāzijai un tālāk no Rietumiem.

    +12
    -13
    Atbildēt

    0

    aivarsk > 08.11.2014. 00.33

    Normund, viņi taču nav tik tumsonīgi, lai nodarbotos ar reliģiju!

    Mani ļoti pārsteidz viņu vēlēšanās “laulāties”, “precēties” utml.

    KĀPĒC tik netradicionāliem cilvēkiem vajag tik TRADICIONĀLAS “ākstības”????

    Vienīgais izskaidrojums ir viņu vēlme SAČAKARĒT laulību institūciju pilnībā!

    +9
    -9
    Atbildēt

    0

    Aldis-2 > 07.11.2014. 17.07

    dzerim

    Nācionālajai apvienībai ir labi nodomi, bet trūkst sapratnes. Kad viņi gūs lielāku sapratni, viņi ar abām rokām būs ne tikai par partneŗattiecībām, bet gan par pilnvērtīgām geju laulībām ar visām adoptēšanas tiesībām.

    Pašlaik viņiem trūkst sapratnes par to, kādu labumu latviešu nācionālā valsts var gūt no gejiem. Bet ar laiku viņi to apjēgs.

    +9
    -9
    Atbildēt

    0

Lauris Grâvelis 07.11.2014. 17.27

Tas ir tieslietu nevis kultūras jautājums. Un smieklīgi, ka lielie runātāji par “tradicionālo ģimeni” nevēlas pamanīt acīmredzamo – 50% ir “netradicionālu ģimeņu”. Ko nu?

+12
-8
Atbildēt

2

    Normunds > Lauris Grâvelis 07.11.2014. 18.55

    Un kāpēc būtu jālegalizē nelegāla ģimene?

    +7
    -11
    Atbildēt

    0

    aivarsk > Lauris Grâvelis 08.11.2014. 00.46

    NS pamanīt acīmredzamo – 50% ir “netradicionālu ģimeņu”. Ko nu?

    _______________________________

    Nu ieviest “netradicionālo ģimeņu” “zaksu” un, kad nereģistrēsies arī tajā, tad vēl vienu – netradicionāli netradicionālo….

    +6
    -10
    Atbildēt

    0

dzeris49 07.11.2014. 16.24

Izņemot kā ar homofobiju, visas tās bailes no partnerattiecību noregulēšanas seks. minoritātēm izskaidrot vispār nevar.

Kādā veidā tas apdraudētu tos “tradicionāli orientētos”, tā arī nav skaidrs.

Visi tie argumenti, ka tas samazinās dzimstību, ka geji kontrolēs “vairākumu”, ka vairākumam nav jāpakļaujas mazākumam, utt., ir vairāk, kā smieklīgi, geji ko, uzspiež tam vairākumam stāties homoseksualās attiecībās, vai vēl ko, vienīgais, ko viņi grib, ir likumīgi noregulēt civiltiesiskās attiecības, lai viņiem būtu tādas pat tiesības, kā heteroseksuāļiem, jo patreizējā likmdošana to pilnīgi droši izdarīt nevar.

Igaunija un vairākums ES valstu to pieņēma, un kas notika, ASV un daudzās ES valstīs viņi var stāties laulībā, un kas notika?

Nevar būt nekādi racionāli argumenti, tikasi irracionāli, lai viņiem to neļautu.

Un te, kārtējo reizi, pierādās, ka Igaunija daudz tuvāka Rietumu sabiedrībai, mēs, toties, arī šeit vairāk līdzināmies atpalikušajai un arhaiskajai Krievijai.

+19
-15
Atbildēt

30

    pirozkovs > dzeris49 08.11.2014. 11.20

    Viena aprobežota sieviņa iedomājusies pamācīt visu pasauli:

    zanE. .Riņķī apkārt….ko Tu nesaprati?…nu, piedod, tad es Tev nekā nevaru palīdzēt……tāpēc novēlu – mazāk uztraukuma un vairāk skaidra saprāta….

    jautājumam…tā ir mana priekšrocība – uztvert un pieņemt pasauli tādu, kāda tā ir,

    betijai…nu – to tiešām esi tikai, Tu, spējīga pielietot kā argumentu….

    …DD1….kurš Tev ir uzmācies?…mēģinājis Tevi pavest, aizskart?…piedāvājis pamēģināt?…Tev traucē atklāsmes?…etalons…Tu viņam savu meitu/dēlu uzticētu bez bažām un lieka satraukuma?….

    …padomā par to!…

    …Riņķī apkārt….redzi, Tava samaitātība slēpjas Tavā formulējumā “kur ir tā rozīnīte?” …….piedod, tā ir nelietība…

    +5
    -9
    Atbildēt

    0

    rinķī apkārt > dzeris49 08.11.2014. 15.55

    zanE. Tev vēlreiz – ko nesaproti – to, ka var būt partijā viedokļu atšķirības?…Tev nesaprotami, ka Āboltiņa izsaka viedokli un tas var atšķirties no citiem partijas biedriem?…+++ ok, solis uz priekšu, tikai Tu aizmirsi pieminēt, ka Āboltiņa atsaucās uz tradicionālas ģimenes modeli, kuru līdz šim ir atbalstījusi Vienotība, un kurš, acīm redzot tomēr ir pretrunā ar tiesisko partnerattiecību regulējuma galveno ideju, kuru atsevišķi Vienotības biedri šobrīd grasās pārvērst likumā, bet šādu likuma izstrādi nevarēs uztvert nekā citādi, kā uzbrukumu Satversmes pantam, kurš nosaka, ka laulība ir savienība starp vīrieti un sievieti. Ar manevru vien, kurā šī jaunā likuma autors un līdzautori centīsies apiet Satversmes 110. pantu, nepietiks. Tas būs jākoriģē un tas ir skaidrs Āboltiņai un arī jebkuram šīs diskusijas dalībniekam tas ir skaidrs. Tikai mēs te abi izvairāmies saukt lietas īstajos vārdos.

    Diskutēt par homoseksuālu laulību legalizēšanu Latvijā var un vajag, tikai, ja tiek plānots esošās Saeimas laikā mainīt noteikumus, kuri nosaka, kas ir ģimene, tad šādai diskusijai ir jānotiek pirms Saeimas vēlēšanām, bet politiskajiem spēkiem, kuru plānos ietilpst šādi mainīt Satversmi, par to ir jāinformē savs vēlētājs.

    Rinkevičs būtu bijis liels malacis un goda vīrs, ja viņš ar šādu savu paziņojumu par savu homoseksualitāti un plāniem cīnīties par homoseksuālu cilvēku tiesībām būtu iznācis sabiedrības priekšā pirms vēlēšanām, bet nevis mēnesi pēc. Mēnesi pēc – tā ir negodīga rīcība.

    Patiesībā es šo jezgu uztveru vēsā mierā, jo zinu, ka nekāds likums netiks pieņemts un nekas Latvijā nemainīsies ģimenes formulas sakarā, jo neviena no šī brīža varas partijām nav pašnāvniece, un visām partijām vēl svaigā atmiņā ir ZRP, jeb RP pašiznīcināšanās piemērs. Man tikai ļoti nepatīk divkosība politikā

    +4
    -8
    Atbildēt

    0

    rinķī apkārt > dzeris49 07.11.2014. 18.08

    Dzeri, Aldi. Jūs mani te cenšaties ievilkt kārējā diskusijā par to, vai karojošo geju ” kultūras revolūcija” apdraud cilvēci, jeb nē. :) IR – diskusiju dalībnieki nemainās gadiem ilgi, mēs te viens otru pazīstam kā raibus suņus, un par ap homoseksualitāti radītajām problēmām sabiedrībā esam izdiskutējušies līdz apnikumam, uz riņķi maļot vienus un tos pašus argumentus ” par” un ” pret” . Man tas jau sāk apnikt. Ir taču sen skaidrs, ka mēs viens otru pārliecinat nespējam :)

    Man interesē jautājums par deputāta ētiku. Vai Rinkevičam ir morālas tiesības rīkot uzbrukumu Satversmei, ja pirms vēlēšanām viņš par šādu savu ieceri nav informējis savu vēlētāju? Vai Rinkevičam nebija savi vēlētāji jābrīdina par savu nodomu pirms vēlēšanām? Un otrs jautājums, kurš te izkristalizējās sarunā ar Dzeri – kāds var noformulēt tās robežas, kurās sabiedrības vairākumam ir jāpiekāpjas sabiedrības mazākumam, un kādas ir tās robežas, kurās sabiedrības mazākumam tomēr ir jāpakļaujas vairākuma gribai?

    +9
    -12
    Atbildēt

    0

    Piligrims > dzeris49 07.11.2014. 18.21

    “Kādus tavas dzīves pamatus sagrautu šis likums, kas novērstu seks. minoritāšu diskrimināciju?”

    1. Jau esošās likumu bāzes ietvaros ir iespējams noregulēt visas mantiskās attiecības šādu personu starpā.

    2. Papildus slogs tiesībsargājošām institūcijām, kas jau tā netiek galā ar to, kas tām jādara tagad.

    3. Pielīdzinot visas partnerattiecības laulībai tās nozīme tiek samazināta, pie tam apstākļos, kad tā jau tā jūk un brūk cilvēku bezatbildības un vieglprātības dēļ, ko minoritātēm tik ļoti patīk iebāzt visiem degunā. Tātad,ja jau laulība nepilda savas funkcijas, nav ideāla, tad likvidējam to, jeb citiem vārdiem runājot, lai izbeigtu slimnieka ciešanas, nogalinām to.

    4.Rada precedentu nākošajam solim – bērnu adopcijai.

    5. Lai novērstu tā saucamo “minoritāšu diskrimināciju” vai pareizāk sakot diskomfortu, kas traucē savu nedabīgo tieksmju apmierināšanai, tad pakļausim tam visu sabiedrību, aizliedzot izpaust savu dabīgo aizsargreakciju pret demagoģiju, meliem un zombēšanu, ka viss ko dara divi (bet kāpēc ne vairāk? Ā sabiedrība vēl nav nobriedusi vairāk, tad aprobežosimies pagaidām ar 2) pieauguši cilvēki labprātīgi ir labi un normāli un ir tikai šo indivīdu darīšana. Tam varētu piekrist, ja viņi ar to nebāztos virsū sabiedrībai, rīkojot savas provokatīvās parādes, cenšoties izraisīt nesavaldīgāku un agresīvāk noskaņotu pretinieku pretreakciju un tādā veidā cenšoties radīt iespaidu par diskrimināciju un apspiestību – viņi upuri mēs varmākas, diskreditējot visus, kam viņu pretdabisko tieksmju izpausmes rada dabīgu nepatiku, pasludinot to par homofobiju, vai latentu homoseksuālismu un visus pretiniekus par neizglītotiem mežoņiem.

    +8
    -11
    Atbildēt

    0

    Ēriks > dzeris49 07.11.2014. 18.27

    Vācijas policija izmeklē kādu Berlīnē notikušu slepkavību, kas varētu būt atkārtots ar seksu saistīts kanibālisma gadījums, ceturtdien vēsta Vācijas mediji.

    Pilsētas Jaunķelnes rajonā dzīvoklī ticis atrasts miris 33 gadus vecs klavierspēles skolotājs, apstiprināja policija.

    Vīrietis, kurš nodurts ar skrūvgriezi, ticis sazāģēts gabalos un viņa iekšējie orgāni, ieskaitot sirdi un aknas, bijuši ievietoti ledusskapī

    Kā vēsta laikraksts “Bild”, 41 gadu vecs bezdarbnieks gleznotājs, kurš pats pieteicās policijai un atzinās slepkavībā, policistiem paziņojis: “Es vēlējos apēst līķa daļas.”

    Vīrietis esot atzinies, ka ar savu upuri iepazinies internetā homoseksuālistu čatā.

    Mediji ziņo, ka viņš nogalinājis skolotāju pēc “sadomazohistiska” seksa.

    Vāciju jau ir šokējis līdzīgs gadījums. Šī gada janvārī tiesa Kaselē atzina par vainīgu slepkavībā bez iepriekšēja nodoma un piesprieda astoņus ar pusi gadu cietumsodu Armīnam Meivesam, kurš kļuva pazīstams visā pasaulē, nogalinot un apēdot upuri, kurš tam ir piekritis.

    42 gadus vecais Meivess atzinās, ka nogalinājis, sadalījis gabalos un apēdis daļu sava upura – Berndu Jurgenu Brandesu – savā mājā ciematā netālu no Rotenburgas pilsētas 2001.gada martā.

    Pēc vācu izmeklētāju versijas, upuri un kanibālu saistīja homoseksuālas noslieces. Noskaidrots, ka Meivess ar upura piekrišanu nogrieza viņa dzimumlocekli un uzcepa, lai notiesātu kopējā maltītē. Pēc mielasta upuris piekrita, ka Meivess viņu nogalina. Kanibāls piepildīja arī šo vēlmi, tad sadalīja upura līķi un noglabāja daļas ledusskapī.

    http://www.delfi.lv/news/world/other/vacija-bazas-par-atkartotu-kanibalisma-gadijumu.d?id=9250402#ixzz3IOu9RLj1

    +7
    -10
    Atbildēt

    0

    Ēriks > dzeris49 08.11.2014. 14.25

    Viņķele gatava uzrakstīt “dzimumneitrālu kopdzīves regulējuma likumu”.Vai kopdzīve vispār mēdz būt dzimumneitrāla?Šis likums attieksies uz einuhiem harēmos?

    +6
    -8
    Atbildēt

    0

    Normunds > dzeris49 07.11.2014. 18.44

    Dzeri, tu esi latentais homofobs. Izej ārā no skapja!

    +8
    -10
    Atbildēt

    0

    rinķī apkārt > dzeris49 07.11.2014. 19.54

    zanE. Ok, turamies pie burta, taču jautājums paliek- vai Rinkevičam nebija pirms vēlēšanām jāiepazīstina Vienotības vēlētāji ar savu apņemšanos cīnīties par ” tiesisku regulējumu visa veida partnerattiecībās”? Un, ja šī cīņa tik nieks vien ir, tikai tāda juridiska formalitāte, tad kādēļ par to raksta pat ASV laikraksti? :) Kādēļ paša partijas biedri tik atturīgi vērtē varbūtību pielikt savu plecu šajā cīņā? :) Tad jau tikai atliek valdošajā koalīcijā noformulēt šo regulējumu un nobalsot? zanE, kas par lietu, kur ir tā rozīne..? :)

    +7
    -9
    Atbildēt

    0

    rinķī apkārt > dzeris49 07.11.2014. 16.53

    Dzeris – racionāls izskaidrojums bailēm graut savas dzīves pamatu? Ir jābūt trakam sākt brist purvā un nebaidīties :)

    +10
    -11
    Atbildēt

    0

    rinķī apkārt > dzeris49 08.11.2014. 09.52

    zanE.Mans jautājums bija nevis par viedokļu atšķirībām Vienotībā un kā tās tiek risinātas. Mans jautājums bija par to, kādēļ Āboltiņa šī vēl neuzrakstītā partnerattiecību likuma kontekstā piemin tradicionālo ģimeni un to, ka Vienotība līdz šim ir atbalstījusi tradicionālas ģimenes modeli un tādēļ šobrīd ir vajadzīga partijas izšķiršanās, lai atbalstītu šo vēl neuzrakstīto likumu?

    Tu man centies pārliecināt, ka šim partnerattiecību likumam nebūs nekādas pretrunas ar Satversmē definēto ģimenes jēdzienu, tad kādēļ tāda nervozitāte? :)

    Ok, sāksim no otra gala. Kas ietilps šajā partenrattiecību likumā? Tikai mantojuma tiesības un līdzīgas lietas? Tad viss ir ok. Jeb šajā likumā tomēr ir plānots ierakstīt lietas, kuras ļaus vilkt paralēles starp tradicionālo ģimeni un ” partnerattiecībām”. Līdzsvaros tās tiesības, kuras ir šobrīd piešķirtas tikai ģimenei ar tiesībām, kuras tiks piešķirtas partnerattiecībās dzīvojošiem ļaužiem?

    Un nevajag te pīt iekšā vientuļas māmiņas, vai vientuļus tēvus. :)

    +7
    -8
    Atbildēt

    0

    rinķī apkārt > dzeris49 08.11.2014. 04.15

    zanE Bet uz manu jautājumu Tu tā arī neatbildēji :)

    +7
    -8
    Atbildēt

    0

    aivarsk > dzeris49 08.11.2014. 00.30

    ZanE…par Vienotības vēlētāju neuztraucies

    ____________________________

    Lūk tā ir tā mantra, ko katru rītu visi vienotības deputāti murmina pirms brokastīm. Ar to arī viņi dodās dusēt…

    +8
    -8
    Atbildēt

    0

    aivarsk > dzeris49 08.11.2014. 11.12

    zane.Vienotība nav viena fīrera partija

    ______________________________

    Jā, vienotība ir divu fīrerieņu partija

    +8
    -8
    Atbildēt

    0

    zanE. > dzeris49 08.11.2014. 13.41

    …Riņķī apkārt….tas, Jums, NA elektorātam kā kopīga rakstura iezīme – grūtības ar uztveri?….jautāju Tev vēlreiz – ko nesaproti – to, ka var būt partijā viedokļu atšķirības?…Tev nesaprotami, ka Āboltiņa izsaka viedokli un tas var atšķirties no citiem partijas biedriem?….kur Tu redzi nervozitāti?….nervozitāte šobrīd piemetusies īstlatviešu līderiem un viņu atbalstītājiem….nervozitāte, kas pāraugusi histērijā….

    …no diskusijām arī taps likums, ko izskatīs Saeimas komisijas, pēc tam tas nonāks uz balsošanu Saeimā, kuru vēl pēc tam izsludinās prezidents….Tu vēlējies, lai Āboltiņa Tev noliek priekšā gatavu likumu, vai noraida to, kas vēl nav uzrakstīts?….

    ….beidziet psihot!…nudien, kā tādas histēriskas vecmeitas….

    +7
    -7
    Atbildēt

    0

    zanE. > dzeris49 08.11.2014. 09.25

    …Riņķī apkārt….ko Tu nesaprati?….to, ka partijā ir viedokļu atšķirības?…tādas vienmēr ir bijušas, kā tam jābūt normālā, demokrātiski funkcionējošā partijā….Vienotība nav viena fīrera partija, kurā partijas biedri izpilda komandas…Tev tas nav saprotams, šķiet nepieņemams?…

    …nu, piedod, tad es Tev nekā nevaru palīdzēt un….Tev atliek turpināt pīt sazvērestības teorijas….

    +7
    -7
    Atbildēt

    0

    rinķī apkārt > dzeris49 07.11.2014. 22.22

    zanE. Ok, es esmu samaitāts, vai drīzāk stulbs, bet Tu man, tai vietā, lai atbildētu uz jautājumu, lasi morāli :) Bet pamēģināšu vēlreiz. Vari man paskaidrot, kādēļ Āboltiņa… bija piesardzīga par to, vai “Vienotības” frakcija varētu virzīt šādu ( tiesisku regulējumu visa veida partnerattiecībās) iniciatīvu, jo līdz šim partija esot aizstāvējusi tradicionālās ģimenes vērtības…” :)

    Kur ir tā rozīne? Kāpēc tāds satraukums un nedrošība? :) Tad jau laikam arī Āboltiņa ir tik pat samaitāta, cik es, jo patiesībā viss taču ir tik vienkārši. Jāizvirza, jānobalso un nav vairs problēmu :)

    Zini, kā tas beigsies? Nekā. Pašūmēsies un viss. Bet, ja Viņķele izpildīs savu solijumu un uzrakstīs vajadzīgo likuma projektu, tad viņu nepieņems un Vienotība būs dabūjusi kārtējo un jau sērijveida dunča dūrienu mugurā :) Pie tam kārtējo reizi no savējā :)

    +8
    -8
    Atbildēt

    0

    rinķī apkārt > dzeris49 07.11.2014. 16.59

    dzeris49 Uzguglē neseno vēsturi par notikumiem Francijā :) Un rezultātā redzēsi, ka šī sociālistu pieņemtā dzīves kārtība tur ir tikai formalitāte, pārpratums. Tāds pats pārpratums, kā divu balsu pārsvars Igaunijas parlamenta balsojumā, Un nejauc divas lietas kopā – nacionālismu ar konservatīvismu :)

    +11
    -11
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > dzeris49 07.11.2014. 19.16

    R.A. – tu, tiešām, esi iegājis grāvī, kur tu te redzi kādu uzbrukumu Satversmei?

    +9
    -9
    Atbildēt

    0

    uldis_sene > dzeris49 07.11.2014. 18.58

    Vai tad Francijā ir noticis referendums par šo tēmu, ka vari tik droši apgalvot, ka reizēm sabiedrības atbalsts homoseksuāļiem sasniedzis pat 66%? – ja pareizi atceros, tad Alfrēds Kinsijs savu safabricēto pētījumu par to, ka teju vai visi ir homoseksuāli, arī veica, aptaujājot pārsvarā tikai homoseksuālistus un citu seksuālo noviržu cienītājus.

    Starp citu, mūsu zemiskie mediji nerādija to milzīgo demostrāciju Parīzē, kur visas galvenās ielas bija pilnas ar tradicionālo ģimeņu aizstāvjiem, kuri protestēja pret absurdo homolaulību likumu, kuru Francijas valdība mierīgi atļāvās pieņemt! Ja reiz netika pieļauts referendums par tik svarīgu tēmu, tad, uz kāda pamata var visu laiku bazūnēt, ka Francija un citas Rietumu pasaules valstis, kurās arī nav bijušu referendumu, ir demokrātiskas valstis? Tās ir totalitāri nacistisku režīmu valstis! Demokrātija nozīmē tautas varu, jeb vairākuma varu. Tad kur, pie joda, ir tā demokrātija, kuru te skandē vienā laidā?

    +10
    -10
    Atbildēt

    0

    Aldis-2 > dzeris49 07.11.2014. 19.03

    riņķī apkārt raksta: “Dzeri, Aldi. Jūs mani te cenšaties ievilkt kārējā diskusijā…”

    Vai tad?

    Dzeris ir uzrakstījis komentāru pie raksta.

    Es uzrakstīju komentāru Dzeŗa komentāram.

    Un tad…

    … un tad esi pievienojies tu :)

    Vai mēs tevi esam ievilkuši, vai tomēr tu pats esi ievilcies? :)))

    +9
    -8
    Atbildēt

    0

    aivarsk > dzeris49 09.11.2014. 00.34

    Ēriks Viņķele gatava uzrakstīt “dzimumneitrālu kopdzīves regulējuma likumu”.Vai kopdzīve vispār mēdz būt dzimumneitrāla?Šis likums attieksies uz einuhiem harēmos?

    _________________________________

    Vai tad viņķelis ķīlim kaut ko pie vīrietības ar izdarījis, ne tikai aci uzsitis par kniebšanos ar ilzīti?

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    aivarsk > dzeris49 09.11.2014. 00.37

    zane, pastāsti, kā rinkevičš par mūsu naudiņu savu “vīru” komandējumos līdzi vadā? Vai tad tas nav nedaudz noziedzīgi?

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    rinķī apkārt > dzeris49 07.11.2014. 16.45

    dzeris49 Ja jau par mazākuma tiesībām, tad kādēļ tikai apmierināties ar ģimenes definīcijas koriģēšanu? Tad rīkojam otru valodas referendumu, ieviešam Latvijā krievu valodu kā otru oficiālo valsts valodu, iedodam visiem pilsonību utt Kur ir tā robežšķirtne, kad tiek ievērotas mazākuma tiesības un, kad tās tiek ” apspiestas”? Vari to nodefinēt? Bet ik pa laikam piesaukt Igaunijas balsojumu, ja labi zini, ka balsojuma rezultāts tika pieņemts tikai ar divu balsu pārsvaru, tas tiešām ir smieklīgi. Tik pat smieklīgi, kā piesaukt kā ” antipiemēru” Krieviju. Latvijai ir savs ceļš ejams. Latvijai nav ” jāņem piemērs” ne no vecās Vakareiropas, kuras sabiedrība ir tālu no ideāla nedz no putinistiskās Krievijas.

    +11
    -9
    Atbildēt

    0

    zanE. > dzeris49 07.11.2014. 23.43

    …Riņķī apkārt….ja esi pamanījis, tad Vienotībā ir viedokļu dažādība, diskusijas, strīdi, bet…gala lēmums tiek pieņemts vienojoties un šis likums jau daudzkārt ir apspriests…pirmo reizi skaļāk – pēc Jēkabpils traģēdijas, bet tagad Zolitūde ir mainījusi pasauli un kārtējo reizi pierādījusi, ka Latvijā likumi uz visiem cilvēkiem neattiecas vienlīdzīgi….NA bloķē šī likuma apspriešanu, jo ar savu paranoju par homoseksuāļu laulībām – gatavi nerēķināties ar citu līdzcilvēku tiesībām…

    …Vienotība panāks vienošanos un līdz likuma ierosinājumam nonāks…par Vienotības vēlētāju neuztraucies – tas ir pietiekami saprātīgs un izglītots…nez, kāpēc Vienotības vēlētāja vārdā vienmēr grib izteikties citi un histēriju rada tieši nacionāļu atbalstītājs…

    …tāpēc novēlu – mazāk uztraukuma un vairāk skaidra saprāta….

    +9
    -7
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > dzeris49 07.11.2014. 19.03

    Un kāds kanibālismam sakars ar homoseksualismu?

    Ja kāds hetroseksuālis nogalinātu otru heteroseksuāli, tad tas būtu tāpēc, ka viņš ir heteroseksuālis?

    Murgaini komentāri, izskatās, daži te tiešām nav īsti veseli.

    Sēne – vajag vairāk lasīt un izglītoties, tad, varbūt, zināsi, kas ir demokrātija, un spēsi atšķirt demokrātiju no ohlokrātijas.

    +10
    -7
    Atbildēt

    0

    zanE. > dzeris49 07.11.2014. 18.44

    …Riņķī apkārt….Tu esi sapinies savos maldos un vairs nespēj no tiem izkļūt – kāds uzbrukums Satversmei?….kurš te mēģina Satversmi labot?….bailes traucē sakarīgi uztvert domu, nomierinies!….Rinkēvičs nerunā par viendzimuma laulībām, bet gan par partnerattiecību regulējumu…Igaunijā šis jautājums jau atrisināts ar partnerattiecību likumu, un šis jautājums atteicas ne tikai uz viendzimuma pāriem, bet arī uz laulībā nereģistrētiem sievietes un vīrieša pāriem….

    …nevajag sevi baidīt un mēģināt savas bailes uzspiest citiem….

    +12
    -9
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > dzeris49 07.11.2014. 16.46

    R.A. – nejauc nu pilnīgi dažādas lietas – tautas tiesības uz savu valodu, utt., un, nevis mazākuma, bet, mazākumgrupas tiesības uz tikpat adekvātu savu attiecību noformēšanu un aizsardzību, kā vairākumam, t.i. diskriminācijas novēršanu.

    Ar to jau Rietumu nacionalisti atšķiras no Latvijas nacionalistiem, ka tur šīs divas lietas kopā nejauc, un nekāda homofobija vai mēģinājumi ierobežot seks. minoritāšu tiesības viņu starpā nav vērojama, atšķirībā no Latvijas.

    +13
    -10
    Atbildēt

    0

    zanE. > dzeris49 07.11.2014. 21.48

    …Riņķī apkārt….redzi, Tava samaitātība slēpjas Tavā formulējumā “kur ir tā rozīnīte?”…nē, nav jāmeklē rozīnīte tiesiskā regulējumā, lai cilvēki likuma priekšā būtu vienādi, neskatoties uz seksuālo orientāciju, rasi vai nacionalitāti…

    ….nevar visiem uzspiest vienu sadzīves modeli – laulība un punkts!…cits nekas neeksistē, neesi laulājies – esi ārpus likuma…tā nav un nevar būt…NA partijniekiem atļauties pateikt, ka tikai tā ir ģimene, kura spēj radīt pēcnācējus, bet vientuļie vecāki, kuri vieni audzina bērnus – ir ārpus likuma, jo tā neesot ģimene….piedod, tā ir nelietība…

    …pirms turēties ar zobiem, rokām un kājām pretī – vajadzētu iepazīties ar Igaunijas partnerattiecību likumu…izskatās, ka šobrīd “morālisti” grābstās pa zilu gaisu…ierobežot vienu cilvēku tiesības, lai tikai otriem liegtu sakārtot savu dzīvi – tas pārkāpj cilvēktiesības, ar kurām esam saskārušies Zolitūdes traģēdijas sakarā….

    …tāpēc nevajag piesegties ar skaļiem lozungiem un nosodīt tos, kuri uzdrošinās par to runāt….ir jārīkojas, ne tikai tukši jāmuld….un Rinkēviča solis tam ir pamats, lai sāktu konstruktīvi par to runāt un likumus sakārtot…

    +12
    -8
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > dzeris49 07.11.2014. 17.00

    Kādus tavas dzīves pamatus sagrautu šis likums, kas novērstu seks. minoritāšu diskrimināciju?

    Kā tas vispār attiektos uz tevi, ja tu nepiederi pie seks. minoritātēm, man tas absolūti nav skaidrs.

    Tu dzīvo Rietumos, nezinu, kā, konkrēti, Vācijā, bet, citur pat baznīcā gejus laulā, un kas, ir sagrauti kādi pamati, pasaule tāpēc sabruka?

    Un es gan domāju, nekāds pārpratums tas nav ne Igaunijā, ne Francijā, jo vektors iet taisni šinī virzienā, arvien vairāk valstīs tiek atzītas viendzimuma laulības, utt., agri vai vēlu, tas notiks arī Latvijā, kādreiz arī sieviešu balss tiesību atzīšana izraisīja sašutumu.

    +13
    -9
    Atbildēt

    0

    Aldis-2 > dzeris49 07.11.2014. 16.38

    dzeris raksta: “Izņemot kā ar homofobiju, visas tās bailes no partneŗattiecību norēgulēšanas…”

    Varbūt vārds “homofobija” ir jāaizstāj ar vārdu “humānofobija”? Dažiem ir bail no cilvēciskā, bail no sevis, bail no tā, ko var atklāt sevī…

    +14
    -7
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu